FACEBOOK

Kéthetente gólt lő egy magyar kapus??

Kéthetente gólt lő egy magyar kapus??
hozzászólás, 2017.02.24.

A dolog szinte hihetetlen: amikor tegnap hírt adtunk György Dávid kapus bajnokin lőtt góljáról, Varga Dénes(!) jelezte szerkesztőségünknek, hogy két és fél hete az ő meccsükön is esett ilyen gól. És valóban! Ráadásul ez az eset különösen pikáns, hiszen a szolnoki nevelésű, de egy évre Pécsre kölcsönadott hálóőr, Józsa Ottó lőtt a szolnoki kapuba! Megmutatjuk és most is megkérdezzük a góllövőt:

A Szolnok-Pécs bajnokit február 4-én rendezték meg, ekkor volt az alapszakasz utolsó fordulója. A hazaiak természetesen simán, 25:5-re nyertek, s a pécsi csapat kapuját nem az első számú hálóőr, a nagyon rutinos Barát Ferenc védte. Fiatal, 21 éves társa, Józsa Ottó nyilván azért is kapott lehetőséget, mert Szolnokon nőtt fel, ismeri az uszoda minden zugát, s természetesen az ellenfél játékosait is. Egy évre adták őt kölcsön Pécsre, s Lukács Gergely vezetőedző nyilván úgy gondolta, itt a nagy lehetőség, "sajátjai" előtt bizonyíthat a kapus.

Félidőben a hazaiak már 11:1-re vezettek, s csak ezután jött az igazi Szolnok-henger. Ám a találkozó utolsó percében eljöttek Józsa Ottó nagy pillanatai. Mint a videóból kiderül, óriási határozottsággal választotta a kapura lövést saját gólvonala elől egy jól sikerült védés után. Jól látható, hogy a különleges gólt követően Józsa éppen vízben lévő játékostársai mintha csak egy szinházteremben lennének, a "művész úr" felé fordulnak és tapsolni kezdenek. Külön érdekesség, hogy ezt a jelenetet követően még egyszer támadhatott a Szolnok a végső dudaszó előtt, s amikor azt befejezte, Józsának - szinte már a dudaszó pillanatában - újra módja volt megcélozni a szemben lévő kaput. Ez a kísérlet már nem sikerült - na az lett volna szép, ha egy percen belül két gólt lő egy kapus a bajnoki címvédő otthonában...!

JÓZSA OTTÓ a vlv-nek:

- Azon a meccsen nekem sem ment túl jól, a csapatnak sem, ezért örültem különösen annak, hogy a végén kicsit fel tudtam javítani a hangulatot. Még a hazai szurkolók is belefásultak kicsit a meccsbe, eléggé egysíkúan zajlottak a dolgok és az a gól a végén láthatóan kicsit felpezsdített mindenkit. :-)

Ami a konkrét akciót illeti, láttam, hogy Kardos kicsit kicsúszott a kapuból én meg úgymond az "esélytelenek nyugalmával" rádobtam és bejött. Nagyon örültem én is és a csapat is. Mivel nekem is ez volt a első OB1-es gólom, ami, ugye sütemény-kötelezettséggel jár - erre már ott helyben, az öltözőben többen emlékeztettek... Teljesítettem is a feladatot néhány nappal a meccs után, palacsintákat és kókuszgolyó-féléket vittem.

Íme, Józsa Ottó első OB1-es gólja, a Pécs kapujából a Szolnok kapujába. (Várjuk további gólszerző kapusok jelentkezését...)