FACEBOOK

OB1-es eredmények - FTC-OSC 8:9, Szolnok-Eger 11:7

OB1-es eredmények - FTC-OSC 8:9, Szolnok-Eger 11:7
hozzászólás, 2017.03.08.

Két nagyon jó meccs a felsőházban, a Szolnok és az OSC erősítette pozícióját. Eredmények, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan.


LEGFRISSEBB

Märcz Tamás szövetségi kapitány a forduló meccseit követően bejelentette, hogy a megbetegedett Nagy Viktor kapus helyett Decker Attilát hívta be a péntektől vasárnapig együtt gyakorló válogatott keretbe. Ugyancsak meghívást kapott Fülöp Bence, mert - az egyelőre a keretben maradó - Török Béla részvétele az edzéseken egy kisebb sérülés miatt bizonytalanná vált.

Így a hétvégi keretedzésekre meghívottak száma 17-re nőtt.

A keret:


Decker Attila, Lévai Márton (kapusok)

Bátori Bence, Bedő Krisztián
, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Fülöp Bence, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid,
Kovács Péter, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Török Béla, Vámos Márton, Zalánki Gergely (mezőnyjátékosok).


e-On OB1, középszakasz, 4. forduló

Március 8., szerda

FELSŐHÁZ


FTC-OSC 8:9 (2:1, 2:5, 3:2, 1:1)
G.: Pohl 3, S. Mitrovics, Jansik Sz. 2-2, Szirányi, ill. Zalánki 3, Kovács G. 2, Bundschuh, Juhász Zs., Salamon, Nikics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot az FTC stábjának, Katona Norbertnek.

1:0 - Jansik Szilárd első gólja

2:0 - Pohl első gólja

2:1 - Zalánki első gólja

2:2 - Bundschuh gólja

3:2 - Stefan Mitrovics első gólja, ötméteres

3:3 - Kovács Gábor első gólja

3:4 - Juhász Zsolt ejtésgólja

4:4 - Szirányi gólja

4:5 - Zalánki második gólja

4:6 - Nikics gólja

5:6 - Pohl második gólja

5:7 - Salamon gólja

6:7 - Pohl harmadik gólja

6:8 - Kovács Gábor második gólja

7:8 - Stefan Mitrovics második gólja, ötméteres

7:9 - Zalánki harmadik gólja, ötméteres

8:9 - Jansik Szilárd második gólja


Nyilatkozatok a meccs utáni sajtótájékoztatóról a fradi.hu-n:

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo):

- Az OSC higgadtan tudta hozni ezt a mérkőzést. Jól kezdtünk az elején, úgy érzem, az egész mérkőzés most a helyzet kihasználásunkon múlott, ez volt a döntő különbség. Az OSC jól összerakott, jó gerincre épülő csapat, az előző évhez képest erősödtek is, komoly BL-csapatról van szó. Mi máshonnan jövünk, mélyebbről építkezünk felfelé és ennek vannak szintjei, melyek hullámvölgyekkel társulnak. Az elmúlt évben többször vereséget szenvedtünk ellenük, de ez az arány fordulni fog. Január óta nehezebben megy a mérkőzéseken a helyzetek kihasználása, de dolgozunk rajta specifikus edzésekkel, lövőgyakorlattal és játékkal. Minden szituációt viszont nem lehet lemodellezni, a meccsen a játékosnak kell dönteni és hideg fejjel belőni. Edzünk tovább.

POHL ZOLTÁN (FTC-PQS Waterpolo):

- Nagyon sokat gyakoroltunk, arra számítottunk, hogy Mitrovicsra jobban kilépnek, most pont rám jött ki a helyzet - háromszor is - örülök, hogy sikerült így megoldanunk. Pozitívum, hogy végre az elmúlt meccsek után jól kezdtünk és az is, hogy így küzdött végig a csapat és jó meccset bírtunk játszani a hiányzóink ellenére is. A védekezésben is fejlődtünk az elmúlt meccsekhez képest, de még mindig van hova lépni előre.

TÓTH LÁSZLÓ (A-Híd OSC-Újbuda):

- Küzdelmes, jó meccs volt, azt tudtuk előre, hogy a népligeti az uszodában nem könnyű nyerni egy jól felkészített csapat ellen. Örülök a csapatunk sikerének, annak, hogy egy ilyen beugró szereppel a hátam mögött abszolválta a csapat a három pontot, ami a továbbiak szempontjából fontos. Helyenként jól játszottunk, jól védekeztünk, extra kapusteljesítményt hoztunk és amikor kellett, elöl higgadtak voltunk. Az izgalmas végjátékban - ami könnyedén lehetett volna döntetlen is – helyünkön volt az eszünk és nyertünk.

BISZTRITSÁNYI DÁVID (A-Híd OSC-Újbuda):

- Örülök a győzelemnek és annak, hogy egy jó csapatot az otthonában meg tudtunk verni. A mérkőzést alapvetően befolyásolta, hogy mindkét oldalon fontos hiányzók voltak. Látszott, hogy a Fradi komolyan darált, talán ók a hiányzóikat jobban megérezték. Az elején buta gólokat kaptunk, amik ezen a szinten elkerülhetőek, de rendeztük magunkat, helyén volt az eszünk és a fizikai állapotunk ahhoz, hogy ma nyerni tudjunk.




Szolnok-Eger 11:7 (4:0, 3:3, 0:3, 4:1)
G.: Varga Dénes 5, Vámos 3, Mezei, Prlainovics, Crousillat, ill. Hárai, Erdélyi 2-2, Milos Csuk, Hosnyánszky, Vapenszki

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.

1:0 - Mezei gólja

2:0 - Varga Dénes első gólja

3:0 - Vámos első gólja

4:0 - Crousillat gólja

4:1 - Erdélyi első gólja

5:1 - Varga Dénes második gólja

5:2 - Hárai első gólja

6:2 - Vámos második gólja

6:3 - Hárai második gólja

7:3 - Vámos harmadik gólja

7:4 - Vapenszki gólja

7:5 - Erdélyi második gólja

7:6 - Hosnyánszky gólja

8:6 - Prlainovics gólja

8:7 - Milos Csuk gólja

9:7 - Varga Dénes harmadik gólja

10:7 - Varga Dénes negyedik gólja

11:7 - Varga Dénes ötödik gólja, ötméteres


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) az M4-nek:

- Kiélezett mérkőzés volt. Hogy miért alakult így az elején, az teljesen mindegy, mert 8:7-nél egy új mérkőzés kezdődött. Talán időt kellett volna kérnem, de úgy éreztem, meg tudjuk nyerni ezt a meccset, be tudjuk lőni az emberfórt, mert jó ritmusban voltunk. Így utólag, most már mindegy. Gratulálok a Szolnoknak, mert lenyűgözően vízilabdáztak!

Ha meg akarjuk nyerni az alapszakaszt, akkor hozni kell a meccseinket, illetve tudtuk, hogy a Szolnokot a két mérkőzés közül az egyiken le kell győznünk. Most ez nem sikerült, nyilván majd otthon megpróbáljuk.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) az M4-nek:

- Megmondom őszintén, minket megzavart, hogy kiállították Gabit (Kis Gábort - a szerk.). Igaz, hogy csak egy játékosról van szó, de azt tudni kell, hogy ha egy csapat elmegy 4-5 góllal, ahogy a Szolnok most elment, a másik csapat váltani, fog, rizikót vállal. Ebben a helyzetben pont Gabi tudja megadni a nyugalmat centerben. Váltott is az Eger, egy teljesen más játékra, ráadásul ott a harmadik negyedben, a negyedik negyed elején két-három alkalommal nagyot is hibáztunk, ezek olyan fordulópontok voltak, amikor be kellett volna lőnünk vagy ki kellett volna védekeznünk. Viszont óriásit küzdöttek a játékosaim, az szenzációs volt!

Ugyanazt tudom mondani, mint a Ferencváros elleni mérkőzés után: ez nyilván csak egy sima bajnoki meccs volt, nem ér többet, mint hogyha eggyel győztünk volna, semmi nem dőlt el, ugyanúgy megyünk ez Egerhez és a Fradihoz, de mégiscsak egy jó este volt. A szurkolóknak is, még az Egernek is, mert nem játszottak rosszul, nagyon keményen küzdöttek. Egy jó vízilabdameccs volt, amit holnap mindkét csapatnak el kell felejtenie.

- Érdemes kiemelni, hogy Kardos Gergő kiválóan helyettesítette a kapuban Nagy Viktort...

- Nagy Viktort évek óta nem dicsérem meg a nyilatkozataimban, mert mindig azt mondom, hogy ez a dolga, nagyon jól véd... Nyilván most Kardos Gergelyt megdicsérem, mert ő még egy fiatal kapus, de az ő esetében is azt tudom mondani, hogy ezért van itt, ez a dolga! Ezért készül hétről hétre. Egy olyan kapust igazoltunk, akinek tervei vannak. Tényleg jól védett, bár azért az látszódott, hogy az egriek nem ijedtek meg tőle, ugyanúgy lőttek tovább, Viktornál ilyenkor már megremegnek a lövő kezek. De valóban nagyon jó teljesítményt nyújtott, nagy tartást adott hátulról.

VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa-Közgép) az M4-nek:

- Szerintem most is az volt a kulcs, hogy jól kezdtünk, tudtunk dominálni egészen addig a pontig, amikor megtörtént Kis Gábor cserés kiállítása. Ott egy kicsit indokolatlanul adtunk lehetőségeket, amikből gólokat tudtak szerezni és amikor ezeket a lehetőségeket kizártuk, akkor újra kialakult a két-három gólos előny.

Úgy gondolom, az Eger a kupában tőlünk elszenvedett két vereség után szeretett volna most egy jó meccset játszani, szerintem nyerni jöttek, fontosnak tartom, hogy a lendületüket meg tudtuk törni.


Fotók: Mészáros János/MTI


Miskolc-Szeged 17:11 (5:2, 2:1, 5:4, 5:4)
G.: Misics 5, Bowen 3, Jakab D., Milicsics 2-2, Halek, Hornyák, Vadovics, Lukács Á. B., Lukács D. D., ill. Manhercz K. 5, Sánta, Manhercz Á. 2-2, Kiss Cs., Basara

BVSC-Vasas 14:8 (4:2, 1:2, 4:1, 5:3)
G.: Pásztor, Létay 3-3, Kovács P., Nagy Á. D., Szabó Bence, Szabó Bendegúz, Csapó, Várnai, Czigány, Sugár P., ill. Mészáros Cs. 2, Bencz, Bóbis, Burián, Steinmetz Á., Koopman, Lindhout

A felsőház állása a 4. forduló után:

1. Szolnok 51,
2. Eger 49,
3. OSC 44.
4. FTC 37,
5. Miskolc 33,
6. Szeged 27,
7. BVSC 26
8. Vasas 22 pont


ALSÓHÁZ

Pécs-Honvéd 10:12 (2:2, 2:3, 5:5, 1:2)
G.: Kolozsi 3, Csacsovszky E., Gogov 2-2, Csacsovszky A., Macsi, Lajkó, ill. Szivós 3, Kiss G., Simon R., Simizu 2-2, Simon A., Gyárfás T., Irmes

Debrecen-Kaposvár 14:14 (6:5, 2:2, 2:4, 4:3)
G.: Kuncz T. 3, Szőke, Süveges, Tóth P., Kállay, Busilacchi 2-2, Gyurik, ill. Vindisch, Berta 4-4, Sántavy, Varga II. Zs., Juhász-Szelei, Hegedűs B., Tóth K., Polovic

UVSE-Szentes 11:9 (2:1, 3:4, 3:1, 3:3)
G.: Dávid Z. 4, Sélley-Rauscher 3, Dala D. 2, Tóth P., Keresztúri, ill. Kiss K. Sz., Somogyi, Van Mil 2-2, Werner, Reuten, Visnyakov

KSI-Tatabánya 8:12 (1:4, 4:3, 1:5, 2:0)
G.: Tóth B., Berki, Kósa, Kardos A., Teleki A., Hevesi, Bóbis, Schmölcz, ill. Francsics 5, Szabó B., Kolarik 2-2, Regős, Máthé, Salamon A.

Az alsóház állása a 4. forduló után:

9. Honvéd 32,
10. Pécs 26,
11. Kaposvár 19,
12. Debrecen 17,
13. Tatabánya 14,
14. UVSE 13,
15. Szentes 7,
16. KSI 0 pont


A KÖZÉPSZAKASZ TELJES MENETRENDJE