FACEBOOK

Edzések Montenegróval - 3. nap

Edzések Montenegróval - 3. nap
hozzászólás, 2017.03.12.

Vasárnap befejezte Montenegró válogatottjával közös felkészülését a magyar válogatott. vlv-edzésriport a Duna Arénából fotókkal, nyilatkozatokkal.


Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A két és fél napos programot négy negyedes kétkapu zárta. Azért nem fért bele több, mert a vendégek indultak a repülőtérre. (Ezért is kezdődött ezen a napon reggel nyolckor az edzés.)

A fáradtság jelei már mindkét oldalon megmutatkoztak, de a harci tűz nem változott. A magyar csapat kapuját Nagy Viktor és Lévai Márton védte (Decker Attila a szombati kétkapun váltotta az első számú kapust.)

Az edzőmeccs közben sorban érkeztek a tévés stábok, így lefújás után hatékony "médiafélóra" következett. Mi is több játékost kértünk a kameránk elé és természetesen a szövetségi kapitányt is összegzésre kértük.


A 18-as keret:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)

Bátori Bence, Bedő Krisztián
, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Fülöp Bence, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid,
Kovács Péter, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Török Béla, Vámos Márton, Zalánki Gergely (mezőnyjátékosok).


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tamás! Hát, ez a fejezet is véget ért. Nagyon kemény két és fél nap volt, hogy értékeled összességében, nem sokkal azután, hogy befejeződött az utolsó edzőmeccs?


- Talán ezen az utolsó, kora reggeli edzőmérkőzésen nyújtottuk a legjobb teljesítményt, de összességében nagyon-nagyon hasznos volt ez a három nap, öt edzés. Nagyon-nagyon jó edzőpartner volt Montenegró. Mindig, minden edzésen nagy volt a ritmus, nagy figyelmet követelt minden pillanata mind a támadásnak, mind a védekezésnek, mert jól szervezettek voltak ők is. Nagy ritmust diktáltak, kikényszerítették a magasabb fokú figyelmet.

Javult a játékunk, nagyon sok mindent kipróbáltunk ez alatt a három nap alatt, tényleg azt, amit terveztem, terveztünk a stábbal, hogy több taktikai elemen is végigmegyünk, s megnézzük, hogy milyen irányba vigyük tovább a válogatottat, az sikerrel járt. Le fogjuk vonni a konzekvenciákat, jöhetnek a videózások, mert videókat is készítettünk az edzésekről bőven. Hasznos lesz ez abból a szempontból is, hogy a saját játékunk mellett láttuk azt is, hogy Montenegró körülbelül milyen játékstílust akar a jövőben játszani, mi az, amire majd oda kell figyelnünk, ha összetalálkozunk velük bármilyen világeseményen.

- Gondolom, a mieink hozzáállásával biztos elégedett vagy, azzal nem lehetett gond. A teljesítményük milyen volt?

- Jó volt, nagyon jó volt. Azt gondolom, hogy kiegyensúlyozott volt, talán tegnap estére kicsit elfáradtak, úgy láttam, ma délelőtt viszont sokkal energikusabbak voltak a játékosok. Ennek kimondottan örülök, hogy egy ilyen kora reggeli időszakban is nagy koncentrációval, nagy akarattal és figyelemmel játszottak. Én úgy érzem, úgy szerették volna lezárni ezt a három napot, hogy pozitív élményekkel, érzésekkel menjenek haza és ez megvolt. Biztos vagyok abban, hogy egy válogatottkeret-edzés után, még ha az fárasztó is, a játékosok feltöltődve mennek vissza a klubjukba és ez a helyzet jobb teljesítményre sarkallja őket.

- Hogyan tovább? Mit lehet tudni az áprilisi összetartásról?

- Jelen pillanatban még nincsen kialakult program, én azt szeretném, hogy hasonló edzőpartnert hívjunk, biztos, hogy nem Montenegró lesz, mert nekik van elfoglaltságuk, másik edzőpartnert szeretnénk meghívni, erre a lehetőséget - hogy vendégül lássunk egy csapatot - a szövetség biztosítja. Ki fog alakulni, várhatóan az is egy háromnapos, öt edzéses összetartás lesz.

- Köszönöm szépen, neked is jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen.



Decker Ádám a vlv-nek


- Szervusz Ádi!

- Sziasztok, üdvözlöm a vlv olvasóit!

- Véget ért a három nap, kérek szépen egy kis értékelést. Milyen volt?

- Nagyon fárasztó. Öt negyedeket játszottunk szinte végig, úgyhogy ez fizikálisan szerintem nagyon fárasztó volt, illetve biztató is, mert az első kétkapu az eléggé rendetlen volt, de így a harmadik, negyedik, ötödik, főleg a mostani kétkapuról úgy érzem, hogy léptünk előre sokat. Úgyhogy ebből, ahogy azt a Tomi elvárta, szerintem tudunk építkezni és erőt meríteni.

- Mi az, amit a legtöbbet gyakoroltatok? A védekezés?

- A védekezés inkább, a védekezésnek is azok a részei, amikor mondjuk zónából átjövünk szorosba, a szorost visszavesszük, ezeket az átmeneteket gyakoroltuk leginkább. Ott azért még van fejlődési lehetőség, de az azért érződik, hogy különböző felfogású klubokból jövünk és ezt még össze kell csiszolni.

- Fogsz itt játszani májusban?

- Hát nagyon remélem. Most úgy néz ki, hogy ha a Belgrádot otthon megverjük, akkor fogok, illetve nekünk az a célunk, hogy a Dubrovnikot is megverjük, úgyhogy akkor meg még nagyobb esélyekkel fogunk itt játszani, remélem.

- Ez a környezet megfelelő?

- Ez csodálatos, ez a környezet. Próbáltam vizionálni, hogy itt tíz-tizenötezer ember szurkol. A Margitszigeten az Eb hatalmas sportélmény volt, és szerintem ezt az uszodát is meg tudnánk tölteni vízilabdarajongókkal, úgyhogy ez még nagyobb sportélmény lenne, engem ez nagyon motivál.

- Úgy legyen. Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Manó! Köszöntelek itt az edzőtábor utolsó napjának végén. Téged is arra kérlek, mondd el, hogy érezted magad. Milyen volt?

- Köszöntöm a vlv nézőit! Nagyon hasznos három napon vagyunk túl, azt gondolom, hogy Montenegró kiváló partner volt, habár a ma reggeli edzésre, meg a tegnap estire is kicsit elfáradt azért mindkét csapat. Ez látszódott az iramon és a hibák számán is, de azt gondolom, ismét tettünk egy lépést afelé a játék felé, és afelé a felkészültség felé, amit a vb-n akár szeretnénk a magunkénak tudni.

- Ismertél fiatalokat az ellenfélnél?

- Hát, szerintem a csapat háromnegyede velem egyidős, vagy így hárommal plusz mínuszban előttem-utánam, úgyhogy abszolút, nyilván több meghatározó játékosuk is hiányzott, de nagyon jó meccseket játszottunk így is.

- Hogy láttad a csapatunk fejlődését?

- Nem azt mondom, hogy a nulláról kezdtük el januárban, de azóta csak három közös edzésünk volt, háromszor három napot tudtunk csak együtt készülni. Haladunk azon az úton, amit elterveztünk, ugye, lesz majd még egy összetartásunk a nyári felkészülés előtt, és akkor lesz hat-hét hetünk, ha jól tudom. Szépen lassan építkezünk, azt gondolom, hogy olyan elemeket tudtunk gyakorolni, amik már most is egész jól mentek. Nyilván még vannak hibák, hiszen annyira rutinszerűen még nem mennek ezek a dolgok, de bizakodó vagyok és szépen lassan haladunk.

- A saját formáddal elégedett vagy? Jól ment?

- Jól ment, szerintem. Nyilván én is hibáztam, meg volt egy kis fáradtság bennem is a hétközi forduló miatt, de azt gondolom, hogy összességében sikerült jó teljesítményt nyújtanom.

- Köszönöm szépen, Manó, gratulálok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Török Béla a vlv-nek


- Szervusz Béla!

- Szia Geyza!

- Véget ért az edzőtáborozás. Először is azt kérdezem meg, hogy rendben vagy-e, jól vagy-e, mert ugye arról volt szó, hogy bizonytalan a részvételed?

- Igen, jól vagyok. Egy nagyon pici seb volt a karomon, ami kérdésessé tette a jelenlétemet. De hát nem volt semmi probléma. Leragasztottuk szakszerűen, aztán megoldódott ez az egész.

- Milyen volt a három nap?

- Leginkább kettő. Jó volt. Hasznos volt. Ezek ugye ilyen sablonok. Tényleg azt gondolom, hogy tudtunk előrelépni. Mindamellett, hogy azért nagyon megterhelő volt négy kétkapu és egy emberelőnyös, emberhátrányos edzés volt a programban, 49 óra alatt gyakorlatilag. Reméljük, hogy ezek beépültek az izmokba, ezek az automatizmusok, amik már lassan automatizmusokká válnak, úgyhogy szerintem jó volt.

- Most már ez is automatizmus, hogy meghívót kapsz minden összetartásra. Ez milyen érzés? Várod-e már?

- Várom persze. Volt már ilyen azért régebben, de ezt most jobban a magaménak érzem, inkább kiérdemeltnek érzem. Mindig várom a következő összetartást, hogy jöjjön és hogy benne legyek. Szép apránként azért remélem, hogy a nyárra is majd, illetve a következő összetartásra, mert azt hiszem lesz még egy. Aztán majd nyárra is meghívót kapjak aztán benne legyek a keretbe és így tovább, és így tovább. Jó, jó nagyon jó.

- Béla, jó pihenést kívánok és találkozunk áprilisban.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Szervusz Feri! Hát újra itt a válogatottnál, egészen különleges körülmények között, gondolom, hogy rád is hatott ez a környezet. Milyen?

- Nagyon jó érzés volt egy ilyen impozáns uszodában készülni, még hogyha üresek a lelátók, akkor is, és mindamelett ugye elfáradtunk, de ez volt a cél, ezért jöttünk ide. Szerintem hasznos volt ez a két nap, mind a montenegróiaknak, mind számunkra.

- Mi volt az, amit a legtöbbet gyakoroltatok? Mi volt a te szereped ebben?

- Most már kezdtünk kicsit konkrétabb dolgokat gyakorolni, nem úgy, mint Szolnokon, vagy a Volvo Kupán. Most már kicsit jobban belementünk a taktikába, ebben voltak helyezkedések, ilyen kis finomhangolások. Ebben én is, ugye, hasznos szerepeket kaptam szerencsére, úgyhogy ezek az edzőmeccsek így teltek, nem unatkoztunk.

- Hogy érzed, hogy ment neked?

- Jól, jól ment. Bizakodó vagyok a folytatást illetően, jól éreztem magam a vízben is. Nyilván mostanra egy kicsit elfáradtam, de ezt nem lehet másképp csinálni.

- Köszönöm szépen, Feri, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


vlv-képek