FACEBOOK

OSC-Olympiakosz 7:8, Spandau-Szolnok 8:12, Eger-Barceloneta 10:9

OSC-Olympiakosz 7:8, Spandau-Szolnok 8:12, Eger-Barceloneta 10:9
hozzászólás, 2017.02.18.

Felemás a mérleg, mert az OSC-nek nem sok hiányzott a pontmentéshez, a Szolnok simán nyert, s az Eger is megnyugtatóbban (bár a végén izgalmak közepette), mint amit a végeredmény mutat. Részletek, nyilatkozatok, gólok, fotók folyamatosan:

BL-főtábla, 6. forduló

A csoport

Február 17., péntek


Brescia-Nizza 13:4 (4:2, 4:1, 1:1, 4:0)
G.: Paskovics, N. Presciutti, Napolitano 3-3, Manzi, C. Presciutti, Bertoli, Ubovics, ill. Rochietta 2, Monneret, Izdinsky

Február 18., szombat

OSC-Olympiakosz 7:8 (1:4, 2:2, 2:0, 2:2)
G.: Zalánki 3, Seman, Drasko Brguljan, Gór-Nagy, Bátori, ill. Geniduniasz, Funtulisz 2-2, Ntoszkasz, Buslje, Milonakisz, Murikisz

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Ntoszkasz gólja

0:2 - Buslje gólja

1:2 - Zalánki első gólja

1:3 - Funtulisz első gólja

1:4 - Funtulisz második gólja

1:5 - Milonakisz gólja


2:5 - Seman gólja

2:6 - Murikisz gólja

3:6 - Drasko Brguljan gólja

4:6 - Zalánki második gólja

5:6 - Gór-Nagy gólja

6:6 - Bátori gólja

6:7 - Geniduniasz első gólja

6:8 - Geniduniasz második gólja

7:8 - Zalánki harmadik gólja



Vincze Balázs a DigiSportnak


- Volt egy görög lerohanás a meccs elején, amiből azért szépen fokozatosan egészen jól visszajött az OSC. Mi történt ott az első félidőben? Kicsit fordult a kocka, és most az ottani második félidő zajlott az első félidőben?

- Nem azt csináltuk amit megbeszéltünk. Két lefordulásgólt is kaptunk, ami nyiván egy ilyen szintű mérkőzésen döntő is lehet. Most nyilván, ha azt kivesszük, akkor nyerhettünk is volna ezek szerint. De összességében azt mondom, hogy a támadásaink erőtlensége volt a gond, ugye, ott két emberelőny is kimaradt, a kezdeteknél. Ha azok bemennek, akkor valószínűleg nem 4:1-ről vagy 5:1-ről, 6:2-ről kellett volna elkezdeni fölkapaszkodni. De örülök, nagyon-nagyon örülök, hogy onnan visszajöttünk. Most ez egy ilyen "hősi halálra" volt elegendő, másra nem. Ezért, ugye, pontot nem adnak, ezért megveregetik a vállunkat, hogy igen, de ez általában kevés szokott lenni, mint ahogy a mai meccsen is kevés volt. Viszont azt mondom, hogy ha így tudnánk játszani négy negyeden keresztül, ugye ez volt a probémánk Athénban is, ez volt a probléma a mai meccsen is, hogy nem tudjuk négy negyeden keresztül azt a szintet hozni, ami az ilyen szintű csapatok ellen kötelező ahhoz, hogy győzelemmel, vagy pontszerzéssel tudjuk zárni a mérkőzést.

- Viszont Merész András is azt mondta ott a kommentátor-állásban, hogy pontosan ezekből a mérkőzésekből, és az ilyen felállásokból lehet építkezni, és feltöltődni az olyan meccsekre, ahol ténylegesen komoly a tét, a Final Six-be jutás, mint például a Brescia elleni visszavágó.

- Igen, ez abszolút lényeges. Ha egy kicsit belenézünk abba, hogy ennek a meccsnek az elején, amikor tétje volt, nem sikerült jól játszani, amikor elmentek, és utána gyakorlatilag viszonylag felelősség nélkül tudtunk visszajönni, és a végén, amikor megint egy pici tétje volt, hogy na, akkor most egy emberelőnyt be kell lőni, egy védekezést ki kell védekezni, akkor megint jöttek a gondok. Valószínűleg rutinra van szükség, hogy ezeket a meccseket be tudjuk húzni, és ne csak azt érezzük, hogy ez a meccs is elment mellettünk, meg az a meccs is elment mellettünk.

Nagyon örülök Zalánki Gergő egyéni teljesítményének, azt hozta ezen a mérkőzésen, amit szeretnénk tőle látni az elkövetkezendő másfél-két hónapban, amikor sorozatosan, három naponta jönnek a tétmérkőzések, a bajnoki középszakasz, a Brescia és a további mérkőzések. Nyilván föl kell nőnie mindenkinek a feladathoz és most nem csak góllövőkről van szó, hanem a védekezésről, labdaszerzésről. Végre a második negyedben észrevettük azt, hogy nem hátulról kell tüzelni, hanem a centereket kell megjátszani, abból jöhet egy kiállítás. A félidőben 6:3 volt a kiállítási arány az ellenfél javára, onnan nyilván egy picit jobban kezdetek fütyülni a játékvezetők, de több lehetőség is volt arra, hogy adjanak valami ítéletet, úgyhogy fejlődtünk mérkőzésen belül. Szeretném, ha ez tartana tovább és az elkövetkezendő feladataink, például az élet-halál meccsünk Bresciában, úgy sikerülne, hogy legalább ponttal tudunk eljönni onnan.

- Kívánom hogy így legyen. Köszönjük szépen, sok sikert az elkövetkezendő mérkőzésekre.

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-fotók, Monoki Nikolett felvételei


Spandau04-Szolnok 8:12 (4:4, 1:3, 2:0, 1:5)
G.: Gielen, Marzuki, Dedovics 2-2, Mateo Csuk, M. Stamm, ill. Varga Dénes 3, Vámos, Younger 2-2, Gocics, Alekszics, Prlainovics, Kis G., Crousillat

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

0:1 - Prlainovics gólja

1:1 - Dedovics első gólja

2:1 - Vámos első gólja

2:2 - Dedovics második gólja

2:3 - Kis Gábor gólja

3:3 - Gielen első gólja

3:4 - Alekszics gólja

4:4 - Mateo Csuk gólja


4:5 - Gocics gólja

4:6 - Varga Dénes első gólja

5:6 - Marzuki első gólja

5:7 - Varga Dénes második gólja, ötméteres

6:7 - Gielen második gólja

7:7 - Marzuki második gólja

7:8 - Varga Dénes harmadik gólja, ötméteres

7:9 - Younger első gólja

7:10 - Younger második gólja

7:11 - Vámos második gólja

8:11 - Marko Stamm ötméteresgólja

8:12 - Crousillat gólja


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Soha nem vagyok elégedett a játékunkkal, most sem, bár, megmondom őszintén, elégedetlen sem vagyok. Volta hibáink, de hajtottunk. Az elején a Spandaunak bejöttek a lövések, ez önbizalmat adott nekik.

Már otthon is mondtam, hogy ez egy jó csapat, ennek megfelelően nagyon kemény küzdelem folyt a vízben, de egységesek tudtunk maradni és ez hozta meg azt, hogy az utolsó negyedben felőröltük őket. Úgyhogy összességében elégedett vagyok a mérkőzéssel, a hibákat nyilván elemezni fogjuk majd.

A csoport állása hat forduló után:

1. Olympiakosz 16,
2. Szolnok 16,
3. Brescia 10,
4. OSC 7,
5. Spandau 3,
6. Nizza 0 pont


B csoport

Február 18., szombat

Pro Recco-Partizan Belgrád 12:7 (3:1, 4:4, 1:1, 4:1) - az egyik játékvzető Marjay Zsolt volt
G.: Mandics, Figlioli, Figari, Pijetlovics, F. Filipovics 2-2, Molina, Echenique, ill. Lukics, Repanovics, Manojlovics, Jaksics, Radojevics, Sztojanovics, Jankovics

Hannover-Jug Dubrovnik 9:14 (2:4, 3:6, 1:3, 3:4)
G.: Darko Brguljan, Radovics 4-4, Bukowski, ill. L. Fatovics 4, Loncsar 3, Jokovics, X. Garcia, Ivankovics, Obradovics 2-2, Vrlics, Perrone

Eger-Barceloneta 10:9 (4:2, 2:2, 3:2, 1:3)
G.: Decker Á., Hosnyánszky, Erdélyi Hárai 2-2, Lőrincz, Kovács G., ill. Munarriz 4, Mallarach 2, Famera, V. Rasovics, Roca

A mérkőzés alakulása:

1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2/ 5:2, 5:3, 5:4, 6:4// 7:4, 8:4, 8:5, 8:6, 9:6/ 9:7, 10:7, 10:8, 10:9

Mint a fentiekből is látszik, az egriek végig uralták a meccset, két-három, egyszer négy góllal vezettek. A végén kicsit megzavarodott a csapat és a vendégek ezt kihasználva villámgyorsan visszajöttek a mérkőzésbe, a legvégén még a győzelem is veszélyben forgott, de szerencsére sikerült megőrizni egy gólt az előnyből.

VLV-VIDEÓK:
(Köszönjük a képanyagot a ZF-Eger stábjának, Dabrowski Norbertnek.)

1:0 - Lőrincz Bálint gólja

1:1 - Munarriz első gólja

2:1 - Kovács Gergő gólja

3:1 - Hosnyánszky első gólja

3:2 - Famera gólja

4:2 - Hárai első gólja

5:2 - Hosnyánszky második gólja

5:3 - Munarriz második gólja

5:4 - Viktor Rasovics gólja

6:4 - Erdélyi első gólja

7:4 - Erdélyi második gólja

8:4 - Decker Ádám első gólja

8:5 - Mallarach első gólja

8:6 - Munarriz harmadik gólja

9:6 - Decker Ádám második gólja

9:7 - Munarriz negyedik gólja

10:7 - Hárai második gólja

10:8 - Roca gólja

10:9 - Mallarach második gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Igazából szinte végig az trtént, amit akartunk, amit szerettünk volna, egészen 10:7-ig, amikor a vége előtt két-három perccel kihagytunk egy ötméterest. Ott megtört a lendületünk és bár én azt kértem, hogy bármi történik, ne "billenjünk meg", elhittük, hogxy már megvan, és ez visszaütött. Egyébként végig elég hektikus volt a játék, csak minden fordulópontnál sikerült valakinek egy egyéni villanással, extra jó teljesítménnyel útját állni annak, hogy veszélyes közelségre zárkózzanak fel. Az ötméteresezt változtatta meg. Szerintem mindenki úgy gondolta, na, et belőjük és megvan. Elkezdtük kapkodni a fejünket, de azért ha a meccs előtt azt mondod nekem, hogy így nyerünk, aláírtam volna... :-)

- De azért izgultál az utolsó tíz másodprcben, nem?

- Nem. Megmondom őszintén, nem. Nem is kértem időt az utolsó percekben, azt gondoltam, annyira együtt vannak most, annyira motiváltak, hogy meg tudják oldani. Nem izgultam, mert a legfontosabb számomra az volt, hogy visszataláljunk arra az útra, amelyet három és fél éve jár ez a csapat, s amelyről Barcelonában egy kicsit letértünk, s úgy láttam, hogy ez sikerült. Nagy tanulság, hogy mennyire könnyű letérni róla, akár egy elhibázott ötméteres is elég, nagyon nehéz magas szinten koncentrálni, motiváltak maradni.

- Azért most megkönnyebbültetek..., ez a három pont nagyon kellett...

- Pont ugyanaz volt a szituáció, erről beszéltünk is az öltözőben, mint két évvel ezelőtt, amikor kikaptunk Kragujevácon és a visszavágón kés volt a nyakunkon, ha nem nyerünk, akkor elúszik az egész és sikerült győznünk egy góllal. Ott egyébként nem volt sanszunk simán megnyerni a meccset, mint most. Ez itt a bajnokok Ligája, abszolút látszik...

DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Három és fél negyedig nem volt kérdés, uraltuk a meccset és a végén sajnos kaptunk egymásután két kontrát, azokból hátrányt és ezt nem tudtuk profi módon lereagálni, kizökkentett minket, ezért tudtak a legvégén a nyakunkra jönni, sőt, a végén még támadhattak is az ikszért, az elég éles helyzet volt, de sikerült kivédekeznünk.

Ez a tanulság: sosincs közben már megnyert meccs, hiába játszunk magas szinten három és fél negyedig, négy negyedig kell így teljesíteni, de örülök, hogy helyén volt a végén az eszünk és megnyertük. Ami még az eredmény mellett nagyon fontos: végre az egész csapat "megvolt", a sérültek visszatértek, nem emlékszem, mikor játszottunk így legutóbb.

A csoport állása hat forduló után:

1. Pro Recco 18,
2. Jug Dubrovnik 11,
3. Eger 9,
4. Barceloneta 8,
5. Hannover 3,
6. Partizan Belgrád 1 pont

A következő forduló március 1-jén lesz.