FACEBOOK

Kupaszombat - Sorsdöntő meccsek a BL főtábláján

Kupaszombat - Sorsdöntő meccsek a BL főtábláján
hozzászólás, 2017.02.17.

Teljes forduló következik a BL főtábláján. Az Eger és az OSC itthon, a Szolnok Berlinben játszik. vlv-előzetes a teljes programmal, edzői és játékosnyilatkozatokkal:

Bajnokok Ligája, főtábla, 6. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport


A csoport állása öt forduló után:

1. Olympiakosz 13,
2. Szolnok 13,
3. OSC 7,
4. Brescia 7,
5. Spandau 3,
6. Nizza 0 pont

Február 17., péntek

Brescia-Nizza 13:4 (4:2, 4:1, 1:1, 4:0)
G.: Paskovics, N. Presciutti, Napolitano 3-3, Manzi, C. Presciutti, Bertoli, Ubovics, ill. Rochietta 2, Monneret, Izdinsky

Február 18., szombat

18.00 OSC-Olympiakosz
- DigiSport1, vlv (szöveges élő)

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Abban bízom, hogy legalább olyan koncentrált, jó védekezést tudunk produkálni, mint amilyet Athénban nyújtottunk. A mi térfelünkön ott mutatott játékunknak elégnek kell lennie, s nagyon remélem, hogy a támadó szekciónk jobban működik majd, mint ott és nem elsősorban a helyzetek kialakítására gondolok, hanem a sikeres befejezésekre. Az elmúlt tíz nap alatt talán egy kicsit vagányabban lettünk és a jól kidolgozott lehetőségeket most már remélhetőleg egy ilyen szintű csapat, a tavalyi BL-döntős ellen is értékesíteni tudjuk.

- A felkészülés hagyományos módon zajlott vagy volt valami különlegesség?

- Annyi extra volt, hogy tegnap a Fradi Eurokupa-ellenfelével, a Herceg Novival volt egy közös edzésünk, nem "sutyiban" történt, hanem Gerendás Gyurival erről előtte egyeztettem. Az előzmény az, hogy mi is voltunk a montenegróiaknál, amikor Dubrovnikban játszottunk, akkor még nem tudtuk, hogy ez kölcsönönössé válik, de úgy gondolom, ezzel semmiképpen nem befolyásoltuk a Fradi szombati eredményességét.

Ami a holnapi meccset illeti: nem lehet azt mondani, hogy ezen áll vagy bukik a final six-részvételünk, viszont egy esetleges győzelem sokat segítene. Megnyugodni, ujjongani ugyanúgy nem lehetne, mint elkeseredni egy esetleges vereségtől, mindenképpen menni kell majd tovább.

-  Hogy vagytok egészségileg, mi a helyzet a válogatott összetartásáról betegség miatt távol maradt Salamon Ferivel?

- Este beszéltem vele, jobban van, de még nem hívtam a Herceg Novi elleni kétkapura, nem lett volna értelme. Nem tudom még, hogy a szokásos 14-es keretünkből kiket jelölök a mérkőzésre, ezt általában az utolsó pillanatban döntöm el.

TEODOROSZ VLAHOSZ vezetőedző (Olympiakosz) a LEN sajtószolgálatának:

- Tíz napon belül másodszor játszunk az OSC ellen. Azt lehet mondani, hogy ez a meccs mindkét csapat számára nagyon fontos, befolyásolja a végső pozíciót a csoportban. Természetesen ismerjük egymást, és ez most minden bizonnyal teljesen más játék lesz, mint az első találkozó volt.

Az OSC nagyon erős otthon, de Olympiakosz mindig győzelemre játszik, függetlenül attól, hogy otthon vagy idegenben szerepel és attól is, hogy ki az ellenfél.


BÁTORI BENCE (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

- Jó élmény volt, az elmúlt hétvégén szerepelni a magyar válogatottban, első alkalommal az új szövetségi kapitány, Märcz Tamás irányítása mellett. Szeretném az ott megszerzett lendületet továbbvinni, a közelgő BL-mérkőzésre.

Legutóbb jó meccset játszottunk az Olympiakosz ellen, a három gól különbség nagyobbnak tűnik, mint amit a játék képe mutatott. Szeretnénk építeni az ottani játékunkra, megtartani a védekezés feszességét, s pontért, pontoként küzdünk majd a nagyon erős ellenfél ellen.


19.00 Spandau 04-Szolnok - Sport1 (csúsztatva, felvételről)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Jól játszott ellenünk a Spandau legutóbb és arra számítunk, hogy hazai pályán legalább ilyen jól vagy még keményebben fog küzdeni a német csapat. Nyilván vannak tapasztalataink, a múltkori meccset kielemeztük egy videózás során, emellett a hét első fele kicsit összevissza volt nálunk, voltak, akik pihenőt kaptak a Volvo Kupa után, nem is tudtunk mindig a saját medencénkben edzeni, de szerda óta már egységesen, rendesen készültünk a berlini mérkőzésre.

Mindenáron nyerni szeretnénk, ehhez, én azt gondolom, masszív, nagyon fegyelmezett játék kell. Amit külön kiemelnék: idegenben játszunk, egy jó csapat ellen, tehát négy negyeden keresztül jól kell teljesíteni, nem lehetnek hullámvölgyek a játékunkban.

PETER KOVACSEVICS vezetőedző (Spandau 04) a LEN sajtószolgálatának:

- A Szolnok még veretlen, ennek a mérkőzésnek ők az esélyesei. Nekünk már csak elméletileg van esélyünk eljutni a final sixbe, azonban nem vagyunk hajlandóak feladni és bármilyen nehézségek árán, de megpróbálunk legalább egy pontot itthon tartani.

VÁMOS MÁRTON (Szolnoki Dózsa-Közgép) a LEN sajtóosztályának:

- Legutóbb jól játszottunk a Spandau ellen. Berlinben most az első pillanattól kezdve demonstrálnunk kell az erőnket és a jobb játéktudásunkat. Ha így teszünk, akkor képesek leszünk arra, hogy jól összpontosítva, koncentráltan játsszunk, és megnyerjük a mérkőzést.


B csoport

A csoport állása öt forduló után:

1. Pro Recco 15,
2. Barceloneta 8,
3. Jug Dubrovnik 8,
4. Eger 6,
5. Hannover 3,
6. Partizan Belgrád 1 pont

Február 18., szombat

20.30 Pro Recco-Partizan Belgrád

20.45 Hannover-Jug Dubrovnik

20.30 Eger-Barceloneta
- M4 Sport (felvételről)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger a vlv-nek):

- Átnéztük a kinti meccset, videóztunk. Lelki teher mindenkin van, mert tudjuk, hogy ha nem sikerül nyerni, akkor nehéz helyzetbe kerülünk, akkor már nem csak a mi kezünkben van a sorsunk. Ugyanakkor ez mindig is így volt, ha a hazai meccset nem hozzuk a BL-ben, akkor bajba kerülhet a csapat. Ez tehát nem új helyzet, teljesen mindegy, hogy mikor és kivel játszik az Eger ilyen szituációban, ezt mindenképpen meg kell oldani, ha el akarjuk érni a célunkat, úgyhogy nincs más lehetőség, megyünk előre.

- Az, hogy most nemrég játszottatok Barcelonában, tehát a "visszavágó" viszonylag közel van a velük vívott első meccshez, előny vagy hátrány?

- Igazából ez majd csak meccs után derül ki. Talán annyiból jó, hogy most még nagyon friss az ottani vereség élménye, felpaprikázza a játékosokat, hiszen bennük vannak még a sérelmek.

- Milyen állapotban vagytok, milyen az egészségügyi helyzet?

- Vapenszki meg én vagyunk betegek, hál' Istennek, a csapat többi része rendben van.

- Milyen mérkőzésre számítasz?

- Ugyanolyanra, mint amilyet tavaly itt játszottunk, nagyon nehéz, egygólos meccs volt és a végén dőlt csak el. Persze örülnék, ha 10:6-ra nyernénk és a vége felé már nem kellene izgulnunk, de azt hiszem, ez inkább egy nagyon szoros, nehéz meccs lesz...

CHUS MARTIN vezetőedző (CNA Barcelona) a LEN sajtószolgálatának:

- Az Eger elleni legutóbbi, hazai meccsen négygólos győzelmet értünk el, ez is volt a célunk, de tudjuk, hogy ez most egészen más lesz. A hazai pálya előnye most a másik félnél lesz, de ennek ellenére győzni szeretnénk, mert ezzel tudnánk elérni célunkat, a final sixbe jutást. Tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk, de a csapat kellően felkészülten, megfelelő önbizalommal várja a megmérettetést.

BRANISZLAV MITROVICS csapatkapitány (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Nyernünk kell és ez a tudat mindenkit feldob. Úgy gondolom, hogy az Eger képes arra, hogy bejusson a final sixbe, ezt mindenképpen szeretnénk is megvalósítani. Nagyon határozottak vagyunk, mind a 13 játékosunk a végsőkig fog harcolni.

CSISZÁR BOLDIZSÁR (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Még mindig nagyon csalódottak vagyunk a barcelonai mérkőzés miatt. Szombaton az életünkért fogunk harcolni, mert csak győzelem esetén marad esélyünk bejutni a final sixbe.