FACEBOOK

FTC-Herceg Novi 6:4 - KUPADÖNTŐBEN A FRADI!

FTC-Herceg Novi 6:4 - KUPADÖNTŐBEN A FRADI!
hozzászólás, 2017.02.18.

Drámai mérkőzésen, csupán a legvégén vezetett két góllal a Fradi, de ezzel továbbjutott és húsz év után ismét nemzetközi kupadöntőt játszhat. Az ellenfél a fináléban a Nagyvárad lesz. Részletek, nyilatkozatok, gólok:

Eurokupa-elödöntő visszavágók

Nagyvárad-Verona 9:6 (0:1, 2:0, 0:2, 3:2 - 4:3) - ötméteresekkel

G.: Negrean, Georgescu 3-3, Gheorghe, Aszanovics, Radjen, ill. Gallo, Petkovics 2-2, Blary, Luongo

FTC-Herceg Novi 6:4 (1:1, 1:1, 1:2, 3:0)
G.: Varga Dániel, Madaras 2-2, S. Mitrovics, Jansik Sz. ill. Vidovics, Merkulov, Banicsevics, Pjesivac

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A Fradi 17:16-os összesítéssel jutott az Eurokupa döntőjébe.

A döntő időpontja: március 22. és április 5. Hogy az FTC vagy a Nagyvárad lesz először pályaválasztó, azt sorsolással határozzák meg.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Varga Dániel első gólja

1:1 - Vidovics gólja

1:2 - Pjesivac gólja

2:2 - Stefan Mitrovics gólja

3:2 - Varga Dániel második gólja


3:3 - Banicsevics gólja

3:4 - Merkulov gólja

4:4 - Madaras első gólja

5:4 - Jansik Szilárd gólja

Vogel Soma-védés

6:4 - Madaras második gólja



Varga Zsolt a DigiSportnak


- Varga Zsolt a mérkőzés előtt folyamatosan emlegette és említette, hogy háború lesz. Sikeresen megvívott háború lett, gratulálok a győzelemhez és a továbbjutáshoz!

- Amit ígértünk, azt adtuk. Tényleg háború volt. Én azt gondolom, hogy változatos mérkőzés volt. Nagyon kevés kiállítással, főleg az elején. Ugye a második felében a mérkőzésnek, talán egy picivel többet kaptunk. Nagyon örülök, hogy végül is sikerült megfordítani a mérkőzést, mert az utolsó negyed elején még azért nem úgy nézett ki, hogy ez lesz a vége. Nagyon hittem a munkában, a csapatomban. Nekünk ez most egy nagyobb mentális teher volt, hiszen mi vagyunk papíron és talán most már lehet azt mondani, hogy a vízben is a jobb csapat. Szerintem ez egy picit ránk nyomta a bélyegét, mert egész mérkőzésen nagyon sok helyzetet hagytunk ki.

- Ez a nyomás legfőképpen az elején látszott a mérkőzésnek, amikor voltak eladott labdák, rossz dobások, volt egy tizenegy perces gólcsend. Az elején semmi sem jött össze, ez az idegesség miatt volt?

- Igen, ezt gondolom én is. Tényleg nagyon sokat gyakoroltuk ezt a részét is a játéknak, magát a befejezést és a támadásokat. De biztos voltam benne, hogy maga a mérkőzés az emóció, az éles helyzet, egy picit ránk fogja nyomni a bélyegét. Erre is készültünk, hiszen ez a csapat, amelyre mindenki azt mondja, hogy az egyik leggyorsabb a mezőnyben, egyszer se tudott rólunk lefordulni, viszont a védekezés ma fantasztikusan ment, úgyhogy összességében elégedett vagyok.

- Az emberelőnyös helyzet kihasználással talán nem lehetsz elégedett. Ilyen forgatókönyvet álmodtál egyébként meg, hogy a végén dől el és a javatokra?

- Volt ilyen forgatókönyv  is a fejemben, volt olyan, hogy ha az elején el tudjuk őket kapni, akkor esetleg elmegyünk több góllal, ami benne is volt egyébként a mérkőzésben. De ilyen is volt bennem, hogy a végéig kitartanak, kitartanak és akkor a végén valahogy. Sőt az is bennem volt lehetőségként, hogy ha eggyel nyerünk, akkor ötösökkel lépünk tovább, tehát igazából a fejemben többféle forgatókönyv volt.

- Vogel Soma kapuba állítása is nagy húzás volt. Remekelt az ifjú hálóőr. Ő azért kapott szerepet, mert a korosztályához, hozzá közelebb áll a montenegrói csapat?

- Összességében egy nagy tehetség, ezt ugye mindenki tudja. A magyar vízilabdában az egyik legnagyobb kapustehetség és azt gondolom, hogy most már van olyan stabil ő is, van annyira jó, hogy meg kell neki adni ezt a terhelést is, tehát hogy egy ilyen mérkőzésen, ilyen nyomás alatt nőjön tovább.

- Zsolt, nagyon szépen köszönöm. Szívből gratulálok az egész stábunk nevében!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Madaras Norbert a DigiSportnak


- Ennyire fárasztó volt Norbi?

- Hát az volt, igen, nagyon az volt.

- Ráadásul nagyon-nagyon rosszul indult az elején. Azt kérdeztem Varga Zsolttól, hogy mennyire írta ezt az idegességet a nagyobb nyomás számlájára? Te ezt, hogy érezted bent a medencében?

- Nyilván az is volt. Azért összesítésben vezettek egy góllal. Kint egy sok gólos meccset játszottunk, most igyekeztünk nagyon figyelni a védekezésre, de ennek nyilván az a hátulütője, hogy elöl viszont nem voltunk elég pontosak, tehát sok elment hátul, sok energia és kevesebb jutott a lövésekre vagy a helyzetek befejezésére.

- Szépen kivártál és itt az utolsó nyolc percre tartogattad a gólokat. Gratulálok ehhez a két nagyon fontos találathoz. Így tervezted?

- Nem. Ezt nem lehet eldönteni sajnos. Nyilván azt tudtam, hogy amikor itt is vezettek eggyel, illetve összesítésben kettővel, hogy azért még nincs vége. Meg ha valaki, akkor én tudom, hogy az ilyen meccsek tényleg a végén dőlnek el, sz utolsó két-három támadásnál, védekezésnél. Úgyhogy mondjuk azt, hogy hittem magunkban.

- Ez a három-négy karmolásnyom? Ez átlag? Ilyen egy Eurokupa-elődöntő, ilyen egy nagy csata?

- Ilyen a vízilabda, ez a vízilabda. Sajnos vagy nem sajnos, de ez van.

- Négyszer nyertél Euroligát, nyertél KEK-et is. Most pedig egy Eurokupa-döntő vár rád a Ferencvárossal.

- Igen, ezt még nem nyertem, igaz még nem is indultam soha benne, úgyhogy..., hát majd most.

- Köszönöm szépen, gratulálok a mérkőzéshez és a mérkőzés megnyeréséhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vogel Soma a DigiSportnak


- Remekül teljesítettek hátul. Igaz, hogy elöl voltak hibák, de hátul ezt tudtátok kompenzálni. Mitől volt jó ma ennyire a Fradi-védelem?

- Rengeteget videóztunk, rengeteget elemeztük a játékukat, mind támadásban, mind védekezésben és így sikerült összerakni ezt a téglát, téglafalat, mondhatni.

- Mikor tudtad meg, hogy te védesz majd a mai mérkőzésen, hiszen ezt említettem Varga Zsoltnak is, hogy nagyszerű húzás volt, így most már utólag visszatekintve a találkozóra.

- Körülbelül két héttel ezelőtt tudtam meg. Egyből el is kezdtük a felkészülést az ellenfél lövőiről, gyakoroltuk azokat a pozíciókat, ahova a legtöbbet lövik és nagyon örültem a lehetőségnek, megpróbáltam megmutatni, hogy ilyen szinten is helyt tudok állni és örülök az eredménynek nagyon.

- Az utánpótlástornákon játszottál a montenegrói játékosok ellen, az orosz játékos ellen, ez mennyire segített a felkészülésben?

- Igen. Ez rengeteget segített, ugyanis már, hát, szerintem két, lassan három éve is egymás ellen játszunk a válogatott színeiben és ez tényleg sokat segített abban, hogy tudjam, merre lövik, mikor lövik.

- 3:4-nél ott hátul a kapuban mire gondoltál, illetve ilyenkor mi játszódik le egy játékos fejében?

- Egy nagyon rövid pillanatra megfordult a fejemben, hogy ez már elúszott, de el is mondta Varga Zsolt a vezetőedzőnk, hogy nincs olyan, hogy elúszott, menni kell végig, teljes erőből. És hát reménykedtem, hogy elöl be fogjuk lőni a helyzeteket.

- Ugye, egy olasz és egy román gárda van a másik oldalon, a másik elődöntőben. Kit szeretnél inkább a fináléban, hogyha most valaki ide jönne és azt mondaná, hogy teljesítem a kívánságodat! Melyik csapat legyen?

- Ez egy jó kérdés, személy szerint egyik csapatot sem ismerem. Az olasz vízilabdáról köztudott, hogy gyors, pörgős agresszív játékot játszanak. Talán ez nem fekszik nekünk annyira jól, de meglátjuk, hogy ki a jobb.

- Rendben, nagyon szépen köszönöm Vogel Somának és gratulálok a mérkőzéshez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei