FACEBOOK

Märcz Tamás játékosai a Volvo Kupán

Märcz Tamás játékosai a Volvo Kupán
hozzászólás, 2017.02.04.

A szövetségi kapitány megvárta a bajnoki alapszakasz utolsó fordulóját, s szombaton, késő este hozta nyilvánosságra annak a 18 játékosnak a névsorát, akik a jövő hét végi budapesti Volvo Kupa mérkőzésein képvisehetik Magyarországot.

A névsor:

Decker Attila, Lévai Márton (kapusok)

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Fülöp Bence, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Török Béla, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Megvan már mind a három meccsre az elképzelt játékoslistám, amin csak akkor változtatok, ha valami ezt szükségessé teszi. Ideálisnak érzem azt a helyzetet, hogy a három nap három meccsén összesen 18 játékos tud szerepelni, s arra törekszem majd, hogy mindenki nagyjából egyforma mennyiségű játéklehetőséget kapjon.

- Az eredményesség mennyire számít most, szempont-e ez vagy elsősorban és mindenek felett arra vagy kíváncsi, hogy komoly csapatok ellen miként szerepelnek a jelöltjeid?

- Sosem mindegy az eredmény, ahogy a bemutatkozó sajtótájékoztatómon is mondtam: minden csapat ellen győzelmi szándékkal száll vízbe az általam irányított magyar válogatott. Az biztos, hogy hozzánk képest összeszokottabb gárdák érkeznek a Volvo Kupára, ez a csapat, amelyet vízbe küldök, nem nagyon játszott még együtt. Gyakorlásra nemigen van lehetőség, ráadásul az egri játékosok szerdán Barcelonában játszanak BL-meccset, ők nem lesznek ott a csütörtök esti edzésen, ennek ellenére megpróbáljuk úgy összerakni a csapatot, hogy legyen egy képe a játéknak. A játékosok nagy része (Hosnyánszky Norberten és Decker Ádámon kívül mindegyikük) ott volt a szolnoki gyakorláson, tehát azért egy alap-elképzelés az emlékképek alapján  mindenkiben meglesz arról, amit ott csináltunk.

Meccsről meccsre haladunk majd, nekem most az a legfontosabb, hogy éles körülmények között mutassák meg a tudásukat ezek a játékosok, akik között abszolút újonc is van és sok olyan, akinek eddig kevés lehetősége volt a válogatottban szerepelni. Nagy bennem is a várakozás, hogy ezek a játékosok hogyan élnek majd a lehetőséggel. Számomra elsősorban erről fog szólni ez a torna, ezen belül természetesen a meccsenkénti maximális helytállás is fontos.

FRISSÍTÉS

Märcz Tamás kedden késő este bejelentette, hogy a lázas beteg Salamon Ferenc helyett a BVSC játékosát, Kovács Pétert hívta be a Volvo Kupán szereplő 18 tagú magyar válogatottba.


Volvo Kupa, Budapest, Tüske-uszoda

Február 10., péntek


19.00 Horvátország–Montenegró
20.30 Magyarország–Szlovákia

Február 11., szombat

19.00 Horvátország–Szlovákia
20.30 Magyarország–Montenegró

Február 12., vasárnap

10.00 Montenegró–Szlovákia
11.30 Magyarország–Horvátország

Jegy- és bérletvásárlás