FACEBOOK

Magyarország-Szlovákia 20:5

Magyarország-Szlovákia 20:5
hozzászólás, 2017.02.10.

A vártnál is sokkal magabiztosabb győzelemmel kezdte a Volvo Kupát az új magyar válogatott. Marcz Tamás süteményt hoz, Kovács Gergő pedig nemcsak debütált, hanem még gólt is lőtt, elhíznak a fiúk... Riport a Tüske-uszodából nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

Volvo Kupa, első nap

Horvátország-Montenegró 7:7 (2:2, 1:1, 3:2, 1:2)
G.:
Bukics 2, Krapics, Macan, Vukicsevics, Cagalj, Setka, ill. Ivovics 3, Podavics, Durdics, Ukropina, Cuckovics


vlv-fotók a mérkőzésről


A Volvo Kupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Magyarország-Szlovákia 20:5 (3:0, 7:2, 7:1, 3:2)
Budapest, Tüske-uszoda, v.: Stampalija (horvát), Obradovics (montenegrói)
Magyarország: Lévai, Vámos 4, Hosnyánszky 4, Decker Á. 1, Erdélyi 1, Manhercz K. 3, Bedő 2. Cs.: Decker A. (kapus), Zalánki 3, Bátori, Mezei 1, Török, Kovács Gergő. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Szlovákia: Hoffrica, Vidumansky, Uradnik, M.Tkacs 1, Bielik 1, Furman, Kolarik 2. Cs.: Martanovics, Netbal, Kostelnik, Mitruch 1, P. Tkacs. Szövetségi kapitány: Peter Nizny
Gól - emberelőnyből: 4/8, ill. 1/6
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Nedbal

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Manhercz Krisztián első gólja

2:0 - Decker Ádám első gólja

3:0 - Manhercz Krisztián második gólja

4:0 - Hosnyánszky első gólja

4:1 - Maros Tkacs gólja

5:1 - Vámos első gólja

6:1 - Vámos második gólja

7:1 - Bedő első gólja

8:1 - Vámos harmadik gólja

9:1 - Zalánki első gólja

10:1 - Hosnyánszky második gólja

10:2 - Bielik gólja

11:2 - Bedő második gólja

12:2 - Zalánki második gólja

13:2 - Manhercz Krisztián harmadik gólja

13:3 - Kolarik első gólja

14:3 - Hosnyánszky harmadik gólja

15:3 - Mezei gólja

16:3 - Vámos negyedik gólja

17:3 - Kovács Gergő gólja

17:4 - Mitruch gólja

18:4 - Erdélyi gólja

18:5 - Kolarik második gólja

19:5 - Zalánki harmadik gólja

20:5 - Hosnyánszky negyedik gólja



vlv-képek I.



vlv-képek II., Monoki Nikolett felvételei


Märcz Tamás a vlv-nek


- Gratulálok Märcz Tamásnak! Szerintem ez egy olyan debütálás volt, amit álmodhat magának egy új szövetségi kapitány. Hogy érezted magad?

- Jól éreztem, persze, egy sok gólos mérkőzés mindig jó, ennek ellenére reálisan nézve nem az a szlovák válogatott érkezett, amlyre én számítottam, amely a szerbeket megszorította pár héttel ezelőtt. Jó néhány hiányzójuk volt, profi, Magyarországon játszó játékosok hiányoztak, akik, ha itt vannak, akkor azért sokkal jobb mérkőzéssé alakul ez. Azt mondom, hogy ez a mérkőzés is lehet valamire hasznos, hiszen sok gólt lőttünk, lefordulások voltak, gyakorlásnak megfelelt azért, de sok mindent nem szeretnék ebből a mérkőzésből levonni, mert nem olyan ellenállás volt, azt gondolom, amiből le lehet mérni az egyéni képességeket, a csapat jelenlegi állapotát.

- Láttam, hogy fél szemmel, amíg lehetett, nézted a másik meccset, az ő erejükről mit tudsz mondani, ilyen rövid kis tapasztalás után?

- Hasonlónak látom a keretet, amivel érkezett Montenegró és Horvátország, mint a magyart. Jó néhány rutinos, idős játékos van köztük, sokat próbált játékosok, és ehhez csatlakozott jó néhány ügyes fiatal. Ott már ez komoly összetétel, tehát mindkét csapatot úgy láttam, hogy nagyon jó erőből állnak, nagyon jól föl vannak készülve. A fiatalok fölveszik azokat a szisztémákat - jönnek az utánpótlás válogatottakból, - amikkel rendelkezik a montenegrói és horvát válogatott. Tehát két komoly erőből álló csapat.

- Ez lesz az igazi erőpróba holnap, holnapután?

- Egész biztos vagyok benne, az két nagyon nehéz mérkőzés lesz. Ott nemhogy a sokgólos győzelem lesz nehéz, hanem a győzelem is nehéz lesz, ennek ellenére meg fogjuk próbálni mind a kétszer a győzelmet.

- Ne haragudj, még egy bulvárkérdésem lenne; te fogsz hozni süteményt???

- Süteményt? Lehet, hogy majd fog kelleni azért, bár gólt nem lőttem, de hát az első alkalom a kispadon.

- Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer!

- Köszönöm! Szia!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Vámos Márton a vlv-nek


- Szervusz Marcika! Szívből gratulálok, egy új korszakot kezdtetek el ezzel a győzelemmel. Hogy érezted magad? Milyen volt a meccs?

- Jól éreztem magam. Mindig jó a válogatottban játszani. Gyengécske ellenfél volt a mai, de holnaptól azért ennél masszívabb és erősebb ellenfeleink lesznek. Úgy gondolom, hogy ez bemelegítésnek tökéletes volt, arra, hogy megnézzük, így együtt mire vagyunk képesek. Úgy gondolom, hogy azért húsz gólt lőttünk, az elég lesz bárki ellen, ha ennyit tudunk lőni.

- Nehezebb meccsre számítottál?

- Hát, megmondom őszintén, egy kicsit nehezebbre, igen.

- A szerbek nem ilyen gyengék valószínűleg.

- Nem, de azért voltak a szlovákoknál is hiányzók, nálunk is, de azért azt hittem, hogy ennél szervezettebben és magabiztosabban játszanak. Náluk is van sok fiatal, ennyire tellett tőlük ma.

- Köszönöm szépen, Marci, jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 



Kovács Gergő a vlv-nek


- Szervusz Gergő! Szívből gratulálok neked ehhez a debütáláshoz. Önmagában a válogatottság is nagy dolog, gólt is lőttél, gondolom teljesen elégedett vagy.

- Szeretném elsősorban megköszönni. Igen, összességében elégedett vagyok. Nyertünk, nagyarányú győzelem, ugye volt felajánlás az utánpótlásnak, ezzel a sok góllal sikerült is ezt teljesítenünk, és gólt is sikerült szereznem, így teljesen elégedett és boldog vagyok.

- Mennyire voltál felspannolva? Izgultál nagyon?

- Nem izgultam nagyon, nem éreztem ezt tehernek, inkább lehetőségnek. Inkább izgatott voltam, hogy végre bemutatkozhatok. Szerintem úgy is sikerült ez a mérkőzés a csapatnak.

- Volt bármi különlegesség a meccsen, vagy sima győzelem volt. Nem sokáig kellett izguni, 3:0 után mindenki fellélegezhetett.

- Nem éreztem különlegességnek a mai mérkőzést, kezdete volt a Volvo Kupának és most jönnek majd a nagyobb kihívások.

- Na mit vársz a holnapi naptól?

- A Montenegróban vannak tapasztaltabb játékosok, de ők is fiatalítanak. Szerintem egy pörgős, brusztos mérkőzés lesz.

- Hát sok sikert kívánok és gratulálok még egyszer!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Manó! Hát ha jól emlékszem te indítottad az új korszakot, te lőtted az első gólt, ha jól emlékszem. Milyen volt ez a meccs?

- Jó, azt gondolom, hogy sikerült kiszolgálnunk egyből, az első mérkőzésen a közönséget. A vártnál szerintem simább mérkőzés lett, ugyanis arra készültünk, hogy az a szlovák csapat lesz itt, amelyik döntetlent játszott a Világligában a szerbekkel. Végül egy elég hiányos szlovák csapattal találkoztunk, ugye a két kezdő centerük és több olyan játékosuk hiányzott, akik a csapat gerincét alkották akár még a tavalyi évben. Ennek ellenére azt gondolom, hogy nagyon szép játékkal, jó védekezéssel sikerült nagyon magabiztosan megnyernünk ezt a meccset.

- Én úgy láttam, hogy 3:0 után nagyon megnyugodtatok. Tehát onnan már picit élveztétek is, nem? Nem volt már feszültség.

- Épp ezt kérte Tamás, hogy élvezzük a mérkőzést, minden egyes pillanatát. Úgy gondolom ez sikerült is, látszott mindenkin, hogy felszabadultak vagyunk, ezért érdemes játszani.

- Hát nagyon remélem, hogy a holnapit is élvezni fogjátok.

- Én is bízom benne. :-)

- Jó pihenést kívánok!


- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 



Decker Attila a vlv-nek

- Szervusz Attila! Milyen ebben az új érában?

- Köszönöm a vlv nézőit és hallgatóit! Azt gondolom, hogy nagyon jó bemutatkozás volt mindenkinek, aki itt volt, örülök neki természetesen. A szlovák válogatottból több játékos nem volt itt, de ez mit sem von le a húsz lőtt gólunkból, úgyhogy nagyon örülök, hogy ilyen gyors játékot tudtunk játszani, mert nehéz azért. Attól függetlenül, hogy az ellenfél nem volt a legerősebb, nehéz belepörögni egy ilyen meccsbe, főleg, hogy első meccs az olimpia után. Gratulálok, mert mindenki helytállt, mindenki próbálta magából kihozni a maximumot, amit a Tamás kért. Úgyhogy nagy pirospont, aztán holnap egy erősebb montenegrói csapattal fogunk találkozni, ahol ugyancsak rengeteg fiatal lesz, akik most kerültek be az olimpia után. Van közöttük azért sok jó játékos, meg persze van azért egy-két idősebb, Ivovics és Brguljan, meg a kapus Scsepanovics, úgyhogy kíváncsi leszek, a holnapi meccs hogy fog alakulni. Remélem, hogy a mi javunkra fog eldőlni, mert azt gondolom, hogy ha ilyen játékot produkálunk, akkor győzni fogunk.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Szervusz Béla! Hosszú idő után újra szerepeltél a válogatottban, és egy nagyarányú győzelemmel mutatkoztatok be a tornán.

- Érződött a különbség a két csapat között. Jó volt ez így nyitásnak, hogy nem kellett izgulni, bedaráltuk őket, de hát a következő két meccs reálisabb képet ad majd arról, hogy hol tartunk most. Mindenesetre nagyon örülök, hogy újra játszhattam a válogatottban, és annak külön, hogy győzelemmel kerültem vissza.

- Milyen személyes céljaid vannak a torna egészére nézve?

- Megnyerni a tornát, illetve végre most már bekkelni, mert ma nem sikerült, nem igazán volt centerük.

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

(Lejegyezte: Kerbi)


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Sima volt, elöl belőttük a helyzeteinket, hátul pedig mindenki százszázalékosan koncentrált és ezért nagyon jól működött a védekezés. Azért mégiscsak egy gyengébb szlovák csapattal játszottunk, még csak nem is azzal, amelyik döntetlent játszott a szerbekkel. Montenegró holnap keményebb lesz, de meg lehet csinálni.

- Mit vársz attól a meccstől?

- Győzelmet.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


A TORNA TOVÁBBI PROGRAMJA

Február 11., szombat

19.00 Horvátország–Szlovákia
20.30 Magyarország–Montenegró - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

Február 12., vasárnap

10.00 Montenegró–Szlovákia
11.30 Magyarország–Horvátország - M4 Sport, vlv (szöveges élő)