FACEBOOK

BL-főtábla: két győzelem, egy döntetlen

BL-főtábla: két győzelem, egy döntetlen
hozzászólás, 2017.03.01.

Az Eger nagy lépést tett az F6 felé, az OSC balszerencsés is volt meg nem is, a Szolnok iskolázott Nizzában. Részletek, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:

BL-főtábla, 7. forduló

A csoport


Február 18., kedd

Olympiakosz-Spandau 04 10:8 (4:2, 3:1, 2:2, 1:3)
G.: Funtulisz 4, Delakasz, M. Janovics 2-2, Kolomvosz, Espanol, ill. Mateo Csuk, Marzuki 2-2, Saudadier, Preuss, Dedovics, M. Stamm

Március 1., szerda

Brescia-OSC 6:6 (1:2, 0:0, 1:2, 4:2)
G.: Muslim 2, N. Presciutti, Paskovics, Rizzo, C. Presciutti, ill. Zalánki 3, Nagy Á., Seman, Bátori

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - N. Presciutti gólja

1:1 - Nagy Ádám gólja

1:2 - Seman gólja


1:3 - Zalánki első gólja

1:4 - Bátori gólja

2:4 - Paskovics gólja

3:4 - Rizzo gólja

4:4 - Muslim első gólja

4:5 - Zalánki második gólja

5:5 - Muslim második gólja

6:5 - C. Presciutti gólja

6:6 - Zalánki harmadik gólja


VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbda) a vlv-nek:

- Aki látta látta, aki meg nem, az nem tudom, hogy el tudja-e képzelni. Nyilván nemcsak most és nemcsak mi kerültünk ilyen helyzetbe, erre számítani lehet, ha valaki elutazik Olaszországba. Volt erről tapasztalatunk ebben a szezonban, pontosan ugyanebben a városban. Hasonló helyzetben voltunk, és azt mondom, hogy az eredmény is hasonlóan alakult. Negyedszer játszottunk öt év alatt a Bresciával, és a negyedik döntetlenünket értük el. Ebből három alakult úgy, hogy tulajdonképpen mi voltunk nyerő pozícióban, egyszer pedig ők.

Rendkívül fegyelmezett, jó játékot nyújtott a csapat, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy sajnos Hegedüs Gábor az első negyed közepe táján megsérült, és onnan gyakorlatilag egy ilyen brusztos és mindent eldöntő meccsen egy játékossal kevesebbel kellet játszani. Nem csak ez jelentett nehézséget, hanem az is, hogy folyamatosan forgatni kellett a csapatot, mert közeledett mindenki ahhoz a büntető-pontszámbeli pozícióhoz, hogy könnyen el tudjunk veszíteni további játékosokat. Szerencsére ezt többé-kevésbé meg tudtuk oldani, de hát ennek meg ára volt, és az ára az volt, hogy 1:4 ről sajnos 6:5-re átvették a vezetést.

Volt egy kulcsfontosságú emberelőnyünk 4:5-nél, amit hogyha be tudunk lőni, akkor nem fordult volna meg a mérkőzés, hogy a végén a döntetlenért kell játszani. Harmadszor alakult úgy ebben a szezonunkban, hogy az utolsó másodpercekben vagy ellenünk, vagy mi támadhattunk egy gólért. Eddig ellenünk egyből egyszer sikerült, nekünk kettőből nulla volt az arányunk, most szerencsére tizennégy másodperc elég volt ahhoz, hogy életben tartsuk a reményeinket.

- Hogy látod az esélyeket?

- Úgy látom, hogy van egy része, ami a saját kezünkben van, itt elsősorban a Spanadau és a Nizza elleni mérkőzésre gondolok, amiket nyerni kell és nyilván mind a kettőt a legnagyobb gólkülönbséggel, és aztán várhatóan úgy fogunk nekimenni az utolsó fordulónak, hogy a Brescia hazai környezetben fogadja az Olympiakoszt, mi meg megyünk Szolnokra, az várhatóan Final-Six-et ér majd, ha valaki akkor pontot tud szerezni.

- Nagyon szépen köszönöm, jó utat kívánok.

- Köszönjük szépen. Még annyit szeretnék mondani, hogy köszönöm azoknak a művész uraknak, akik hozzájárultak a mai eredményhez!

(Lejegyezte: Kerbi)


ZALÁNKI GERGŐ (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Jó meccs volt, igazából végig vezettünk. Több meccslabdánk is volt, amit nem sikerült belőni. Azt gondolom, hogy amikor kettővel vezettünk, ha belőjük a fórokat, akkor lezárhattuk volna a meccset. Sajnos feljöttek, belelkesedtek és nehézzé tettük magunknak. A végén még szerencsére sikerült menteni a menthetőt. A kiállítási arány 13:5 volt a javukra, és rengeteg kontrát is kaptunk, ami nem könnyítette meg a dolgunkat, de szerencsére sikerüt döntetlenre mentetni a partit, így nincs nagy gond.

- Éreztél bírói nyomást?

- Igen, nem könnyítették meg a dolgunkat. Talán még az elején korrekt volt, de amint elmentünk két-három góllal, rögtön segítették őket. Szerencsére Bisztro nagyon jól védett és nagyon jól működött mind az emberhátrányos mind a sima védekezésünk.

- Az utolsó tíz másodpercről mesélj légyszíves. Középkezdés után megkaptad a labdát és lefaultotak. Ez hogy volt? Érezted, hogy rá kell lőni, volt időd gondolkodni előtte?

- Megkaptam, és ahogy kirakta a kezét, sikerül rajta forgatni egy felet és akkor úgy éreztem, hogy viszonylag jó pozícióban lehetek, nem volt előttem blokk. Nem tudom, hogy túl sokat vártam-e. Azt reklamálták, hogy nem lőttem el egyből, de belülről nem éreztem szabálytalannak, és szerencsére meg is adták.

- "Vaktában" lőtted el, vagy így akartad?

- Így akartam, fel a pipába.

- Milyen érzés volt, amikor láttad, hogy bement?

- Örültem neki, de láttam, hogy még van négy másodperc, így arra akartam felkészülni.

- A meccs után milyen volt a hangulatotok?

- Örültünk nagyon, egyébként nagyon jó hangulatú mérkőzés volt. A bresciaiak és az OSC-sek is szurkoltak, rendesen. Néhányan viszonylag közel mentek Balázshoz, és ordíbáltak neki, de szerencsére ő nem vette fel.

- Köszönöm az információkat!

(Lejegyezte: Kerbi)



 


Nizza-Szolnok 5:12 (3:3, 0:3, 0:3, 2:3)
G.: Monneret, Hansen 2-2, Izdinsky, ill. Prlainovics 4, Younger 3, Fülöp B. 2, Gocics, Vámos, Jansik D.

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Monneret első gólja

2:0 - Hansen első gólja

3:0 - Hansen második gólja

3:1 - Prlainovics első gólja

3:2 - Fülöp első gólja

3:3 - Prlainovics második gólja, ötméteres


3:4 - Younger első gólja

3:5 - Younger második gólja

3:6 - Fülöp második gólja

3:7 - Prlainovics harmadik gólja

3:8 - Vámos gólja

3:9 - Younger harmadik gólja

3:10 - Prlainovics negyedik gólja

3:11 - Jansik Dávid gólja

4:11 - Izdinsky gólja

5:11 - Monneret második gólja

5:12 -Gocics gólja


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Négy percet követően 3:0-ra vezettek... A hétvége után lehetett számítani arra, hogy kicsit álmoskásan kezdünk, így pár perc után váltanunk kellett, egy nagyon kemény szoros emberfogásra mentünk ki. Viszont mivel nagyon meleg volt a víz, éreztem, hogy nem az lesz a célravezető, ha megpróbálunk minél több lendületet vinni a játékba, vissza is álltunk teljes zónára. Ezzel sikerült megbénítani a támadásaikat és 3:0-ról három negyed alatt átfordítottuk az redményt 3:11-re és a vége 5:12 lett. Abban az időszakban, három negyeden át úgy játszottunk, ahogy ez ellen a csapat ellen kell, de hozzáteszem: akkor sem játszottunk gyorsan. A gyorsaság ma hiányzott, de összességében elégedett vagyok.

Volt még egy dolog: március 15-étől új labdákkal játszunk a Bajnokok Ligájában, ilyen labdával még nem edzettünk. Ezzel a labdával játszottunk ma és ez azért az egész meccsen érződött, a passzoknál, a lövéseknél, ezt a labdát még meg kell majd szoknunk.

JANSIK DÁVID (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést ez megmutatkozott az eredményben. Nyugodtak maradtunk, nem kapkodtunk, nem próbáltunk meg új dolgokat kitalálni és gyorsan sikerült is ledolgoznunk a hátrányunkat. Utána már úgy alakult a mérkőzés, ahogy mi akartuk.

Minden BL-mérkőzés nagyon fontos nekünk, nemcsak a 3 pont miatt, hanem a gólarány is döntő lehet később.


A csoport állása hét forduló után:

1. Szolnok 19,
2. Olympiakosz 19,
3. Brescia 11,
4. OSC 8,
5. Spandau 3,
6. Nizza 0 pont


B csoport

Március 1., szerda

Jug Dubrovnik-Partizan Belgrád 21:9 (6:3, 6:2, 4:1, 5:3)
G.: Perrone 5, Jokovics 4, X. Garcia, Vrlics 3-3, L. Fatovics, Benics 2-2, Markovics, Obradovics, ill. Radanovics 3, Lazics, Vucsinics 2-2, Sztojanovics, Jankovics

Barceloneta-Pro Recco 6:11 (1:5, 2:2, 0:3, 3:1)
G.: S. Rasovics 3, Famera, Minguell, V. Rasovics, ill. S. Sukno 3, Mandics, F. Filipovics 2-2, Figlioli, Echenique, Bodegas, Ivovics

Hannover-Eger 11:12 (2:4, 4:3, 3:3, 2:2)
G.: Radovics 4, Szekulics 2, Corusics, Bukowski, Ban, Darko Brguljan, Tkacs, ill. Hosnyánszky, Milos Csuk 3-3, Hárai 2, Kovács G., Erdélyi, Vapenszki, Bedő

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy 5:2-nél belekényelmesedtünk az akkori szituációba, úgy gondoltuk, hogy ezt már meg fogjuk oldani szépen. Belementünk abba a ritmusba, ami nekik kedvez, el is kapták a fonalat, megfordították, viszont az, hogy innen is nyerni tudtunk, az megmutatja a csapat erejét, mert amikor nem játszunk igazán jól, akkor a legnehezebb nyerni és ezt ma megcsináltuk.

Látszott, hogy kicsit fáradtak vagyunk, most már azzal foglalkozom, hogy megint utazunk, aztán Szegedre megyünk, az sem lesz sétagalopp...

KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Olyan kis lassan csordogálós mérkőzés volt. Úgy érzem, átvettük az ő tempójukat és ez eredményezte a szoros végjátékot. Három pontra volt szükségünk bármi áron, az végül is meglett, így boldogok vagyunk.

A csoport állása hét forduló után:

1. Pro Recco 21,
2. Jug Dubrovnik 14,
3. Eger 12,
4. Barceloneta 8,
5. Hannover 3,
6. Partizan Belgrád 1 pont