FACEBOOK

Tóth Márton a Reggeli Startban

Tóth Márton a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.03.31.

A riói csalódás után nagyon jól alakul Tóth Márton idei szezonja. Meghívás a válogatottba, mind jobb szereplés az egyre erősödő Fradiban, "félig már kézben tartott" Eurokupa. Beszélgetés a mai Reggeli Startban, tudósítás és videó:

Tóth Márton számára különösen nehéz volt megemészteni a tavalyi riói kudarcot, aminek oka nyilván az, hogy ő volt a csapatból utoljára "kiesett" játékos, még Rióban is ott segédkezett a torna kezdetéig mint "első tartalék", de nem játszhatott az olimpián. A történtek feldolgozása mára szemmel láthatóan sikerült, de hogy ez milyen nagy erőfeszítésbe kerülhetett, arról csak elképzeléseink vannak, meg hát Marci információja jelzi kicsit a dolog súlyát, miszerint a Fradi pszcichológusa, Goschi Gabriella segítségét is igénybe vette.

Ami most a fradistákat leginkább foglalkoztatja, az az Eurokupa döntője. A visszavágó jövő szerdán lesz, s mivel az első, nagyváradi meccsen magabiztosan győztek, egy kézzel már szinte fogják azt a kupát...  Egyértelmű, kimondott feladat, hogy a kupát "be kell húzni".

Ami a bajnokságot illeti, bárkivel is kerülnek össze a zöld-fehérek az elődöntőben, mindenképpen hátrányból indulnak a 7 pontig tartó közdelemben, a Szolnokkal 0:6-ra, az Egerrel 1:4-re állnak a középszakaszból továbbvitt egymás elleni eredmények miatt. (Az ellenfél kiléte a szombati Eger-Szolnok meccsen dől el.) Ennek ellenére szeretnének egy kis borsot törni az elődöntőbeli rivális orra alá. Tóth Márton kijelentette: egy éremre a bajnokságban is mindenképpen számít. Elmondta azt is, hogy a magyar bajnoki döntőbe bekerülni jelenleg nagyobb feladat, mint Eurokupát nyerni.

Szombathy Pál műsorvezető megkérdezte, hogy beszélgetőpartnerének volt-e külön célja szezon előtt a saját játékát, annak fejlesztését illetően.

Tóth Márton elmondta: természetesen voltak ilyenek, s azok nagy részét sikerült is megvalósítani. Tudja, hogy becsúsztak hibák, főleg a védekezésben, a helyezkedésben, s mostanra ezen a téren is sikerült előrelépnie.

A válogatottság kapcsán Tóth Marcival kapcsolatban mindig felvetődő kérdés, hogy milyen poszton is? Előny, de bizonyos fokig hátrány is, ha valaki több poszton is képes kimagasló teljesítményre, például most sem lehet tudni még, hogy Märcz Tamás milyen poszton számít majd Tóth Mártonra. Várható, hogy a jövő hét végi válogatott összetartáson ez szóba kerül, s tisztázódik. Marci szeretné elérni, hogy nyárra kihagyhatatlan legyen a válogatottból, a fő cél pedig természetesen a vb-arany.

A teljes beszélgetés: