FACEBOOK

Ismét összejönnek a nagyok az OBI szerdai fordulójában

Ismét összejönnek a nagyok az OBI szerdai fordulójában
hozzászólás, 2017.03.07.

Újra két szuperrangadó az OB1-ben. Ahogy közeledünk a középszakasz vége felé, egyre fontosabb minden pont. A vlv előzetese Varga Zsolt, Vincze Balázs, Cseh Sándor és Dabrowski Norbert nyilatkozatával és a szerdai forduló programjával.

e-On OB1, középszakasz, 4. forduló

Március 8., szerda

FELSŐHÁZ

A felsőház állása a 3. forduló után:


1. Eger 49,
2. Szolnok 48,
3. OSC 41.
4. FTC 37,
5. Miskolc 30,
6. Szeged 27,
7. BVSC 23
8. Vasas 22  pont

17.00 FTC-OSC - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Ha a két csapat jelenlegi helyzetét nézzük, az OSC erre a bajnoki évadra sokat erősödött, világklasszis centerük van, jól menetelnek a BL-ben, jó meccseket játszottak. Mi is erősödtünk tavalyhoz képest, amikor is ugye, éppen velük játszottuk a bronzmeccset. Akkor alulmaradtunk.

Harcolni fogunk minden egyes támadásban, minden egyes védekezésben. Iszonyatosan fontos, hogy jól védekezzünk, kevés gólt kapjunk, a hogy különösen a hátrányos védekezésünk jól sikerüljön.

Sajnos a mi munkánkat nehezíti, hogy Varga Dani sérülés miatt nem fog játszani, Csukot pedig eltiltás miatt kell nélkülöznöm. A többiek rendben vannak.

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda):

- A legutóbb kapott piros lapjaink miatt Tóth Laci és Bóta Krisztián ül majd a kispadon, ők azok, akik a hétköznapokban, a délelőtti edzések során is segíteni szoktak.

- Mit vársz a mérkőzéstől?

- Arra számítok, hogy a bresciaihoz hasonló helyzet lesz.

- Mire gondolsz? Talán a hazai pályára?

- Nem, hanem arra, hogy az olaszokhoz hasonló szoros emberfogást fognak alkalmazni, megpróbálnak távol tartani minket a kaputól, labdát szerezni és ebből határozott támadásokat szervezni.

- És erre ti hogy készültök?

- Ahogy készültünk a Brescia ellen is. A művész urak segítségét azért most nem fogjuk igénybe venni...

- Hogy álltok sérültekkel, betegekkel?

- Hegedüsön kívül nincs más érintett. Ő várhatóan a jövő héten kezdhet el kondizni és talán már vízbe is mehet.


18.30 - Szolnok-Eger - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Az elmúlt években hozzászokhattunk, hogy a két csapat meccseinek megvan a maguk tétje, ez nyilván most is így van. Biztos, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz.

Az elmúlt időszakban, sőt, tulajdonképpen az első meccsünket kivéve folyamatosan csak jól játszunk, persze fel kell készülni arra is, hogy ha esetleg egy nap majd nem megy így a játék, akkor is meglegyen a kellő akarat és fegyelmezettség ahhoz, hogy eredményesek legyünk.

Hétfőn egy kicsit túlzott könnyedséget éreztem a csapaton, nem igazán volt meg a kellő koncentráció, nem voltak jók a passzok, kiestek a kézből a labdák, ezért a keddet a koncentráció fókuszálására használtuk fel.

Biztos vagyok abban, hogy az Eger kemény mérkőzésre készül, amire fejben kell reagálnunk, fizikai téren nem lehet gondunk. A két csapat nagyon jól ismeri egymást, az apróságokat nyilván mindkét oldalon megbeszélték már, ami dönthet a mérkőzésen: ki hogy fog tudni koncentrálni, hogy fog tudni a csapatáért játszani és milyen egyéni teljesítmények lesznek.

Mostanában "becsúsztak" nálunk betegségek, az előzó héten Dumi volt beteg, a hétvégén Jansik Dávid és ma reggel hívott Nagy Viktor, hogy éjjel megbetegedett, egyelőre kérdéses, hogy ő milyen állapotban lesz szerda estére.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- A Szeged-meccs után, vasárnapra pihenőt adtam, hétfőn pedig láttam, hogy még mindig nagyon fáradtak a játékosok, emiatt kicsit könnyítettem a tervezett programon, videó volt és laza úszás. Többnyire a saját meccseinket néztük, mert a Szolnoknak van egy kiforrott játéka, amit jól ismerünk, mi viszont mostanában sok gólt kaptunk, ezen kellene változtatni. Gyakorlatilag egy edzésünk van, hogy taktikailag felkészüljünk, de igazából ez nem gond, tudjuk, hogy mit kell tenni, csak most egy kicsit szétcsúsztak a dolgok, lett egy kis rendetlenség a sok utazás miatt.

- "Matematikailag" jó az iksz nektek?

- Nem számolgatok, nyilván minden meccset, ami előttünk van, meg szeretnénk nyerni. Jó lenne, ha a középszakaszt az első helyen tudnánk zárni. Ha már úgy megyünk most Szolnokra, hogy mi vezetjük a magyar bajnokságot, szeretném, ha ez a középszakasz végén is így lenne, ehhez viszont a Szolnokot a két meccsből egyszer meg kell verni. (A középszakasz Eger-Szolnok meccse az utolsó fordulóban, április 1-jén lesz - a szerk.)

19.30 - Miskolc-Szeged

20.30 - BVSC-Vasas


ALSÓHÁZ

Az alsóház állása a 3. forduló után:


9. Honvéd 29,
10. Pécs 26,
11. Kaposvár 18,
12. Debrecen 16,
13. Tatabánya 11,
14. UVSE 10,
15. Szentes 7,
16. KSI 0 pont

19.00 Pécs-Honvéd

19.15 Debrecen-Kaposvár

19.30 UVSE-Szentes

20.00 KSI-Tatabánya


A KÖZÉPSZAKASZ TELJES MENETRENDJE