FACEBOOK

Görögország-Magyarország: 3-10

Görögország-Magyarország: 3-10
hozzászólás, 2007.03.04.

Reggel kilenckor ugrott medencébe a görög és a magyar válogatott, hogy kezdetét vegye a kolozsvári Bajnokok Tornájának második játéknapja. A mérkőzést a Sport 1 élőben közvetítette, a stúdióban Faragó Tamás beszélt arról, hogy is lehet ilyen korán felpörögni egy meccsre: "Kell egy-két pofon..." Persze nem a végeredmény láttán...

A mai meccsről Molnár Tamás és Hárai Balázs hiányzott. Szivós Márton 60. válogatott mérkőzésén szállhatott vízbe.

Varga Dániel révén elhoztuk a labdát, ám a centerbejátszás nem sikerült. Kiss Gergely a következő támadásunkból lőtt óriási bombagólt, majd egy újabb jó védekezés után Biros megúszásból növelte az előnyünket. A görögök kihagyták az újabb emberelőnyöket, ám mi is elrontottuk a következő támadásainkat. Fantasztikusan védekezett a magyar gárda, a görögök még csak a kapu előterébe sem tudtak feljönni. Sőt, Biros révén már 0-3 állt az eredményjelzőn. A görögöknek támadásban semmi sem ment, átellenben mi kaptunk ötméterest, Kiss Gergely lőtte be. Varga Dániel pedig emberelőnyből lőtt nagyot. Parádésan indult a meccs. Első negyed: 0-5.

második negyedben Szivós úszott a labdára, ám a görög gyorsabbnak bizonyult. A görögök csak az emberelőny kiharcolással próbálkoztak, ezzel sikerrel, és végre sikerült is belőniük, Mazisz. Sőt, általa labdát szerzett a görög válogatott és be is lőtték a következő támadást (Szanta). A második negyed eleje nem a miénk, még a támadó idő lejártát sem vettük észre. A következő támadásokból nem született gól, a magyarok kicsit pontatlanabbak lettek, ám a görögök támadásait rendre mi védekeztük ki. Biros kiállítása után azonban újabb gólt kaptunk, zsinórban a harmadikat... Varga Dániel fantasztikus passz után húzta a labdát a kapuba előnyből, így a negyedben egyetlen gólt lőve, továbbra is vezettünk 3 góllal. Félidő: 3-6.

A harmadik negyedben ismét Marci próbálkozott a ráúszással, ezúttal már ő nyert. A védekezés továbbra is a helyén volt, a támadások csikorogtak ugyan, de probléma nem volt, simán kézben volt a meccs. Egy rosszul sikeredett görög csere és passz után Steinmetz Ádám keveredett viszonylag egyedül a kapu elé, és lőtte be biztos kézzel a labdát. Később Varga Dénes is kihasználta a görögök rossz támadását és Kiss Csaba passza után szerzett gólt. Harmadik negyed: 3-8.

A negyedik negyed Kiss Csaba sikertelen ráúszásával kezdődött. Kis Gábor kapott jó passzt, csak sajnos kapufára lőtte, ám a kipattanót Varga Dániel kapta el, és ő már nem hibázott. A görögök az időkérés és az emberelőny hegyek után sem tudtak mit kezdeni a mieink védekezésével. A mérkőzés zárása is különlegesre sikeredett: a végső dudaszó pillanatában ítéltek nekünk ötméterest. A szabályok értelmében ilyenkor mindenkinek el kell hagynia medencét, csupán a büntetőt elvégző játékos és kapus maradhatnak a vízben. Igazi western filmbe illő párbaj jelenet, melyben Szivós Márton volt a hős sheriff, és alakította ki a legnagyobb különbséget a meccsen. Végeredmény: 3-10.

Görögország-Magyarország: 3-10 (0-5, 3-1, 0-2, 0-2)
Bírók: Salino (olasz), Naumov (orosz)
Görögország: Delijanisz  - Szkiasz, Mazisz 1, Szanta 1, Szanta, Teodoropulosz, Hadziteodoru, Koheliasz, Ntokasz 1, Hacidakisz, Kokinakisz, Vlontakisz, Milonakisz, Fudulisz, Reppasz (kapus)
Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Magyarország: Nagy Viktor - Varga Dániel 3, Fodor, Kiss Gergely 2, Steinmetz 1, Benedek, Biros 2 Csere: Szivós 1, Gór-Nagy, Kiss Cs., Kis G., Hosnyánszky, Varga Dénes 1
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 11/2 ill. 4/1
Ötméteresből: 0/0 ill. 2/2
Kipontozódott: Biros (32. perc)

A magyar csapat végig parádés védekezést bemutatva játszott, hiszen mindössze a második negyedben kaptunk gólt. Noha a görögök valóban nem azt játszották, amit tudnak, ám a magyarok remek játékát koránt sem szabad ennek betudni.

A másik meccsen a németek jó kezdése után a harmadik negyedben tudott csak fordítani a horvát csapat, és végül 2 góllal nyertek. Horvátország-Németország: 14-12.

Marciék a délután folyamán már nem játszanak (a többi csapat igen), legközelebb holnap délután 16:00-tól játszanak a németek ellen.

A délutáni meccs eredmények:
Románia-Horvátország: 7-11
Görögország-Németország: 6-7