FACEBOOK

Kedden kezdődik a kupaszerda!

 Kedden kezdődik a kupaszerda!
hozzászólás, 2017.02.07.

A BL-főtábla ötödik fordulója már ma, kedden megkezdődik az Olympiakosz-OSC meccsel. Az Eger és a Szolnok szerdán játszik, Barcelonában, illetve itthon, a Spandau ellen. A teljes program és a vlv előzetese:

BL-főtábla, 5. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

A csoport állása négy forduló után:

1. Olympiakosz 10 (39:17),
2. Szolnok 10 (41:26),
3. OSC 7,
4. Brescia 4,
5. Spandau 04 3,
6. Nizza 0 pont

Február 7., kedd

18.00 (magyar idő szerint 17.00) Olympiakosz-OSC - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Szeretném felmérni, hogy egy Olympiakosz erősségű csapathoz képest hol tartunk, milyen a csapatunk, milyen az állapotunk. Ez ugyanis egy komoly erőfelmérő lesz, hiszen Athénban kevés csapat tudott eredményesen szerepelni és ez alatt most nem a tisztes helytállást értem, inkább pont vagy pontok elhozatalát. Minden vágyunk az, hogy pontokat szerezzünk, és ez a meccs kicsit azt is megmutatja majd, hogy mennyire lehetnek vérmes reményeink a jövőre nézve.

- A Szentes elleni tízgólos győzelem során azért láttál biztató jeleket?

- Úgy gondolom, hogy a Debrecen elleni második félidő és ennek a mérkőzésnek nagyjából két és fél-három negyede már nagyjából olyan fordulatszámon zajlott, amilyennel játszanunk kell Athénban, de nyilvánvaló, hogy az ellenfél kvalitásai azért meghatározzák, hogy mit engednek nekünk. Mi pedig arra törekszünk, hogy ne engedjük az ellenfelet a saját játékát játszani, s be tudjuk őket szorítani abba a sarkba, ahova szeretnénk. Ez mind kérdőjeles dolog és nem tudjuk, mennyire jelent felkészülést a tízgólos győzelem egy, a reményeink szerint nagyon szoros mérkőzésre.

Salamon Feri sajnos belázasodott, nem utazott velünk, így 13 játékos utazott, ők mind harcra készek.

Február 8., szerda

18.00 Szolnok-Spandau 04 - Sport2, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Egyértelmű, hogy győzni szeretnénk. Úgy érzem, a Spandau számára nehéz most kicsit ez a csoport, mert bár nyáron megerősödött a játékosállományuk, az általam megnézett meccseiken azt vettem észre, hogy a nagy csapatok sokkal komolyabban veszik őket, mint egy-két évvel ezelőtt, ezért 3-4 góllal le is győzték a németeket. Nagyon sok helyről mentek a Berlinhez a játékosok, van francia, magyar, montenegrói, egykori horvát, szerb játékosuk. Amit játszanak, azt nyilván megnéztük, átbeszéltük, de azt gondolom, hogy általában véve is, ezen a meccsen pedig még inkább sokkal nagyobb a hangsúly azon, hogy mi próbáljuk meg a saját játékunkat jól játszani rögtön az első perctől kezdve keményen, fizikálisan  játszani. Voltak olyan meccsek az elmúlt időszakban, amikor kevésbé voltak fegyelmezettek a játékosok, olyan is, hogy előtte kifejezetten megbeszéltük, hogy odatesszük magunkat és akkor jól játszottunk, most azért mindenképpen arra van szükség, hogy a jobbik arcunkat mutassuk meg.

Szerencsére mindenki egészséges.

19.30 Nizza-Brescia

B csoport

A csoport állása négy forduló után:

1. Pro Recco 12,
2. Jug Dubrovnik 7,
3. Eger 6,
4. CNA Barceloneta 5,
5. Hannover 2,
6. Partizan Belgrád 1

Február 8., szerda

18.30 Partizan Belgrád-Pro Recco

19.00 Jug Dubrovnik-Hannover

19.15 CNA Barceloneta-Eger - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Hosszú ez a túra, mert már hétfőn hajnali fél négykor elindultunk, de nem bánom, mert két sérülésből visszatérő van a csapatban, Cuckovics és Angyal Dani, így kicsit edzőtábor-jellegűvé válik az utazás, hosszabb időt tudunk együtt lenni, ami jó.

Felkészültünk, a munkát elvégeztük. Úgy gondolom, szépen abszolváltuk a téli pihenő óta lejátszott mérkőzéseinket. Sokat edzettünk, sokat dolgoztunk, viszonylag magabiztosan játszottunk, tényleg bizakodva várom, hogy ez mire lesz most elég Barcelonában. A két lábadozó egyelőre a csapattal is edz és külön is, vasárnap külön kettőjükkel is tartottam edzést, aznap a többiek pihenhettek. Ez így folytatódik a meccsig, remélem, addigra lesznek olyan állapotban, hogy hárombekkes játékkal negyedenként egy-két percet százszázalékos erőbedobással tudjanak teljesíteni.

- Mennyire fontos a meccs?

- Annyira, hogy tudjuk: ha a Barcelonetát mindkétszer megverjük, akkor nagy baj nem történhet, valószínűleg be fogunk jutni a final sixbe, bár sok van még hátra. Ha ezt az egy meccset nézem, azt kell mondanom, biztos, hogy nem lesz könnyű. Mióta az Eger edzője vagyok, Barcelonában csak a Recco nyert, még a Dubrovnik sem tudott itt győzni, pedig címvédő. Nagyon erős, gyors vízilabdát játszanak. Fontos, minden BL-meccs fontos, de ez most különösen. Ugyanakkor azt mondom, ha nem sikerül nyerni, nem úszik el semmi, csak akkor jobban a nyakunkon lesz a kés az otthoni meccsen. Kíváncsi vagyok, mire megyünk most ellenük.