FACEBOOK

Bajnoki eredmények, Szolnok-FTC 14:2, OSC-Eger 6:9

Bajnoki eredmények, Szolnok-FTC 14:2, OSC-Eger 6:9
hozzászólás, 2017.02.25.

Élesedik a küzdelem fent is, lent is. Néhány meglepő eredmény, végeredmény. vlv-tudósítás a napról, nyilatkozatok, fotók, gólok - folyamatosan.

e-On OB1, középszakasz, 2. forduló

Február 25., szombat

FELSŐHÁZ


BVSC-Szeged 13:9 (4:1, 5:2, 2:3, 2:3)
G.: Pásztor 3, Ambrus F., Csapó, Czigány, Létay 2-2, Szabó Bence, Sugár P., ill.  Vukicsevics 3, Manhercz Á., 2, Sedlmayer, Sánta, Nagy M., Basara

VLV-VIDEÓK:
Kölönböző technikai problémák miatt a BVSC és a Szeged stábja közösen "adta össze" a vlv számára a meccs összes góljának felvételét. Köszönjük Szűcs Levente és Varga Péter segítségét!


1:0 - Szabó Bence gólja

2:0 - Létay első gólja

3:0 - Pásztor első gólja

3:1 - Vukicsevics első gólja

4:1 - Pásztor második gólja

5:1 - Csapó első gólja

6:1 - Czigány első gólja, ötméteres

7:1 - Csapó második gólja

7:2 - Sánta gólja

8:2 - Létay második gólja

9:2 - Pásztor harmadik gólja

10:2 - Vukicsevics második gólja

10:3 - Manhercz Ádám első gólja, ötméteres

10:4 - Sedlmayer gólja

10:5 - Ambrus Ferenc első gólja

11:5 - Czigány második gólja

11:6 - Vukicsevics harmadik gólja

11:7 - Nagy Márton gólja

12:7 - Ambrus Ferenc második gólja

12:8 - Manhercz Ádám második gólja, ötméteres

12:9 - Basara gólja

13:9 - Sugár Péter gólja


Vasas-Miskolc 7:8 (2:1, 3:2, 1:1, 1:4)
G.: Bóbis 3, Burián 2, Steinmetz Á., Lindhout, ill. Vadovics, Bowen, Misics 2-2, Halek, Hornyák



OSC-Eger 6:9 (2:2, 1:2, 2:2, 1:3)
G.: Bátori 2, Zalánki, Salamon F., Brguljan, Nikics, ill. Hárai, Vapenszki 2-2, Erdélyi, Kovács G., Hosnyánszky, Csuk, Cuckovics


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot az Eger stábjának, Dabrowski Norbertnek.

1:0 - Bátori első gólja

1:1 - Hárai első gólja

2:1 - Drasko Brguljan gólja

2:2 - Hosnyánszky gólja

2:3 - Hárai második gólja

3:3 - Bátori második gólja

3:4 - Vapenszki első gólja

4:4 - Zalánki gólja

4:5 - Kovács Gergő gólja

5:5 - Nikics gólja

5:6 - Erdélyi gólja

5:7 - Vapenszki második gólja

5:8 - Milos Csuk gólja

6:8 - Salamon gólja

6:9 - Cuckovics gólja




DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) nyilatkozata:

- Szervusz Norbi! Ez már tényleg egy olyan meccs volt ami a bajnokságok vége felé szokott lenni. Megnyertétek, hogy értékeled?

- Nem voltunk azon a sebességen sajnos az elejétől kezdve, ahogy a Barcelona ellen otthon. De hát, nyilván azért ez egy sorozatterhelés és nem azért járunk edzésre, hogy egykapuzgassunk, kapnak ott is rendesen. Úgy gondolom, hogy viszonylag kézben tartottuk végig a mérkőzést. Voltak nyilván fordulópontjai, azért ahhoz elemeznem kéne, hogy megmondjam, szakmailag pont mi történt, de úgy gondolom, hogy ilyen hőfokú mérkőzést, azzal hogy ilyen magas szinten fegyelmezetten játszunk, meg tudjuk, hogy mit csinálunk, ezeket a meccseket ezzel lehet megnyerni.

- Teljesen elégedett vagy? Vagy maradt még a csapatban?

- Elégedett vagyok, mért ne lennék? Én jelen pillanatban csak arra gondolok, hogy hétfőn mit fogunk csinálni a tervekhez képest, mert úgy látom hogy egy picit több volt az edzés meg ez a mérkőzés is sokat kivett. Nem tudom, elég lesz-e a regenerációs idő, ami a rendelkezésünkre áll, hiszen Hannoverben játsszunk szerdán, ami ugyanilyen fontos, ha nem fontosabb, mint a mai mérkőzés, mert ott nincs előnyünk senkivel. Itt legalább azt mondom, hogy elöl voltunk a bajnokságban és nekik volt torkukon a kés, nem nekünk, úgyhogy most csak ezen gondolkodom.

- Köszönöm szépen Norbi. Gratulálok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) nyilatkozata:

- Szervusz Balázs! Nem tudok most gratulálni, de még az utolsó negyedben is volt esélyetek feljönni döntetlenre. Hogy értékeled? Nem erre számítottál, gondolom.

- Nem ezt reméltem, az biztos, de azt gondolom, azért lehet gratulálni mindkét csapatnak, ezen a napon kihozták magukból a maximumot, legalábbis úgy érzem, hogy a mieink mindenképpen. Nyilván látok hibákat,amiken javítani kéne és visszaköszönnek azok, amik az elmúlt mérkőzéseken, hasonló kaliberű csapat ellen, mondjuk az Olympiakosz történtek, a támadó szekciónk elsősorban a befejezéseknél és nem a helyzetek kialakításánál, hanem a befejezéseknél nem úgy működik, ahogy egy ilyen ellenfél ellen kellene, tehát a megfelelő gólszámot nem tudjuk elérni ahhoz, hogy egy ilyen mérkőzésen nyerni tudjunk.

- Hogy látod a jövőt ennek a mai meccsnek a fényében?

- Messze van még, de minden meccsen a maximumot próbáljuk majd adni. Nem kezdtem el számolgatni, nyilván azt tudom, hogy a Szolnok ellen 3:3-al állunk,de hát a Szolnok talán még az Egernél is erősebb csapat. Egyszer őket eddig sikerült megverni ebben a szezonban. Az Eger ellen eddig kettőből kettő zakóra állunk. Messze van még a vége. Azt szeretném, hogy megfelelő erőnk és önbizalmunk keletkezzen a most következő pár napban és Bresciában azt az eredményt tudjuk elérni, amiért oda utazunk.

- Köszönöm szépen.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

VLV-VIDEÓK:


Hárai Balázs a vlv-nek


- Szervusz Pufi! Egy elég nagy meccsen nyertetek. Légy szíves, értékelj!

- A lényeg elsősorban az, hogy nyertünk. Egy igazi elődöntő, döntő típusú mérkőzés volt. Nagyon kemény meccs, nagyon elfáradt mind a két csapat, eléggé felőrlődtünk a végére, de az a lényeg, hogy ennyire tudtunk hajtani és küzdeni a másikért és mi jobban akartuk a győzelmet.

- Miből derült ki, hogy jobban akartátok?

- Sokkal jobban örültünk a másik blokkjának, annak, ha a másik lőtt egy gólt. Én úgy éreztem az egész mérkőzés alatt, hogy ez a kezünkben van és nem is akartuk kiengedni belőle.

- Hogy vagy egészségileg, mi van veled? Talán érted, hogy miért kérdezem. A válogatottság miatt...

- Jól vagyok köszönöm. Egyre jobban.

- Mikor térsz vissza?

- Szeretném megvárni, míg százszázalékos állapotban leszek és utána.

- Az körülbelül mikor lesz?

- Ha elérem a száz százalékot. :-)

- Pont akkor?


- Igen.

- Köszönöm szépen Pufi.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz Bence! Elveszítettétek ezt a meccset, ami hát, gondolom, elég fájó, hiszen itthon játszottatok. Hogy látod? Mi történt ma?

- Szia Geyza! Üdvözlöm a VLV nézőit és gratulálok az Egernek, jobb volt ma, sokkal. Hogy mi történt? Három negyedig nagyon komoly derbi volt, aztán lőttek két hatalmas átlövésgólt és azzal sajnos mindennek vége lett. Mármint úgy értem, hogy a reményeinknek. Ezzel most hátrányba kerültünk, komoly hátrányba.

- Hogy látod? Jobb csapat most az Eger?

- A mai meccs után egyértelműen azt kell mondanom, hogy jobb, igen.

- Nincs sok időtök, össze kell szedni magatokat, mert szerdán talán még egy ennél is fontosabb meccs következik.

- Igen, jó hogy kérdezted. Én is akartam mondani, hogy szerdán következik nálunk, mondhatom, hogy az év meccse, nemzetközi szinten ez a meccs dönti el, hogy milyen a szezonunk. Ha nyerünk, akkor nagy valószínűség szerint benn vagyunk a final sixben és az hatalmas dolog. Ha döntetlen, akkor még megy tovább a matek, ha pedig kikapunk, akkor megint nem jutunk be a final sixbe, az pedig nagy pofon lenne, de erre nem is gondolunk. Már most este úgy kell lefeküdnie mindenkinek, saját nevemben tudok beszélni, én úgy is fogok, hogy már a Brescia lesz a fejemben, mert ez nagyon fontos. Ugye, játszottunk velük két meccset, mind a kettő döntetlen lett, de mind a kettőn vezettünk végig. Most jó lenne, ha ugyanolyan jól tudnánk kezdeni és végig megtartani a jó játékot.

- Köszönöm szépen, így legyen, ezt kívánom.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Szolnok-FTC 14:2 (4:0, 3:0, 3:1, 4:1)
G.: Varga Dénes 5, Alekszics, Prlainovics, Crousillat 2-2, Vámos, Fülöp B.,Younger, ill. Dőry, Varga Dániel

VLV-VIDEÓK:
Köszönjök a képanyagot az FTC stábjának, Katona Norbertnek.
Hatalmas respect a klub szakmai vezetőinek, amiért a súlyos, számukra nyilván rendkívül kellemetlen vereség ellenére átadták a meccs képanyagát és a találkozót követő sajtótájékoztató hanganyagát, hogy a vlv megfelelően tájékoztathassa a vízilabda iránt érdeklődőket erről a különleges mérkőzésről!

1:0 - Varga Dénes első gólja

2:0 - Varga Dénes második gólja

3:0 - Younger gólja

4:0 - Crousillat első gólja

5:0 - Varga Dénes harmadik gólja

6:0 - Varga Dénes negyedik gólja

7:0 - Vámos gólja

8:0 - Prlainovics első gólja

9:0 - Prlainovics második gólja

10:0 - Crousillat második gólja

10:1 - Varga Dániel ötméteresgólja

11:1 - Alekszics első gólja

12:1 - Alekszics második gólja

13:1 - Varga Dénes ötödik gólja

13:2 - Dőry gólja

14:2 - Fülöp Bence gólja


VARGA ZSOLT vezetőedző (FTC-PQS Waterpolo) a meccs utáni sajtótájékoztatón:

- Ebben a pillanatban azt tudom csak mondani, hogy gratulálok a Szolnoknak a játékához, miután négy negyeden keresztül ugyanazzal az energiával és lendülettel játszottak. A mi játékunk szerintem ma a "nem értékelhető" kategória - annyira nem sikerült semmi, annyira nem ment az egész, hogy szerintem ez egy mélypont, ami eljött. Egy héttel ezelőtt volt egy hullámcsúcs is, úgy mondanám - ez a sport. Most ott ülünk a hullámvölgy legalján.

CSEH SÁNDOR vezetőedző (Szolnoki Dózsa-Közgép) a meccs utáni sajtótájékoztatón:

- Ha ezt a meccset megnyertük volna egy-két-három góllal - hiszen nyilván sokan várták, hogy szoros mérkőzés lesz-, az igazából ugyanannyit ért volna, ugyanaz történne a jövőben, mint ezután az eredmény után. Mégis azt gondolom, hogy megnyerni valamit, mondjuk egy bajnokságot a legvégén, majd valamikor májusban, ahhoz kell egy jó forma, néha szerencse is kell... - én nem hiszek abban, hogy csak a végső eredmények számítanak, nekünk szolnokiaknak nagy dolog volt átélni ezt a mérkőzést, ilyen eredményt elérni egy amúgy rendkívül erős Ferencvárossal szemben.

Nagyon ritka az, amikor felkészülünk egy mérkőzésre és az utolsó mozdulatig vagy blokkig minden tökéletes, igazából 10:0-áig szinte tökéletesen játszottunk. A Ferencvárosnak - így a nyilvánosság előtt még nem tudtam - gratulálok az Eurokupa-döntőhöz, a saját játékosaimnak pedig ahhoz, hogy amit megbeszéltünk, azt százszázalékosan betartották és nagyon sok pluszt adtak magukból, az egyéniségükből ehhez hozzá. Ez eredményezte ma ezt a jó játékot.

NYÉKI BALÁZS csapatkapitány (FTC-PQS Waterpolo) a meccs utáni sajtótájékoztatón:

- Én is gratulálni szeretnék először a Szolnoknak, tényleg fantasztikusan játszottak, a mi játékunkat nehéz értékelni most, ebben a pillanatban. Az elkövetkező hét feladata lesz az, hogy összeszedjük magunkat és a következő mérkőzéseket megnyerjük, valamint az Eurokupa-döntőre felkészüljünk. Sajnos nem voltunk egy súlycsoportban a Szolnokkal, idén már másodszor. Nehéz mit mondani - további sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligájában! Sajnos csak ennyire voltunk ma képesek.

VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa-Közgép) a meccs utáni sajtótájékoztatón:

- Kiemelkedően jól védekeztünk. Néhol fáradt és enervált játékosokkal találtam szemben magam, a mi csapatunk ezt minden helyzetben ki tudja használni és ezt most is megtette, nagyon szokatlan különbséget kialakítva ezzel. Örülök ennek az eredménynek, mert Nizzában játszunk szerdán és utána is van még két kemény meccsünk, remélem, hogy ez a forma így megmarad.

Várható: a meccs góljai.

A felsőház állása a középszakasz második fordulója után:

1. Eger 46,
2. Szolnok 45,
3. OSC 38.
4. FTC 34,
5. Miskolc 30,
6. Szeged 27,
7. BVSC 23
8. Vasas 22  pont


vlv-képek


ALSÓHÁZ

Tatabánya-Szentes 15:13 (2:3, 3:2, 6:4, 4:4)
G.: Kolarik 4, Máthé, Szabó B. Francsics 3-3, Mocsári, Sebestyén, ill. Visnyakov 3, Werner, Kiss K. Sz., Somogyi, Reuten 2-2, Vörös, Szalai

Honvéd-Debrecen 11:10 (4:3, 4:1, 2:3, 1:3)
G: Simizu 4, Kiss G. 2, Simon R., Szivós, Simon A., Gyárfás T., Irmes, ill. Gyurik 3, Szőke, Kállay, Somlay 2-2, Mora



KSI-UVSE 6:15 (1:3, 2:3, 1:7, 2:2)
G.: Tóth B. 2, Baj, Kósa, Kardos A., Zerinváry, ill. Dávid Z., Szentesi D., Keresztúri, Szentesi Á., Kovács Csatlós, Baksa B. 2-2, Selley Rauscher, Tóth Z., Major

Pécs-Kaposvár  12:13 (2:3, 4:4, 4:4, 2:2)
G.:  Kolozsi 5, Csaba M., Opacak 2-2, Krizsán, Lajkó, Gogov, ill. Varga II. Zs. 4, Vindisch, Berta 3-3, Sántavy, Kovács O., Palotás

Az alsóház állása a középszakasz második fordulója után:

9. Honvéd 26,
10. Pécs 23,
11. Debrecen 16,
12. Kaposvár 15,
13. UVSE 10,
14. Tatabánya 8,
15. Szentes 7,
16. KSI 0 pont


A KÖZÉPSZAKASZ TELJES MENETRENDJE