FACEBOOK

Magyarország-Montenegró 4:9

Magyarország-Montenegró 4:9
hozzászólás, 2017.02.11.

Súlyos vereségbe szaladt bele a magyar csapat Montenegró ellen a Volvo Kupán. Helyszíni riport sok nyilatkozattal, fotókkal és a gólokkal.

Volvo Kupa, 2. nap

Horvátország-Szlovákia 17:3 (3:1, 5:0, 5:1, 4:1)

G.: Fatovics 4, Vukicsevics 3, Milakovics, Zovics, Lozina, Krapics 2-2, Setka, Buljubasics, ill. Tkacs 2, Bielik


vlv-fotók a mérkőzésről.


A Volvo Kupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Magyarország-Montenegró 4:9 (0:3, 0:3, 2:1, 2:2)
Budapest, Tüske-uszoda, v.: Horváth (szlovákiai), Stampalija (horvát)
Magyarország: Lévai, Bátori, Nagy Á., Jansik D., Erdélyi 2, Bedő, Kovács G. Cs.: Zalánki, Kovács P., Decker Á. 2, Tóth M., Fülöp. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Montenegró: Kandics, Drasko Brguljan, Banicsevics, Vidovics 4, Radovics, Ivovics 1, Misics, Cs.: Scsepanovics (kapus), Podavics 1, Durdics 1, Ukropin 2,  Cuckovics, Murisics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
Gól - emberelőnyből: 1/8, ill. 4/6

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Ivovics gólja

0:2 - Ukropina első gólja

0:3 - Ukropina második gólja

0:4 - Vidovics első gólja

0:5 - Vidovics második gólja


0:6 - Vidovics harmadik gólja

0:7 - Vidovics negyedik gólja

1:7 - Decker Ádám első gólja

2:7 - Erdélyi első gólja

2:8 - Podavics gólja

3:8 - Erdélyi második gólja

Lévai-védés

4:8 - Decker Ádám második gólja

4:9 - Durdics gólja



vlv-fotók



vlv-fotók, Monoki Nikolett felvételei


Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tomi! Hát ezt is meg kell élni, fent is voltál, lent is voltál most már. Hogy értékeled ezt az egy napot, ami történt itt?

- Tegnap megvolt az első győzelem, ma az első vereség, egyértelmű, nem is érdemeltünk ezen a mérkőzésen győzelmet, meg többet, mint ami kijött belőle. Hajtottak a fiúk, azzal egyébként nem volt gond. Nehéz helyzetbe hoztam egy kicsit én is őket azzal, hogy kicsit "kihúztam" azokat a rutinos játékosokat, akik az első mérkőzésen szerepeltek és általában nagyobb felelősséget vállalnak a csapatban. Be akartam őket dobni a mély vízbe, hát ez most sikerült. Kellett két negyed, hogy megérezzék, hogy mi az, amikor nincs itt akár egy Vámos Marci, vagy egy Hosnyánszky, vagy egy Manhercz Krisztián, aki még ugyan fiatal, de már azért rutinnal rendelkezik.

Ezekből a mérkőzésekből lehet azért fejlődni, még akkor is, hogyha ez nagy pofonnak tűnt az elején. Én folyamatosan bíztam abban, ahogy potyogtak a gólok "hátrafelé", hogy azért föl fogunk állni és elkezdjük dobálni mi is a gólokat, annak ellenére, hogy volt egy zseniális kapusteljesítmény a másik kapuban. Tényleg, még a lehetetlent is kivédte a Scsepanovics. Nálunk is jó volt egyébként a kapusteljesítmény, azt kell, mondjam, Lévai Marci jól teljesített a kapuban. Sok ilyen mérkőzésre van szükség. Nincs nagyon értelme válogatott szinten gyenge ellenfelekkel játszani, hanem amikor majd ezen a szinten játszunk abból lehet majd nagyobb konzekvenciákat levonni.

- Azért az kérdés, hogy nem marad-e benne a játékosokban ez a vereség, mert nyilván rossz érzés volt hazai közönség előtt egy ilyen meccs. Mondta is valamelyik, hogy ez "ciki", de hogy ne maradjon bennük, ezért tudsz tenni valamit? Kenyeres úr?

- Akár Kenyeres úr is, de én azt gondolom, hogy a nagy vereségeket inkább gyorsan el kell felejteni. Persze azért a konzekvenciákat le kell vonni, hogy mi az, ami nem működött, de ez főleg most, ennek a távlatában, hogy holnap, szinte pár órán belül mérkőzés lesz, ezt most gyorsan el kell felejteni. Jöjjenek azok, akik most nem játszottak, és adjanak egy kis stabilitást majd a csapatnak. Azért a második felében a mérkőzésnek, voltak már olyan pozitívumok, amikből már lehet táplálkozni holnap.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


ERDÉLYI BALÁZS csapatkapitány az M4-nek:

- Erdélyi Balázs aki a magyar gólok felét lőtte, egy kis szépséghiba, hogy "csak" kettőt lőttél, hiszen összesen négy találatot szereztünk. Ez az a mutató amiben leginkább elmaradtunk most Montenegrótól. Ez a kezdés, ezt érdemes elfelejteni vagy mit kell ebből leszűrni?

- Elfelejteni nem kell. Nyilván túl kell magunkat tenni rajta. Nem is tudom,mit lehet csinálni vagy mondani ilyen helyzetben. Nagyon nehéz volt, főleg az első félidőben megélni azt ami történt, hogy nem sikerült betalálni elöl. Azt  gondolom, hogy nekünk semmi nem jött össze elöl, nekik viszont befelé pattantak a kapufáról és innen-onnan, de hát nem csak ezen múlt. Azt gondolom, hogy rengeteget kell dolgoznunk, mégiscsak egy új csapat ez, nyilván nálunk is nagyon sok fiatal van, de azt gondolom, hogy dolgozni kell, nincs más hátra.

- Náluk is sok fiatal van, nálunk is, kétségtelenül sok meghatározó játékos, aki ott lehet a válogatottban, most nem volt itt, de azért ennek ellenére az eleje nem volt szép, hogy 6:0-ra húzott el Montenegró, az szerintem nem fér bele. Hogy lehet  ez ellen tenni még többet? És holnap Horvátország ellen mi kell?

- Így van. Igazából nem lehet mentséget keresni, akármilyen csapattal áll ki egy magyar válogatott, nem lehet így elkezdeni egy meccset, erre úgymond ilyen téren nincsen mentség, nem is akarok mentegetőzni. Rettentő rosszul kezdtünk, ez így van, reméljük ilyen nem nagyon lesz a jövőben.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VLV-VIDEÓK:


Bedő Krisztián a vlv-nek

- Szervusz Krisztián, köszöntelek a VLV kamerája előtt. Azt hittem, hogy egy kicsit felhőtlenebb lesz a beszélgetést. Mi volt ez itt most?

- Hát pontosan nem tudom, de szerintem most senki sem tudja, hogy mi volt, de nem is az én tisztem, hogy megmondjam, én csak találgatni tudok, hogy miért lehet. Új a csapat, s lehet, hogy közrejátszott az is, hogy tegnap ennyire könnyű mérkőzést játszottunk, ugye arra sem számítottunk feltétlenül, hogy az ennyire egyszerű lesz, ezután most jött egy nagyon motivált, szintén fiatal csapat, Montenegró, de valahogy ma ők jobban akarták ezt a győzelmet, ez látszódott, hiszen 7:0 is volt azt hiszem, a mérkőzés. Könnyű gólokat adtunk nekik, meglepődtünk azon, hogy ők ennyire akarnak, és valahogy későn jöttünk bele a mérkőzésbe. A harmadik negyedtől kezdtünk el, én úgy gondolom, játszani. Ha a meccs elejét már úgy kezdjük, ahogy a harmadik negyedet elkezdtük, akkor lehet, hogy nem ez az eredmény, kicsit szorosabbá tudtuk volna tenni, ez most már így alakult, tanulunk ebből is.

- Ki lehet ezt "aludni" máról holnapra? Mi lesz holnap?

- Biztos, hogy ki lehet, pláne én nem játszom, de biztos ki tudják majd, el tudják majd felejteni, hiszen ez csak egy felkészülési mérkőzés, ez a torna pont erre jó, hogy lássuk, hogy hol tartunk, nem kell ezt most annyira komolyan venni. Mondom, tanulunk belőle.

- Köszönöm! Jó pihenést!­

- Köszi!

(Lejegyezte: Kerbi)



Kovács Péter a vlv-nek


- Szervusz Péter! Azt hiszem, hogy erre mondják, hogy az egyik szeme sír az embernek a másik meg nevet. Mert ez hihetetlen dolog: magyar válogatott vagy és az első meccs így sikerült - nem neked, hanem az egész csapatnak. Hogy értékeled, milyen érzéseid vannak?

- Ahogy mondtad. Nehéz ilyenkor mit mondani, mert tényleg örülne az ember, hogy megvan az első válogatottság, de egyfelől szomorú vagyok, mert kicsit esélytelennek éreztem ma magunkat. Nyilván ez egy alakuló csapat, tehát nagyon fiatal volt ez a csapat. Nagyon sokat kell dolgozni ahhoz, hogy elérjünk valamit, ez tény, látszódik, de hát még kevés időnk volt együtt, viszont ezúton szeretnék jobbulást kívánni Salamon Ferencnek, aki betegség vagy sérülés miatt kimaradt, nagyon rossz kimaradni.

- Az ő helyére kerültél te be. Ez egy nagyon sportszerű gesztus volt. Az hogy válogatott vagy, mit jelent a te életedben? Most ezt  a meccset felejtsük el, nyilván el is kell felejteni holnapig, de úgy a személyes életedben ez mit jelent?

- Nekem ez volt az álmom igazából. Nyilván nem az a rész hogy így mutatkozzak be, mert senkinek nem az az álma, de aki szerintem elkezd vízilabdázni, annak az az álma, hogy egyszer a felnőtt válogatottban szerepeljen, aztán utána nyerjen is egy-két dolgot, mint ahogy azt az elődök is tették.

- Hogy látod? Nyilván sok minden kell hozzá, kell hozzá szerencse is, csapatépítési program, lehet esélyed, hogy bekerülj?

- Én egy dologban hiszek, abban hogy dolgozni kell, aztán a többit majd meglátjuk.Vannak edzőink, ez az ő feladatuk, szerencsére nem az enyém, úgyhogy majd ezt ők eldöntik, hogy van-e esélyem.

- Köszönöm szépen Péter, remélem, hogy találkozunk még. Sok sikert kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Lévai Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci, köszöntelek téged is! Hát..., nagyon rosszul sikerült ez a meccs, és valahogy úgy sokáig reménytelennek is tűnt. Hogy láttad ezt belülről?

- Szia! Üdvözlöm a vlv nézőit! Nehéz összefoglalni. Mindig nehéz egy vesztes meccs után beszélni. A saját részemet és a védekezést tudom értékelni, a támadás az úgy gondolom a játékosoknak és az edzőnek a reszortja. Kilenc kapott gól Montenegró ellen ugye... Azt mondom, önkritikusan, ebben volt egy-két olyan gól, amit elkerülhettünk volna, voltak szerencsétlen gólok is, blokkon megpattanó labdák. Ettől függetlenül egy kiélezett meccsen, ahol egy-egy a különbség, másképp támad az ellenfél is. Úgy gondolom, hogy ezt a 0:6-os kezdést, ezt nem bírta ki a csapat.

- Akkor összességében úgy gondolod, hogy inkább elől voltak problémák.

- Igen. Hátul is voltak problémák, de ezek, amikből gólokat kaptunk, részint a csapat, a játékosok összecsiszolatlansága miatt történtek, kevés volt a felkészülési idő, de ezek olyan dolgok, amiken lehet javítani, és amiket edzéssel gyorsan ki lehet küszöbölni. A támadásban pedig sokkal agresszívabbnak kell lennünk.

- Mennyire marad meg bennetek ez most?

- Gyorsan el kell felejteni, tanulni kell a hibákból. Holnap horvát meccs van, és nem lehet más egyszerűen, csak győzelem.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Decker Ádám a vlv-nek


- Hát szervusz, Ádi!

- Szia!

- Furcsa meccs volt, itt mindenki fogta a fejét és hüledezett, mert nem ezt szokták meg a magyar válogatottól. Nagyon rossz lehet most nyilatkozni, elhiszem...

- Nem szeretek ilyen meccsek után, mert én cikinek éreztem. Nem szeretem azt, amikor kinézek az eredményjelzőre és 0:6 van úgy, hogy a magyar válogatottban játszom. De ettől függetlenül nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni, mert azért nagyon foghíjasok voltunk és nem negatív értelemben mondom ezt azokra a fiatalokra, akik most lehetőséget kaptak, hanem az összeszokottságunk..., szerintem az összeszokottság hiánya volt a mérvadó. Az első negyedben kapkodtuk a fejünket, leestek a fórokban a labdák. Védekezésben nagyon sokszor nem dupláztuk le azokat az embereket, akiket megbeszéltünk. Tehát picit a bizonytalanságot éreztem, és aztán a harmadik-negyedik negyedre ez már kiegyenlítettebb lett.

- Most végül is van benned valami optimizmus, vagy teljesen el vagy keseredve?

- Van bennem optimizmus, mert azt gondolom, hogy amit a bajnokságban mutatnak, mondjuk nálam 14 évvel fiatalabbak - ugye a másik Ádám, 14 évvel -, tehát az Ádám is szenzációs gólokat tud lőni és ő a legfiatalabb, aki most beépül ebbe a keretbe és onnan fölfelé meg csak jó játékosok vannak, ugyanannyira jó játékosok. Úgyhogy én optimista vagyok. Nagyon sokat kell még dolgozni, és leginkább attól félek, hogy nem lesz elég időnk összecsiszolódni. Sok helyről jövünk, nagyok a generációbeli különbségek is, és ezt azért idő kell hogy a Tomi összecsiszolja. Illetve annyit szeretnék még mondani, hogy az egész csapat nevében szeretnénk gratulálni Tóni bácsinak a kitüntetéséhez!

(Lejegyezte: Danna)



Fülöp Bence a vlv-nek


- Szervcusz, Bence! Hát..., ilyenkor is kell valamit mondani, egy ilyen meccs után. Gondolom nem ilyen visszatérésre számítottál, rég voltál válogatott.

- Hát nem visszatérés, ugyan volt válogatottságom, de én még a kezdők közé tartozom. Hát igen, 9:4-re kaptunk ki, de hát az eleje az csúnyább volt, amikor 0:6 volt, de hát fejlődő lévő stádiumban vagyunk, úgyhogy megyünk előre.

- Ez most annak köszönhető, ez a teljesítmény, hogy ez a csapat még soha nem játszott együtt, szerinted?

- Hát igen, eléggé valószínű. Ráadásul egy közös edzésünk volt, az se volt teljesen közös, mert ugye voltak játékosok, akik a csütörtöki napon nem tudtak jönni, mert BL-mérkőzésük volt és aztán ugye edzeni próbáltunk, de akkor jött egy doppingellenőrzés, teljes csapatos ellenőrzés, tehát még egy kis gyakorlásra sem volt időnk. Így a reggeli edzéseken próbáltunk egy-két támadást gyakorolni, hát..., nem hiszem, hogy ez elegendő volt.

- Nagyon csalódott vagy most?

- Csalódott vagyok. Hogy mennyire, azt nem tudom, de csalódottságot persze, egyértelműen érzek, mert kikaptunk és leginkább azért vagyok csalódott, mert mindig van egy elvárás magammal szemben, próbáltam teljesíteni és nem sikerült.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Danna)


NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- Sajnos ez nem úgy alakult, ahogy gondoltuk. Röviden: mi volt a baj, szerinted?

- Hát én azt most még nem tudom megmondani. Talán az, hogy az első félidőben még nem igazán vettük fel a ritmust, így egy kicsit elléptek, utána meg már igazából csak futottunk az eredmény után.

- A második félidőben lőttétek az első gólotokat. Mit mondott Tomi a nagyszünetben?

- Hogy semmit ne változtassunk a játékunkon, ugyanúgy menjünk, annyit viszont tegyünk még bele, hogy több lefordulásunk legyen.

- Mit vársz a holnaptól? A horvátok ellen lehet javítani.

- Egy sokkal jobb meccset.

- Köszönöm.



Az utolsó nap programja:

Február 12., vasárnap

10.00 Montenegró–Szlovákia
11.30 Magyarország–Horvátország - M4 Sport, vlv (szöveges élő)