FACEBOOK

Magyarország-Románia: 12-3

Magyarország-Románia: 12-3
hozzászólás, 2007.03.04.

Utolsó meccsét is fölényesen, óriási gólkülönbséggel nyerte meg a magyar válogatott a kolozsvári tornán. Ezúttal a hazai csapat, a román válogatott volt az áldozat. A meccs közben kisebb néző rendbontásra is sor került. Sajnos számítani lehetett erre is.A meccs egyik érdekessége, hogy a sorsolásnak köszönhetően a magyar válogatott húzhatta fejére a fehér sapkát, vagyis ők játszottak úgymond hazai pályán...

Az előmeccsen egy nagyon izgalmas horvát-görög derbi volt. A horvátok 4-0-ás első negyeddel kezdtek, majd a görögök 8-4-es hátrányból tudtak egyenlíteni. A végjáték azonban a horvátoké lett, végül két góllal nyertek. Horvátország-Görögország: 12-10.

A görögök nyeretlenül végeztek az utolsó  helyen. A horvátok pedig csupán a mieinktől kaptak ki, egyetlen góllal. Már csak az volt a kérdés, hogy a magyarok százszázalékosan fejezik-e be a már előző nap megnyert tornát.

A mai meccsről Steinmetz Ádám és Hárai Balázs hiányzott. A kaput ezúttal Nagy Viktor védte.

A meccset a románok kezdték, ám mi szereztük meg a vezetést. A Molnár által kiharcolt ötméterest Kiss Gergely értékesítette. A túloldalt ugyanaz a helyzet, Gór-Nagyról kaptak ötöst, csak a románok a kapufára lőtték. A kontra kontráját Benedek használja ki, így már kettővel vezettünk. Kapufák és eladott labdák tarkították a következő perceket, majd egy gyönyörű Kiss Gergő-húzás következett. A románok emberelőnyből szerezték meg az első góljukat. Majd Fodor egy román megúszás közben volt szabálytalan és ki is állították. A románok időt kértek, majd egy óriási kapufát lőttek. Varga Dániel átellenben átejtette a kapust, ezúttal a jobbszélről volt eredményes. Első negyed: 4-1.

A nézőtéren kisebb csetepaté alakult ki, sajnos számítani lehetett rá. A meccs közben többször lehetett hallani a 'Ria-ria, Hungária' buzdítást.

A második negyedben mi kezdtük az első támadást, és egy kiállítás után Biros is feliratkozott a góllövőlistára. Ismét elmulasztott támadások következtek, a románok az oldalhálóig, a magyarok a felsőhálóig jutottak csupán. Nagy Viktor is bemutatott egy parádés védést, a román közvetlen közelről húzhatta rá. A magyar időkérés után a centerbejátszás rosszul sikerült, de a románok sem tudtak mit kezdeni a labdával a túloldalt. Molnár Tamás végre megtörte a csendet, egy kiállítás róla, így teljesen üresen maradva lőhette be. A magyar csapat továbbra is szépen védekezett, a center szinte megjátszhatatlan volt. A bírók kontrákkal próbálták segíteni a hazai csapatot (bár az szurkolást elhallgatva kérdésessé vált a hazai csapat kiléte...), ám ők nem tudtak élni velük. Félidő: 6-1.

A ráúszás továbbra sem megy túl jól (az előző negyedben is csak valami véletlen hiba miatt sikerült), ám ez legyen a legnagyobb hibánk. Kis Gábor szabaddobásból szerezte meg a magyarok hetedik gólját. Kicsit érthetetlenül fújtak a bírók, nagyjából nem lehetett követni mikor, mire, mit ítélnek. Egy-egy félmegúszás után, melyből sem itt, sem ott nem lett gól, Birost állították ki, de még így sem sikerült újabb gólt szerezniük a románoknak. A támadásaink - már amikor a bírók hagyták - egyre pontatlanabbak lettek. Harmadik negyed: 7-1.

A torna utolsó negyede Szivós-ráúszással kezdődött, és román támadással folytatódott... Benedek a felsőléccel közreműködve újabb gól szerzett. Egy emberelőnyös helyzet után Hosnyánszky Norbert lőtte át a kezeket. És, hogy mik vannak: a románok egyre-másra hagyták ki a helyzeteiket, valamint a magyarok védték ki a lövéseiket, ám végre csak sikerült még egy gólt szerezniük. Molnár Tamás ismét villant: emberelőnyben liftezett fel a felsőlécig, majd húzta a kapuba a labdát. Varga Dániel megúszásból talált be, majd a lelátóról felhangzott a 'Szép volt, fiúk!' rigmus. Szabaddobásból újabb román gólt jegyezhettünk. Molnár Papesz brillírozott, Kádárról lőtt parádésat. Végeredmény: 12-3.

Magyarország-Románia: 12-3 (4-1, 2-0, 1-0, 5-2)

A magyar csapat tehát tökéletes teljesítménnyel megnyerte a tornát. A mai meccsen Molnár Tamás bizonyult a legjobbnak, ám Nagy Viktor kapust is érdemes megemlíteni. A védekezésre nem lehetett panasz, támadásban a középső két negyedben voltak gondok csupán.

A végeredmény:

1. Magyarország44--45242112
2.Horvátország43-1353059
3.Németország42-23437-36
4.Románia41-32538-133
5.Görögország4--42739-120


A magyar csapat a jövőhét második felét Németországban tölti, ott a német válogatottal készülnek közösen, sőt egy hivatalos felkészülési mérkőzést is programra tűztek, méghozzá 24-ére.