FACEBOOK

Németország-Magyarország: 8-12

Németország-Magyarország: 8-12
hozzászólás, 2007.03.04.

Az eddigi két százszázalékos gárda találkozott ma a kolozsvári nemzetközi felkészülési torna harmadik napjának első mérkőzésén. Vagyis Németország-Magyarország mérkőzést rendeztek. A magyarok a középső két negyedet jó játékkal két-két góllal nyerte. Ezzel nemcsak a meccset, hanem a kolozsvári felkészülési tornát is megnyerték.

A mai meccsre Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert nem lett nevezve. 

A németek szerezték meg a vezetést ötméteresből (Politze). A másik oldalon Kiss Gergely szerezte meg az első magyar találatot. Majd ismét német pillanatok következtek, Biros mellett löttek a kapuba, melyet ismét végig Baksa László őrzött. Biros korrigálta hibáját, a szélről púpozta ki a hálót. Közben Benedek is betalált, így már mi vezettünk. Nem sokáig, egy villámgyors emberelőny kihasználás után ismét egyenlő állt az eredményjelzőn. A negyed zárásaként Gór-Nagy Miklós talált be, a center helyéről húzta kapuba a labdát. Első negyed: 3-4.

A második negyed a megúszásokról szólt a mi részünkről. Először Szivós Márton árválkodott elől, amivel megszerezte a magyar csapat 5. gólját, és először vezettünk kettővel. Kisvártatva Biros Péter is gyorsabban ért a kapuhoz, mint a többiek, így újabb gólt jegyzett. Őt Varga Dániel gólja követett, akinek Kiss Csaba passzolt, miután szintén, mint két kollégája üresen úszkált az ellenfél kapuja előtt. És, hogy a németek is örüljenek kicsit, Oleer szerzett gólt emberelőnyből. Félidő: 4-7.

Molnár Tamás is végre villant, a kapus kiúszott, ő pedig kisebb harcok árán, de az üres kapuba passzolta a labdát. Varga Dániel újabb gólja következett, újabb megúszás után. Majd a németek ismét előnyből voltak eredményesek. Steinmetz Ádám a védőjét egyedül hagyva lőtt parádésat. Harmadik negyed: 5-10.

A negyedik negyedet a németek nyerték ugyan, hisz először egy emberelőnyt értékesítettek, majd Schertwitis meglőtte talán a meccs legszebb gólját csavarból. A meccs legvégén Savics még betalált, így kialakítva a német gólok számát. Persze a magyar találatokról se feledkezzünk meg, hisz a német gólok közt egy-egy magyar gól is született. Az első Kiss Gergely nevéhez fűződik, a második pedig Benedekhez. Szivós Márton harcolt ki ötméterest, melyet Benedek Tibor értékesített. Végeredmény: 8-12.

Németország-Magyarország: 8-12 (3-4, 1-3, 1-3, 3-2)
Bírók: Brguljan (montenegrói), Naumov (orosz)
Németország: Tchigir - Politze 1, Nossek 2, Schertwitis 1, Kreuzmann, Savic 1, Mackeben Csere: Schlotterbeck, Müller 1, Öler 1, Schrödter, Naroska 1, Kieloch
Szövetségi kapitány: Stagen Hamm
Magyarország: Baksa - Szivós 1, Biros 2, Molnár T. 1, Fodor, Kiss G. 2, Benedek 2 Csere: Gór-Nagy 1, Kiss Cs., Varga Dániel 2, Varga Dénes, Steinmetz Ádám 1, Hárai
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 8/5 ill. 7/2
Ötméteresből: 1/1 ill. 1/1
Kipontozódott: Fodor (27. perc)

A magyar csapat ezzel már megnyerte a kolozsvári tornát. Utolsó meccsük holnap reggel, 10:30-kor kezdődik és a hazai csapattal, vagyis a románok legjobbjaival mérkőznek meg.

A nap másik meccsén a románok megszerezték első győzelmüket. Végig vezetve, mondhatni simán verték a görög válogatottat. Románia-Görögország: 10-8.