FACEBOOK

Eurokupa-döntő: itthon lesz a visszavágó!

Eurokupa-döntő: itthon lesz a visszavágó!
hozzászólás, 2017.02.25.

Szerencséje volt a Fradinak, a szombati budapesti sorsolás eredményeként idegenben, Nagyváradon kezdheti az Eurokupa-döntőt. A részletekről, a felkészülésről, a népligeti meccsről  és a két csapat közötti "személyi összefonódásokról" Katona Norbert technikai vezetőt kérdezte a vlv.

KATONA NORBERT technikai vezető (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Az UVSE-Mataro női Euroliga-negyeddöntő technikai értekezletének keretében végezték el a sorsolást a LEN illetékesei, Gianni Lonzi jelenlétében. Itt volt a Nagyvárad vezetőedzője, Kádár Kálmán is.

- Hogy értékelitek a sorsolás eredményt? Gondolom, ez így jobb, mintha fordítva lenne...

- Varga Zsolt vezetőedzőnek ez volt a "preferenciája", ezt szerettük volna, igen. Az a cél, hogy már idegenben előnyt szerezzünk és hazai környezetben megnyerjük a kupát.


fotók: FTC Vízilabda

- Hol tart a Nagyvárad feltérképezése?

- Eddig elsősorban a Szolnok elleni mai bajnokira készültünk. Most volt a sorsolás, és kezdődik a felkészülési munka. A felvételek begyűjtése már folyik, folyamatosan szűröm, vágom az anyagokat és küldöm az edzőknek. Ha valami különlegeset látok, amire szerintem érdemes figyelni, akkor azt külön jelzem nekik.

- A döntőbeli ellenfél eddigi útját hogy értékelitek?

- Varga Zsolt már ősszel felfigyelt rájuk, emlékszem, a "sötét ló" kifejezést használta velük kapcsolatban, s azt mondta, ez olyan csapat, amely messzire juthat ezen a tornán. A vízipólós társadalom mégis mindig a Nagyvárad ellenfeleit tartotta esélyesnek, ahogy ment előre a torna. A negyeddöntőben a Canottieri Napoli továbbjutását várták velük szemben és az elődöntőben is egyértelműen esélyesebbnek tartották ellenfelüket, a Veronát. A nagyváradiak megmutatták, hogy kellemetlen, kőkemény ellenfelek és bejutottak a döntőbe.

A csapat nagyon jó játékosokból áll, kiemelkedik a szerb olimpiai bajnok kapus, Gojko Pijetlovics. Erős a tengelyük, ott játszik a hosszabb eltiltásból most visszatért bivalyerős védő, Radjen, akinek 17-én járt le az eltiltása és 18-én már játszott a Verona elleni elődöntő visszavágón, ő lőtte e továbbjutást jelentő ötméterest a párbaj végén. Ott van Borisz Pavlovics, a center, aki a horvát válogatottal ott volt a kazanyi vb-n. A csapat játéka erre a tengelyre épül és azért vannak nagyon jó román válogatottjaik, például Negrean és Georgescu. Az edzőjük pedig Kádár Kálmán.

- Aki mintha maga is játszott volna a Fradiban...

- Igen, két évig, 2003-ban igazolt el. Érdekesség egyébként, hogy ő akkor egy csapatban játszott Nyéki Balázzsal, Katonás Gergővel és Szirányi Balázzsal. Mindhárman több más csapatot is megjártak azóta, de most ismét fradisták és vízben lesznek az Eurokupa-döntőben. A túloldalról játszott még a Fradiban Pijetlovics és Georgescu is, nálunk pedig Avramovics mondhatja el magáról, hogy egykoron a Nagyvárad játékosa volt.

Ja, és még egy összefüggés: az ellenfél kapusa, Gojko Pijetlovics a mi Marko Csuk nevű játékosunk idősebbik fiának a keresztapja. :-)

- Nem tervezitek-e, hogy elviszitek a visszavágót nagyobb méretű, több néző befogadására képes uszodába?

- Nem, ha ezt tennénk, az már nem lenne igazán hazai pálya. Szükségünk van a megszokott környezetre, atmoszférára. Már a Herceg Novi elleni elődöntőben óriási extra pluszt adott nekünk a szurkolók támogatása, Varga Zsolt szerint két gólt ők szurkoltak be az ellenfél kapujába. Erre mindenféleképpen szükség lesz a döntő visszavágóján is. Arról még nincs információnk, hogy hány jegyet kapunk, viszont az már szóba került, hogy esetleg szervezett buszutazást készítsünk elő az első, nagyváradi mérkőzésre a szurkolóink számára.

- A visszavágó iránt nyilván óriási lesz az érdeklődés. Nem lehetséges, hogy ideiglenes pótlelátót építetek az egyik kapu mögé?

- Az a baj, hogy a biztonsági előírások miatti nézőszám-limitet nem léphetjük túl. Időben kell majd jegyet vásárolnia annak, aki mindenképpen látni szeretné ezt a meccset.

- És mikor kezdődik a jegyárusítás?

- Várhatóan egy héttel a találkozó előtt, közzétesszük majd.

- Köszönöm a tájékoztatást!