FACEBOOK

Horvátország-Magyarország: 10-11

Horvátország-Magyarország: 10-11
hozzászólás, 2007.03.04.

Kolozsvárott folytatódik a magyar válogatott felkészülése, méghozzá egy ötcsapatos torna keretében. Mai ellenfelünk a horvátok voltak. A három légiós még szerda délután visszautazott Olaszországba, így ők eleve nem játszhattak. A mai meccsre Steinnmetz Ádám és Hárai Balázs nem volt nevezve, valamint Nagy Viktor nem kapott szerepet, mivel végig Baksa László védett.

A mérkőzés nem indult jól, mert bár elhoztuk a labdát, nem igazán tudtuk, mit is kellen kezdeni vele. A horvátok viszont igen, Biros hibájából Boskovics lőhetett ötméterest. A kapuban a magyar válogatott fiatal kapusa, Baksa László igyekezett hárítani, mindhiába. Ám, hogy Boskovics ne csak örüljön, arról Benedek Tibor gondoskodott: lövésébe fentebb említett úr keze ért bele, így lett gól. Köszönet érte. Ezt követően két előnygól született Djogas és Kis Gábor révén, majd ismét Benedek, mostmár csak úgy tisztán lőtt óriásit. Első negyed: 2-3.

Talán-talán... Bizakodtunk. Kis Gábor ismét "akciózott", ötméteres volt érte a hála, amit Biros Péter lőtt be, végre. Kellett már, nagyon kellett. Molnár Tamás kiállításánál Antonievics volt eredményes, később pedig Bulics szerzett gólt centerből. Így ismét egyenlő állt az eredményjelzőn. Birosnak végre a megúszás is sikerült, majd az addig elég sok helyzetet kihagyó Kiss Gergely is betalált. Félidő: 4-6.

A harmadik negyedben főleg az emberelőnyös gólok domináltak. Ismét Boskovics járt túl Baksa eszén, míg a túloldalt Varga Dénest nem tudták tartani. Szmodlaka centergóljára a nagytestvér, vagyis Varga Dániel felelt egy megúszást követően. Antonievicset Szivós, Szivóst Vranjes követte az előnygól szerzésben. Egy gólra felzárkoztak a Rudic-fiúk. Nem kéne, nem kéne... Harmadik negyed: 8-9.

A negyedik negyed is egy ide, egy oda alapon ment, csak ezúttal Kiss Gergő nyitott. Végtelenül túljátszott előny végén - aminek talán egy-két picivel pontatlanabb passz volt az oka - óriási gólt szerzett a Honvéd balkezese, majd kicsit később mégegyszer betalált. Közben Boskovics farag-farag. A végén Ratko Rudic időt kért, jól megbeszélték, gól is lett a támadás vége. Smodlaka révén végül egy góllal csupán, de kikapott a horvát csapat. Végeredmény: 10-11.

Horvátország-Magyarország: 10-11 (2-3, 2-3, 4-3, 2-2)
Bírók: Brguljan (montenegrói), Naumov (orosz)
Horvátország: Vican - Buric 1, Djogas 1, Dobud, Markovic, Boskovic 3, Vranjes 1 Csere: Pavic (kapus), Buljubasic, Buslje, Antonievics 2, Pavlovic, Vrdoljak, Smodlaka 2
Szövetségi kapitány: Ratko Rudic
Magyarország: Baksa - Biros 2, Varga Dániel 1, Molnár T., Gór-Nagy, Kiss G. 3, Benedek 2 Csere: Varga Dénes 1, Szivós 1, Hosnyánszky, Kis G. 1, Fodor, Kiss Cs.
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőny: 10/6 ill. 12/7
Ötméteresből: 1/1 ill 1/1
Kipontozódott: Boskovic (28. perc)


Az előmeccsen nem túl látványos mérkőzésen a németek 2 góllal bizonyultak jobbnak a román válogatottnál: Románia-Németország: 5-7.

Holnap reggel a magyarok a ma szabadnapos Görögország válogatottjával mérkőzésnek meg 9 órától.