FACEBOOK

Varga Zsolt: Meg szeretnénk enni az elefántot!

Varga Zsolt: Meg szeretnénk enni az elefántot!
hozzászólás, 2017.03.16.

A sajtó számára nyilvános edzést tartott az Eurokupa-döntőre készülő Ferencváros csütörtökön délelőtt. vlv-riport.

Bár szombaton még lesz egy nem könnyű bajnokijuk (tévés meccsen a Szegeddel játszanak idegenben), a fradisták igazából már jövő szerdára, az Eurokupa-döntő nagyváradi első fordulójára készülnek.

Ennek jegyében hívták meg a sajtó képviselőit csütörtök délelőtti edzésükre, amelynek végeztével stábtagok és játékosok is készségesen álltak az újságírók rendelkezésére.

Az összkép alapján azt mondhatjuk, hogy a Fradi tisztában van a jövő heti meccs súlyával, a klub szempontjából rendkívül fontos hetek következnek. A Nagyvárad még mindig egy kicsit sötét ló, videós feltérképezésük során is többarcú csapatot ismertek meg a zöld-fehérek.

Rossz hír, hogy Stefan Mitrovics a szerbek Világiga-meccsére készülvén, egy edzésen alkarsérülést szenvedett, csütörtökön nem edzett és feltehetően Szegeden sem fog játszani, ahogy vállsérülése miatt Varga Dániel sem. Marko Csuk még mindig eltiltását tölti, ő sem lesz a vízben Szegeden, viszont mindenki határozottan állítja, hogy beteg, sérült, mindenki ott lesz a csapatban a jövő szerdán, helyi idő szerint 19 órakor kezdődő nagyváradi meccsen.

Érdekes, hogy Varga Zsolt a vlv-nek meglepő nyíltsággal vázolta fel elképzeléseit a döntő első meccsével kapcsolatban. Mint mondta, számítani kell arra, hogy lejteni fog a hazai pálya, épen ezért olyan területen kell majd kiválót nyújtani, amibe a sporik "nem szólhatnak bele". Ez pedig az emberhátrányos védekezés. Ha ez jól sikerül, akkor biztató eredményt ér el a Fradi az április 5-i budapesti visszavágóra.

VLV-VIDEÓK:


Varga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz, Zsolt! egy edzés végén vagyunk, ez egy nyilvános edzés volt. Gondolom, ez a figyelem, hogy a sajtó is itt van, már arra irányul, hogy egy nagyon nagy lépés előtt álltok, nagy siker kapujában vagytok. Kérlek, összegezd a csapat helyzetét, mire lehet számítani, mit vársz ettől a két fordulós Eurokupa-döntőtől?

- Az, hogy az elmúlt évek után döntőt tudunk játszani, már nagyon nagy lépés előre, hiszen a Fradi nagyon régen játszott bármilyen döntőt. Egy picit úgy érzem, hogy azért ezt a pillanatot egy picit élveznünk is kell, mindamellett, hogy nyilván ez egy háború lesz és százszázalékosan úgy megyünk be a vízbe, hogy nyerni akarunk. Azért ez egy játék és fontos az is, hogy élvezzük a fontos pillanatokat, azt, hogy ez egy döntő.

- Vannak gondjaitok folyamatosan, sérültek, betegek. Mi az egészségügyi helyzetkép most nálatok és mi lesz jövő szerdára, a döntő első meccsének napjára?

- Abban biztos vagyok, hogy a jövő héten mindenki játszani fog. Dani is és Mitrovics is, aki úgy jött most vissza a szerb válogatottól, hogy lett egy alkarsérülése. Csuk még el van tiltva a hétvégén, így a Szeged ellen nyilván nem lesz könnyű, s ez a helyzet nehezíti a komplex felkészülést is, hiszen azért a Szeged ellen kicsit mást kell játszanunk, mint majd a Nagyvárad ellen. Ettől függetlenül, mivel a Szegedet jól ismerjük, a "fő csapásirány" most a Nagyvárad, nyilván azzal, hogy igenis, nyernünk kell Szegeden, ezt a srácok is tudják. Be kell ugrani majd különböző posztokra azok helyére, akik most hiányoznak, de abban biztos vagyok, hogy Nagyváradon mindenki játszani fog.

- A Nagyvárad elleni két meccs koreográfiáját már úgy elképzelted magadban? Mi az, amit az elsőn szeretnél elérni és úgy rámenni a másodikra?

- Többféle verzió van a fejemben. Nagyon sokan odajöttek hozzám és azt mondták: "Fú, figyeljetek oda, hogy ott nagyon tud lejteni a pálya, nagyon nehéz meccseket lehet ott játszani!". Ugye, ez a legrosszabb verzió, a legrosszabb forgatókönyv. Ha ebből indulunk ki, akkor amit esetleg "meg tudnak bolygatni", el tudnak venni, az az emberelőny. A támadásainkba tudnak esetleg állandóan "beleszólni". valamennyire még a védekezésbe is, de a hátrányos játékba már nem. Tehát, hogyha a hátrányunk jó lesz..., például a Herceg Novi ellen a kinti mérkőzésen, ahol szintén úgy éreztem, hogy volt egyfajta lejtése a hazai pályának, ha jobb lett volna a hátrányos védekezésünk, már azt a mérkőzést is megnyerhettük volna.

- Hogy látod összességében az esélyt egy héttel az első meccs előtt?

- Erre mindig nagyon nehéz válaszolni edzőként. Látom a fiúkat, látom a hullámzást, látom a fáradtságot, látom, amikor jobban megy valami - nem nagyon szoktam ezzel foglalkozni soha. Nem a végét nézem, hanem mindig a következő lépést, a következő védekezést, támadást. Ebből tudunk építkezni, lépésről lépésre. Mindig van egy példa: az elefántot sem egyben esszük meg, hanem darabonként. Úgyhogy: meg szeretnénk enni az elefántot, de darabonként!

- Köszönöm szépen, sok sikert!



Nyéki Balázs a vlv-nek

- Szervusz, Balázs! Sok a nosztalgia mostanában..., gondolom, te is sokat gondolsz a múltra, de azért a jövőre is kell... Hogy vagy? Milyen állapotban van a csapat? Mire számítotok a jövő héten?


- Szia, Geyza! Igen, emlékeztetnek rá, elsősorban a média, hogy mi volt 19 évvel ezelőtt. Jó érzéssel gondolok vissza, de azért a jövő ebben a pillanatban sokkal fontosabb.

- És hogy látod, a közeljövőt, mondjuk egy hétre előre?

- Én április 5-éig gondolkodom, ez azt jelenti, hogy nyolc negyed alapján kell jobbnak lennünk, mint a Nagyvárad. Jó úton haladunk szerintem, épülnek fel a sérültjeink, Marko Csuk is visszatér a döntőre, úgyhogy: jók leszünk!

- Hogy látod a csapatot abból a szempontból, hogy amikor kritikus pillanatok vannak, akkor fog-e menni, mert valószínűleg így fog eldőlni ez a mérkőzés is, a végén vagy amikor nagyon fontos, akkor kell jónak lenni.

- Egyértelmű, hogy akkor kell jónak lenni, amikor itt lesz a nehéz pillanat, de hát egyéni képességekben jók vagyunk, nálunk tényleg az a kérdés, hogy mennyire tudjuk ezt összetenni a mérkőzésre csapatszinten. Bízom benne, hogy működni fog.

- Mire számítasz a Nagyváradtól? Van-e valami felépített elképzelésed erre a két meccsre? Hogy alakulhat?

- Igen, egy hete már csak róluk videózunk, bár azért a Szegedre is készülünk, mert tudjuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzésünk ott. Azért speciálisan a Nagyváradra gyakorolunk most már. Több mérkőzést is láttunk tőlük. Elég különböző volt a két meccs, az egyiken jól játszottak, a másikon kevésbé, de azt éreztem, hogy náluk is inkább az akarat és a csapategység hozta meg a sikert a mérkőzéseken. Nem lesz könnyű mert azért jó játékosanyaggal rendelkeznek ők is.

- Gondolom, azért az elég sokat számít, hogy a második mérkőzés itthon lesz, nyilván fantasztikus hangulatban. Hogy látod az esélyt a győzelemre, a végsőre...?

- Meg fogjuk nyerni a kupát, én ennyit mondok...

- Többet nem is kell, ez bőven elég... Köszönöm szépen!

- Köszönöm!



Szirányi Balázs a vlv-nek


- Szervusz, Balázs, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Hát, egy nagyon komoly meccsre készültök, érdekel, hogy ez mennyire foglalkoztat már, azért van még egy kis idő addig. Milyen helyet foglal el az életedben, a pályafutásodban ez a döntő?

- Foglalkoztat, mert egy döntőről van szó, attól függetlenül, hogy még azért szombaton lesz egy nagyon komoly meccsünk, de elkerülhetetlen, hogy ilyenkor az ember fejében már a döntő járjon. A pályafutásomban...? Annyi, hogy ilyet még nem nyertem. Bajnokok Ligája-sorozatot sikerült nyerni a Barcelonetával, s szerintem ez egy hasonlóan nagy eredmény lenne és nagyon fontosnak érzem, hogy ez a visszatérésem évében megtörténjen, ez külön pluszt adna.

- Mire számítasz, mennyire ismered a Nagyváradot?

- A Nagyváradot mint csapatot, nem igazán ismerem, a játékosokat külön-külön nagyjából azért már igen. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy hogyan funkcionálnak, két videót néztünk róluk, ezek viszonylag szöges ellentétei egymásnak. Egy érdekes csapat, mindenképpen kemény, harapós meccs lesz, hiszen döntőről van szó. A legtöbbjük azért elég kemény játékos.

- Hogy látod az esélyeket százalékban?

- Nem szeretnék százalékokat mondani. Azt gondolom, hogy valamivel jobb csapat vagyunk, de ez egy döntő, kétmeccses, valószínű, hogy nüanszokon fog eldőlni. Ne így legyen - szeretnénk nyilván magabiztos győzelmet aratni mind a két meccsen, de a realitás az, hogy azért ez két, hasonló játékerejű csapat.

- Jó felkészülést kívánok és sok sikert a két meccsre!

- Köszönöm szépen.


vlv-képek az edzésről


NOSZTALGIA

AZ ULLOI129.HU ÖSSZEÁLLÍTÁSA


A fradimédia videója: