FACEBOOK

A szombati bajnoki program - Eger-Szolnok az első helyért

A szombati bajnoki program - Eger-Szolnok az első helyért
hozzászólás, 2017.03.31.

A bajnoki középszakasz utolsó fordulójában megelőzheti az Eger a Szolnokot. A részletes menetrend, valamint Cseh Sándor és Dabrowski Norbert nyilatkozata a vlv előzetesében. (Fájó, hogy tévéközvetítés nem lesz a szombati sorsdöntő meccsről.)

e-On OB1, középszakasz, 8. forduló

Április 1., szombat

FELSŐHÁZ


A felsőház állása az utolsó forduló előtt

1. Szolnok 60,
2. Eger 58,
3. OSC 47,
4. FTC 43,
5. Miskolc 33,
6. BVSC 32,
7. Szeged 27,
8. Vasas 25 pont

18.00 Vasas-BVSC

18.00 Szeged-Miskolc


19.00 OSC-FTC

19.00 Eger-Szolnok

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon jó az ellenfelünk és most hazai pályán játszik, ahol mindig nagyon erős, úgyhogy nekünk is nagyon jónak kell lennünk. Igaz, a "jó" fogalma relatív, meglátjuk, mi fog dominálni. Rengeteg olyan eleme van a játéknak, ami a szombati meccsen döntő lehet, azt szeretném, ha mindenre fel lennénk készülve.

Nagy feladat Egerben vízbe szállni, néhány nappal később Pireuszban játszunk sorsdöntő BL-meccset, elképzelhetetlennek tartom, hogy az összes játékos ne azzal foglalkozzon minden idegszálával, hogy minél koncentráltabb és jobb legyen, ami még nyilván nem garancia arra, hogy jól is fogunk játszani, éppen ezért mondtam, hogy a "jó" fogalma relatív.

Több okból is fontos ez a találkozó, de nem tudok és nem is akarok úgy gondolkodni, hogy milyen hatása van az eredménynek a folytatásra. Van egy feladatunk, az egri meccs szombaton, aztán jön a többi. Igyekszünk majd az elődöntőre is úgy felkészülni, hogy sikerrel vegyük azt az akadályt is - bárki legyen az ellenfél.

A péntek délutáni helyzetkép szerint nálunk mindenki egészséges.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:


- Azt gondolom, hogy a Szolnok és az Eger meccse olyan esemény a vízilabdában - és nemcsak a hazaiban, hanem nemzetközi téren is -, aminek a részvevő két csapat eleve megadja a rangját. És ez független attól, hogy ez a mostani találkozó hogyan befolyásolja a folytatást, azt, hogy ki kivel játszik az elődöntőben és hogy melyik csapatnak lesz pályaelőnye később. Nem is kell, hogy ilyesmi a fejünkben járjon, inkább azt kell tudatosan átérezni, hogy ez egy rangadó, s azt, hogy ebben a szezonban háromszor már játszottunk a Szolnokkal és nem sikerült egyszer sem legyőznünk. Ha most ebben fordulat történik, akkor azzal bejelentkeznénk a bajnoki aranyéremre.

Úgy látom, hogy a Szolnok a BL-ben is esélyes a végső győzelemre, idén szerintem a Reccóénál is stabilabb a játéka. Azért kaptunk ki eddig tőlük simán, mert ennyivel jobbak voltak. Hogy akkor most mi alapozza meg a győzelmi reményeinket? Hát az, hogy itthon még nem játszottunk velük, két hónap van hátra a szezonból és talán most állunk legközelebb a százszázalékos állapothoz.

Milos Csuk még nem százszázalékos, nem játszott a Szeged ellen éppen azért pihentettük, hogy szombaton szerepelhessen a csapatban. Hogy mennyit tud vállalni, az majd meccs közben derül ki. A többiek rendben vannak.

Remélem, hogy sok néző lesz, végül is ez a meccs dönt a magyar bajnoki alap- és középszakasz e
lső helyéről. A televízió nem közvetíti, bízom abban, hogy tele lesz az uszoda lelátója és magas színvonalú mérkőzést láthat a közönség - természetesen Eger-győzelemmel!


ALSÓHÁZ

Az alsóház állása az utolsó forduló előtt

9. Honvéd 39,
10. Pécs 30,
11. Kaposvár 26,
12. Debrecen 24,
13. UVSE 19,
14. Tatabánya 14,
15. Szentes 10,
16. KSI 0 pont

12.00 Tatabánya-KSI

16.00 Kaposvár-Debrecen

18.00 Szentes-UVSE

18.30 Honvéd-Pécs