FACEBOOK

Mi újság? - Hegedüs Gábor

Mi újság? - Hegedüs Gábor
hozzászólás, 2017.03.14.

Bresciában sérült meg, az OSC március 1-jei, nagyon fontos BL-meccsén. Műtétre szerencsére nem volt szükség, de az ujjsérülések lassan gyógyulnak. Hegedüs Gábor állapotáról érdeklődtünk.

HEGEDÜS GÁBOR (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Lassan két hete lesz, hogy megsérültem, már elkezdtem bizonyos jellegű munkákat, olyanokat, amiket az orvos engedélyezett, illetve amiket az ujjam használata nélkül tudok csinálni. Százszázalékos értékű munkát azonban még nem fogok tudni csinálni az elkövetkező másfél hétben.

- Elevenítsük fel, hogy történt a sérülés!

- A bresiai meccs első negyedében kaptam egy kicsit erősebb passzt, próbáltam megmenteni a labdát, oldalra pöckölni az olasz védő elől, s ekkor, a nagy igyekezetben sikerült valahogy úgy beleérnem a labdába, hogy sajnos az ujjam látta a kárát. Elég komoly ficam történt, az orvos még ott a parton rakta vissza a helyére az ujjamat. Bresciában nem mentem vele kórházba, amikor hazaértünk, természetesen megvizsgáltattam. Szerencsére műteni nem kellett, törés, szakadás az orvosi diagnózis szerint - hál' Istennek, - nem történt, bízom abban, hogy minél hamarabb fel tudok épülni.

- Gondolom, ott a helyszínen nagy fájdalmaid voltak...

- Az első pillanatokban valóban "nem volt jó érzés" szembesülni azzal, hogy mi történt, még a látványa is elég csúnya volt. A meccs miatti adrenalin kicsit elnyomta a fájdalmat, de arról sajnos szó sem lehetett, hogy visszamenjek játszani, már csak azért sem, mert nyílt seb is volt a kezemen, s vérzett.

- Ha nincs törés és szakadás, akkor tulajdonképpen miért tart ilyen sokáig a felépülés?

- A komoly ficam miatt két-három hetet mindenképpen pihentetni kell, hogy a szalagok visszahúzódjanak a helyükre. Ha túl korán kezdeném el terhelni, akkor félő lenne, hogy súlyosabb sérülés keletkezhetne a szalagok kilazulása miatt.

- Hogy érzed, mennyire javul a kezed, ahogy telik-múlik az idő?

- Elég szépen gyógyul, ezt az orvos is megerősítette, emiatt bizakodó vagyok, hátha le tudom kicsit rövidíteni a kényszerű szünetet. A szárazföldi edzések mellett már vízi munkát is végzek, bízom abban, hogy minél hamarabb visszatérhetek. Ha rajtam múlik, akkor már a Miskolc elleni hétvégi meccsen vízben lennék, de hát ez sajnos nem ilyen egyszerű. Rossz kiesni a csapatból, pláne egy ilyen fontos időszakban.



- A Miskolc után, jövő héten szerdán a Spandau következik nektek a BL-ben, utána pedig az egri meccsetek a bajnokság középszakaszában. Mi a realitás a részvételedet illetően, szerinted?

- A realitás az, hogy ezek egyikén sem fogok tudni játszani, de azért reménykedem, hátha felgyorsulnak a folyamatok.

- Mit tudsz csinálni, hogy telik a idő?

- A labdás gyakorlatokon kívül elég sok mindent tudok dolgozni, próbálom magamat erőnlétben és formában tartani. Azon vagyok, hogy ha ez a háromhetes időszak leketyeg, teljes értékű játékosként tudjak ismét csatlakozni a többiekhez. Az első hét pihenése után, most már napi két edzésen veszek részt, igyekszem tehát a társakkal együtt is gyakorolni

- Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!