FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 9:7

Magyarország-Horvátország 9:7
hozzászólás, 2017.02.12.

A magyar csapat felállt a padlóról és különleges mérkőzésen legyőzte a horvátokat. Tudósításunk nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

Volvo Kupa, 3. nap

Montenegró-Szlovákia 18:3 (5:1, 6:1, 3:0, 4:1)

G.: Murisics 5, Krijestorac, Ukropina 3-3, Radovics, Ivovics 2-2, Drasko Brguljan, Pjesivac, Banicsevics, ill. Furman, Mitruch, Kolarik


vlv-fotók a mérkőzésről - a képen a torna legjobb játékosa, Alekszandar Ivovics


A Volvo Kupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Magyarország-Horvátország 9:7 (1:6, 2:1, 3:0, 3:0)
Budapest, Tüske-uszoda, v.: Horváth (szlovákiai), Obradovics (montenegrói)
Magyarország: Decker A., Bátori 2, Mezei, Vámos 2, Török B., Manhercz K. 1, Nagy Á. 1. Cs.:  Zalánki, Jansik D., Tóth M. 1, Fülöp 1, Kovács P. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Horvátország: Marcelics, Loncsar 1, Zovics, Bukics, S. Sukno 3, Setka 1, Buljubasics 1. Cs.: Bijac (kapus), Macan. Milakovic 1, Vrlics, Vukicsevics, Krapics. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 6/10, ill. 4/12
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -
Kipontozódott: Jansik D.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Buljubasics gólja

0:2 - Loncsar gólja

0:3 - Sukno első gólja

1:3 - Kovács Péter gólja

1:4 - Setka gólja

1:5 - Sukno második gólja

1:6 - Milakovics gólja

2:6 - Fülöp Bence gólja

3:6 - Bátori első gólja

3:7 - Sukno harmadik gólja


Manhercz Krisztián érvénytelenített gólja

4:7 - Bátori második gólja

5:7 - Vámos első gólja

6:7 - Nagy Ádám gólja

Deckerparádé

7:7 - Manhercz Krisztián ötméteresgólja

Decker véd

8:7 - Tóth Márton gólja

9:7 - Vámos második gólja, ötméteres



vlv-képek



Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tamás! Véget ért ez a háromnapos „túlélőtúra”. Ehhez a maihoz nagyon-nagyon gratulálok, mert hatalmas harc volt, és ahonnan visszajöttetek, azt nem is hiszi el az, aki életében nem látott még ekkora hátrányból visszajönni valakit egy nemzetközi válogatott meccsen. Hogy értékeled, először a mait?

- A mai után persze jó érzésekkel vagyunk tele, mert győzelem után sokkal jobb, mint vereség után. Már a meccs közben úgy éreztem, amikor elkezdtünk jól játszani, hogy ha ma már egy kiegyensúlyozott, jó mérkőzést játszunk a horvátokkal, ahol kezdünk szépen felállni, az már előrelépés a tegnaphoz képest. A csapat vérszemet kapott, nem akartak megállni. Ráadásul addigra azért összeállt valami, taktikailag is egy kicsit alakulgatott negyedről negyedre az a fajta játékstílus, amit meg akartunk valósítani.

Nagyon sok lemaradásunk van, ami az összeszokatlanságból is adódik, elsősorban a védekezés, a támadásvezetés, az emberelőnyös helyzetek kihasználása terén, amikhez azért hosszabb idő kell majd, hogy előrelépjünk. Ennek ellenére szerintem nagyon kell örülni ennek a mai győzelemnek, mert egy nagyon jó csapatot győztünk le. Három negyeden keresztül sok jó teljesítménynek köszönhetően egy gólt lőtt már csak a horvát csapat. De azért elbizakodottságot nem kell, hogy okozzon, mert ez egy irreális helyzetből való felállás volt. Inkább azzal kell majd foglalkozni, hogy ne adódjanak a mérkőzés elején ilyen kellemetlenségek, mert hosszú távon ezek megoldhatatlan helyzetekbe sodornak bennünket, amikből azért már nem gyakori a győzelem. Kezdjünk erősen, kezdjünk szervezetten – ehhez természetesen idő kell –, és akkor lesz majd jó játék az elejétől, és nem azon kell küzdeni, hogy utolérjünk egy ellenfelet.

- Ez a három nap neked most rengeteg muníciót adott, videót, személyes élményt. Érdekelne, hogy mi játszik inkább szerepet most majd, a matematika, a rajzolás, vagy a te szubjektív benyomásaid, amiket éles helyzetekben szereztél meccs közben?

- Valahogy minden. Nagyon sajnálom, hogy úgymond kiesett a szlovák meccs, mert ugyan sokgólos győzelem, sima meccs volt, de nem lett belőle egy olyan mérhető meccs, amiből lehet táplálkozni, amiben előremutató jelek lettek volna szövetségi kapitányi szemmel. A másik két mérkőzésből inkább ki lehet indulni, tehát minél több ilyen tétmeccsre van szükség, hogy lemérhessük a teljesítményeket. Azt szeretném, hogy a jövőben is legyen sok ilyen mérkőzés, akár kellemetlen vereségek is jöjjenek, nem baj, de tudjam lemérni a keretben lévő játékosok folyamatos teljesítményét.

- Hogyan tovább, mikor lesz legközelebb összetartás?

- Várhatóan márciusban lesz három napunk, és ugyanígy tervezem áprilisban, hogy ha megengedi a bajnoki naptár, akkor ott kétszer három napra találkozunk. Hogy akkor hogyan és hol fogunk találkozni, az még kialakulóban van, de én nagyon szeretnék tétmérkőzéseket játszani. Tudom, hogy ez nehézség a kluboknak, hiszen féltik a játékosokat, hogy mi történik akkor majd velük, ennek ellenére szükség van erre. Nekem már most arra lenne szükségem, hogy téthelyzetben, nyomás alatt lássam, hogyan tudnak teljesíteni a játékosok, ők pedig szokják a hangulatot, és tudják itt megmutatni magukat. Egy edzőmeccsen, egymás között valahol azért mindig egy kicsit hamis.

- Van a fejedben már szám, hogy a következő alkalommal hány embert hívsz?

- Még nincs, attól függ, hogy milyen jellegű lesz az összetartás.

- Köszönöm szépen, és a gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Vámos Márton csapatkapitány a vlv-nek


- Szervusz, Marcika! Gratulálok ehhez a mai meccshez! Csapatkapitányként így kell feltüzelni a csapatot, ahogy az első félidő után feltüzelted. Milyen volt ez?

- Hát, nehéz most így szavakba önteni, mert tényleg az elején kicsit káosz volt, amit csináltunk. Megmutatkozott tegnap is, hogy még az út elején járunk és szinte alig vagyunk összeszokva, de ezen az idő azért segíteni fog, az idő nekünk dolgozik. A második félidőben pedig játszottunk egy olyan játékot, ahogy majd a későbbiekben szeretném, meg mindenki szeretné, hogy játsszunk. Csalóka ez az eredmény, mert azért azt én is éreztem a bőrömön, hogy a horvátok nem száz százalékosan pörögtek, a második félidőre kicsit leengedtek. Viszont játszott tőlük majdnem mindenki, a mag, a csapat gerince. Úgyhogy ez egy szép győzelem volt, és örülök, hogy ennek a csapatnak a csapatkapitánya lehettem ma.

- Éreztél nagyobb felelősséget, mint máskor, emiatt?

- Úgy gondolom, hogy igen. Mert azért kimondva-kimondatlanul: egy csapatkapitánynak vezéregyéniségnek kell lennie. És mivel most voltam először bármiféle - illetve utánpótlásban voltam - felnőtt csapatnak a csapatkapitánya, ezért ez új volt számomra. A későbbiekben azért nem gondolom úgy, hogy én leszek, mert azért lesznek visszatérők. Jó volt egy kicsit belekóstolni ebbe.

- Eljön majd az az idő Marci, azt hiszem...

- Legyen úgy!

- Szívből gratulálok Neked ehhez a csapatkapitányi bemutatkozáshoz, és a győzelemhez is!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Decker Attila a vlv-nek


- Szervusz Attila! Külön gratulálok ehhez  a mai teljesítményhez, mert először meccsben tartottad a csapatot, aztán meg gyakorlatilag szinte hoztad a meccset, lehet azt mondani. Kérlek erről beszélj egy pár mondatot.

- Nehéz megtalálni ennek a meccsnek a képletét, mert azért én úgy 15 éve játszok vízilabdát, de azért ritka az ilyen meccs. Számomra is ritka az ilyen mérkőzés, mert 1:6-ról nem sok meccset nyertem életem során. Volt jó pár meccs, hogy 6:1-re vezettek ellenem vagy ellenünk, de hát ez a fiatalság ami benn volt a vízben, ez energia, ez számomra is tápláló volt úgymond, tudtam erőt meríteni a fiúból, ahogy láttam, hogy egyre jobban mennek a meccsbe és egyre jobban megtaláljuk a helyzeteket. A horvátok pedig, ahogy mi váltottunk egy kis ritmust, elkezdtek elbizonytalanodni és olyan szituációkban hibáztak, ahol ugye az elején nem.

Ez a csapat, amely itt volt, még nem játszott ebben az összeállításában a magyar válogatottban, ha jól emlékszem, tehát ezért is volt gyönyörű, szép győzelem. Tamásnak is fontos volt, nekem is, a csapatnak  is, az egész stábnak. A sikerből lehet erőt meríteni, tehát bárki bármit mond, hogyha kikapsz, nem biztos, de abból is lehet tanulni. De a siker visz előre mindenféleképpen. Fontos, hogy ezek a játékosok ilyen közönség előtt  játsszanak és ilyen hőfokon tudjanak égni, amit, azt gondolom, hogy tényleg maximálisan teljesített mindenki, úgyhogy gratulálok a csapatnak, gratulálok mindenkinek, aki itt volt, annak meg köszönöm. Megyünk előre, csináljuk a munkát, aztán természetesen a világbajnokság a fő cél, számomra is meg azt gondolom, hogy mindenkinek, aki itt volt.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Manó! Gratulálok neked ehhez a mai meccshez. Jó izgalmas hétvégét csináltatok itt nekünk, hogy értékeled?

- Mindenképp jól, azt gondolom, hogy mind a három mérkőzés hasznosan telt. Rossz volt kívülről nézni a szombat esti mérkőzést, meg a ma reggeli első negyedet, de azt gondolom, hogy összességében tudunk miből építkezni és táplálkozni, úgyhogy mindenképpen bizakodó vagyok.

- Ez a csapat most indul el az útjára. Hogy látod? Érzel-e már benne valamit?

- Azt gondolom, hogy nem kell itt külön jelzőket használnom, mindenki látta a második félidőt, akár a ma délelőtti meccsen, meg a másik negyedet, benne van mindenképp a potenciál a csapatban, főleg hogyha a teljes csapattal játszunk, ugye végig rotációban volt az egész keret ezen a hétvégén. Ha meglesz a teljes csapat, meg a teljes keret, akkor már úgy tudunk készülni, meg olyan játékot is tudunk mutatni amit elvárunk magunktól.

- Krisztián nem is tudok mit mondani, gratulálok még egyszer neked, jó pihenést kívánok arra "rengeteg időre" ami most rád vár.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Jansik Dávid a vlv-nek


- Szervusz, Dávid! Milyen hétvégéd volt?

- Sziasztok! Először is szeretném megköszönni a kedves nézőknek, szurkolóknak, hogy kijöttek a mérkőzésekre és drukkoltak nekünk! Nagyon jó érzés volt, azt hiszem, plusz egy főt hozzáadott a csapatunkhoz.

A hétvége fárasztó volt. Az első meccset nem szeretném értékelni, nem is játszottam, a másik kettőről azt tudom mondani, hogy szörnyen kezdtünk mindkét mérkőzésen. A Montenegró elleni meccsen ez meg is bosszulta magát, a mai mérkőzésen viszont nagyon nagy erőt merítve vissza tudtunk jönni, de valószínűleg ezt nem tudnánk túl sokszor megcsinálni egy ilyen szintű csapat ellen, mint a horvát válogatott.

- Mi okozta ezt a nagyon nagy ingadozást? Érzed, érted vagy tudod?

- Egyelőre én is keresem magamban, hogy mi lehet az ok, gondolkoztam azon, hogy talán kicsit meg voltunk illetődve. Azt semmiképpen nem mondanám, hogy nem készültünk fejben, vagy nem melegítettünk be rendesen, szóval én erre a megilletődöttségre fognám, mert más választ nem találtam egyelőre.

- Hogy ment neked személy szerint, hogy érzed?

- Megtettem mindent, ami tőlem telt, a feladatomat elvégeztem. És hát, tovább, előre!

- Jöhet a következő meghívó!

- Reméljük így lesz.

- Dávid, gratulálok, a maihoz különösen, és jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- Ádám, ez a meccs is úgy kezdődött, mint a tegnapi, de szerencsére nem úgy végződött. Hogy érezted belülről? Mi történt az első negyed után?

- Megint azt érzem, hogy későn vettük fel a ritmust, de most legalább nem nyílt szét annyira az olló, mint tegnap, és azért az erőnket mutatja, hogy meg tudtuk fordítani ezt a meccset.

- Mi volt annak titka, hogy vissza tudtatok jönni 1:6-ról?

- Én azt mondom, hogy tényleg az agresszivitás, hogy olyan szinten kezdtünk el pólózni. Mindenkiben maradtak emlékek a tegnapi meccsről. Szerintem ez.

- Összességében ezt a három napot hogy értékeled?

- Pozitívan. Két igazán kemény meccset kaptam, ugye a szlovákok ellen nem játszottam. Nagyon elfáradtam, de nagyon jól esett, hogy itt lehettem egyáltalán.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszi!

(Lejegyezte: Kerbi)


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Béla gratulálok, egy nagyszerű meccset játszottatok, és végre bekkelhettél. Hogy értékeled ezt a mérkőzést?

- Köszönjük szépen! Megint bealudtunk egy negyedet, de igazából utána elhittük, hogy még mindig nincsen veszve semmi, és sokkal magasabb fokozatba kapcsoltunk. Szerintem igazából fizikálisan felőröltük a horvátokat. A végén már tényleg őket is csak a szívük vitte előre, fizikum már nem nagyon volt hozzá, úgyhogy igazából ennek volt köszönhető, hogy nyerni tudtunk, illetve ott volt egy kis kalamajka húsz másodperccel a vége előtt, ahol azért kiderült, hogy a mi idegrendszerünk jobb mint az övék, úgyhogy még ez is meglett. Azt gondolom, hogy 1:6-ról 9:7-et játszani…egyrészt el kell gondolkodni, hogy miért lett 1:6, másrészt meg azon is el kell gondolkodni, és arra meg lehet építeni, hogy utána hogy lett 9:7 egy nagyon komoly csapat ellen.

- A saját helyzetedet hogy látod az új csapatban?

- Valóban, ma tudtam bekkelni, nem pontozódtam ki, ami abszolút pozitív, ráadásul két jó centere volt a horvát csapatnak. Szerintem jó volt összességében, aztán majd ezt akinek tisztje, az eldönti, hogy ez mire elég, mire nem. Nem mondom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok, de nem volt rossz.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Marci gratulálok, hasonlóan kezdődött ez a meccs is, mint a tegnapi, de szerencsére más volt a végkimenetele. Hogy történt?

- Először is köszönjük a gratulációt, és még inkább köszönjünk a közönségnek a lelkes buzdítást, hogy 1:6-os állásnál is még mellettünk voltak, ez  nagy erőt adott. Azt gondolom, hogy nagy fordítást hajtottunk végre, de helyén kell kezelni mind a tegnapi vereséget, mind pedig a mai győzelmet is, viszont annak örülni kell, hogy az olimpiai ezüstérmes ellen ilyen jó eredményt értnk el, és ilyen jó játékot tudtunk mutatni. Ennek a csapatnak azért még időre van szüksége, hogy taktikailag felfejlődjön, de hát idő az meg nincs, úgyhogy minden ilyen tornát, és lehetőséget meg kell ragadni, hogy jobbak és jobbak legyünk.

- Hogy látod a saját helyzetedet ebben az új érában?

- Még nincs letisztulva, hogy mely posztokon, vagy mely poszton számít rám a szövetségi kapitány. Azt gondolom, hogy ez három mérkőzés után még nem is elvárható. Szépen lassan ki fog alakulni. Én stabil tagként készülök a válogatottra, meglátjuk, ezt inkább a szövetségi kapitánytól kell megkérdezni.

- Köszönöm szépen, és gratulálok!

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-képek


A Volvo Kupa végredménye:

1. Montenegró 7,
2. Magyarország 6,
3. Horvátország 4,
4. Szlovákia 0 pont

A torna legjobb kapusa Milos Scsepanovics (Montenegó), a legjobb játékos Alekszandar Ivovics (Montenegró).