FACEBOOK

Két szuperrangadó a szombati bajnoki fordulóban

Két szuperrangadó a szombati bajnoki fordulóban
hozzászólás, 2017.02.24.

Még csak a középszakasz második fordulójánál tartunk, de máris találkozik egymással a bajnoki érmekre esélyes négy csapat: Szolnok-FTC és OSC-Eger a szombati programban. A vlv előzetese edzői nyilatkozatokkal.

e-On OB1, középszakasz, 2. forduló

Február 25., szombat

FELSŐHÁZ


A felsőház állása a középszakasz első fordulója után:

1. Eger 43,
2. Szolnok 42,
3. OSC 38.
4. FTC 34,
5. Miskolc 27,
6. Szeged 27,
7. Vasas 22,
8. BVSC 20 pont

17.00 BVSC-Szeged

18.00 Vasas-Miskolc


18.00 Szolnok-FTC

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon fontos meccs lesz. Ha valaki ránéz a tabellára, a pillanatnyi állás azt vetíti előre, hogy a Fradi vagy az Egerrel vagy a Szolnokkal fog elődöntőzni. Mivel pedig az Egerrel 1:4-re állnak, számukra szerintem ez a holnapi egy iszonyúan fontos mérkőzés lesz. Nem azt mondom, hogy számunkra nem az, de azért nekünk még több a "variációs lehetőségünk".

Természetesen győzni szeretnénk. Tudjuk, hogy a Fradiban nagyon jó játékosok vannak, nagyon jó csapat, ennek megfelelően próbáltunk felkészülni. Bár a hét elején kicsit tompa volt a csapat, de szerdára, a BVSC elleni meccsre már képesek voltunk felpörögni. Remélem, hogy ezt tudjuk folytatni. Az látszott, hogy gyorsaságbeli, fizikális problémánk nem lehet, fejben kell magunkat összeszedni szombatra.

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Egy héten belül a harmadik komoly meccsünk jön és kijelenthetem, hogy a legnehezebb ellenféllel szemben, hiszen ha megnézzük a statisztikákat, a legtöbb gólt lövő és a legkevesebbet kapó csapatról van szó. Mindenképpen az a cél, hogy elhozzuk a három pontot. Nyerni akarunk ezen a hétvégén is, de ezen belül a legfontosabb az, hogy a saját játékrendszerünket ki tudjuk építeni a mérkőzés során, s ahhoz aztán fegyelmezetten ragaszkodjunk. Az elmúlt hét megmutatta, hogy amikor stabilan, jól koncentrálva védekeztünk, akkor négy gólt kaptunk, amikor pedig egy picit "elengedjük" ezt a fegyelmezettséget, akkor már tíz gól is juthat a kapunkba, s ennyi kapott góllal még közepes meccseket is nehéz nyerni.

A célunk tehát az lesz, hogy minél kevesebb gólon tartsuk a Szolnokot, s ha ez sikerül, akkor van esélyünk.


19.00 OSC-Eger

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Hogy mi az elvárás, a remény, a szándék? Mindez a győzelemre irányul... Szeretnénk a középszakaszt arra felhasználni, hogy a pozíciónkat a lehető legjobb helyzetbe hozzuk a döntőbe jutás érdekében. Ehhez - ahogy általában is szokott lenni - a minimum a hazai mérkőzések megnyerése. Most egyből itt vagyunk egy hozzánk hasonló , olyan ellenfél ellen, akik szintén három naponta játszanak élet-halál mérkőzéseket. A legjobb tudásunkat kell majd hozni, hogy a remények, a szándékok megvalósuljanak.

Sok mérkőzés van még, de az egymás elleni eredmények erősen befolyásolják majd, hogy ki mennyire tud elmozdulni a pozíciójából. Jelenleg még úgy néz ki, bárki bárkivel összekerülhet a legjobb négy között.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Én úgy tekintek az összes mérkőzésünkre, hogy döntővel ér fel. Ugyan ez a mostani is egy sorozatban egyetlen meccs lesz, de olyan sorozatban, amelyben mindegyik fontos. Fontos a Szeged ott, utána fontos a Szolnok megint idegenben, úgyhogy most nincs levegő.

Úgy gondolom, hogy a Vasas elleni találkozón is nagyon élesek voltunk, függetlenül attól, hogy más kategóriájú mérkőzés volt, mint amire most számítok. A szombat esti bajnoki döntővel felérő meccs lesz. Amikor a mostani versenykiírást kitalálták, éppen ez volt a cél: a csapatok adott esetben magukkal viszik ezeket a pontokat, ez most gyakorlatilag play off-meccs, nem egyszerűen a középszakasz egyik mérkőzése. Kiélezett, magas hőfokú mérkőzést várok és egy gól fog dönteni - ide vagy oda. Számunkra a következő két-három héten nagyon sok minden eldől és ez a szombati meccs az első állomása lesz ennek a sorozatnak.


ALSÓHÁZ

Az alsóház állása a középszakasz első fordulója után:

9. Honvéd 23,
10. Pécs 23,
11. Debrecen 16,
12. Kaposvár 12,
13. Szentes 7,
14. UVSE 7,
15. Tatabánya 5,
16. KSI 0 pont

12.00 Tatabánya-Szentes

18.30 Honvéd-Debrecen

18.45 KSI-UVSE

19.00 Pécs-Kaposvár


A KÖZÉPSZAKASZ TELJES MENETRENDJE