FACEBOOK

OB1-es eredmények

OB1-es eredmények
hozzászólás, 2017.02.04.

A Honvéd nem tudott nyerni Tatabányán és bár a BVSC kikapott otthon a Miskolctól, a vasutasok kerültek a felsőházba. Az OB1-es alapszakasz utolsó fordulójának eredményei - folyamatosan.

e-On OB1, 13. forduló

Február 4., szombat

A csoport

A csoport állása az utolsó forduló előtt:


1. Szolnok 36,
2. OSC 32,
3. Szeged 20,*
4. Vasas 19,
*
5. Pécs 17,*
6. Debrecen 13,
7. Szentes 7,
8. KSI 0 pont*

*A Pécs-KSI mérkőzést február 7-én 19.00 órára, a Vasas-Szeged találkozót február 18-án 18.00 órára halasztották

KSI-Vasas 8:16 (1:5, 2:4, 2:3, 3:4)
G.: Lévai, Kardos A. 2-2, Tóth B., Zerinváry, Teleki, Bóbis B., ill. Babay, Simon H. 3-3, Bóbis M., Nyegovan, Koopman 2-2, Bencz, Mészáros, Burián, Steinmetz Á.

Szolnok-Pécs 21:5 (5:1, 6:0, 7:0, 3:4)
G.: Varga Dénes 4, Mezei 3, Jansik D., Kis G., Younger, Alekszics, Crousillat 2-2, Vámos, Hangay, Gocics, Prlainovics, ill. Macsi 2, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Józsa

Szeged-Debrecen  11:6 (3:2, 3:0, 0:1, 5:3)
G.: Vukicsevics 3, Kiss Cs., Manhercz Á., Basara 2-2, Illés, Manhercz K., ill. Szőke 2, Müller, Kuncz T., Somlai, Gyurik

delmagyar.hu:

VARGA PÉTER (ContiTech Szged Diapolo):

- A végeredmény nem tükrözi, hogy mennyire volt éles a meccs. Élet-halál harc volt a középszakasz szempontjából, ez látszott a csapaton. Támadásaink nem voltak olyan gördülékenyek, mint korábban, de a védekezésünkkel elégedett voltam, egy-két gólnál jobban koncentrálva még nagyobb lehetett volna a különbség.

MEIXNER MARCELL (ContiTech Szeged Diapolo):

- Nehéz és kimerítő meccs volt, mert több kulcsjátékosunk hiányzott, ami fizikálisan és mentálisan is megterhelő körülmény. A Debrecen centereit ki akartuk kapcsolni, ami sikerült, hiszen rengeteg blokkolt lövés és labdaszerzés volt a jó zónázásainknak köszönhetően.

OSC-Szentes 17:7 (5:1, 4:2, 3:1, 5:3)
G.: Kovács G., Seman 3-3, Juhász Zs., Drasko Brguljan, Nikics 2-2, Bundschuh, Zalánki, Német T., Szabó B., Nagy Á., ill. Takács 2, Werner, Kiss K.Sz., Somogyi, Kókai, Van Mil


B csoport

Tatabánya-Honvéd 4:4 (1:1, 1:2, 1:0, 1:1)
G.: Hoppál, Kiss Gy, Szabó B., Sebestyén, ill. Simizu 2, Simon Roland, Simon Adrián

A Honvéd és a BVSC így azonos pontszámmal állt, így a tatabányai meccs után már ismert volt, hogy a vasutasok a 17 órakor kezdődő BVSC-Miskolc mérkőzés esetleges elvesztésével is megelőzik a Honvédot (és a felsőházban folytathatják), mert a versenykiírás szerint azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönti el a magasabb helyezés sorsát, márpedig a BVSC otthon egy góllal kikapott ugyan a Honvédtól, de idegenben kettővel nyert.

BVSC-Miskolc 6:10 (3:4, 1:2, 0:3, 2:1)
G.: Czigány 3, Ambrus F., Szabó Bendegúz, Létay, ill. Halek, Misics 3-3, Bowen 2, Hornyák, Milisics

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Czigány első gólja

1:1 - Bowen első gólja

2:1 - Ambrus gólja

2:2 - Halek első gólja

2:3 - Halek második gólja

3:3 - Létay ötméteresgólja

3:4 - Milicsics gólja

3:5 - Bowen második gólja

3:6 - Misics első gólja

4:6 - Szabó Bedegúz gólja

Györke véd

Mázli

4:7 - Misics második gólja

4:8 - Hornyák gólja

Misics érvénytelenített gólja

4:9 - Halek harmadik gólja

5:9 - Czigány második gólja

5:10 - Misics harmadik gólja

6:10 - Czigány harmadik gólja



Sike József a vlv-nek


- Gratulálok ehhez a mérkőzéshez is, meg az egész eddigi szezonotokhoz! Hogy értékeled ezt a meccset és a bajnokság eddigi részét?

- A mérkőzés előtt, amikor megtudta mind a két csapat, hogy a Honvéd döntetlent játszott és ezzel a BVSC bejutott a felsőházba, tehát nem kellett egy drámai meccsen játszania - ez átalakította a mérkőzést az ő fejükben is, a miénkben is. Mi nagyobbat veszíthettünk, mert jobb pozícióban álltunk, ezért most mi lettünk motiváltabbak, hogy négy pontot vigyünk tovább a BVSC ellen. Be tudtuk bizonyítani, hogy a felsőházba valók vagyunk, én ezen dolgoztam végig, s ha oda felkerülünk, az kötelezettségekkel jár: most már meg fogjuk célozni az ötödik helyet, mert arra ugyanolyan sanszunk van, mint a felsőházba bekerült többi csapatnak.

Egyébként pedig gratulálok a BVSC-nek, hősiesen küzdött, nagyon megérdemli, hogy bejutott a felsőházba és a nemzetközi eredménye előtt is le a kalappal, mert nyolc között volt az Eurokupában!

- Köszönöm szépen, gratulálok!


Szűcs Levente a vlv-nek


- Na, hát szervusz Levente, először is engedd meg, hogy gratuláljak ahhoz, hogy a felsőházba jutott a csapatod, aztán szeretnék egy történelmietlen kérdést feltenni. Hogyha ma a Honvéd nyer Tatabányán, akkor ugyanez az eredmény születik itt? 

- Először is köszönjük szépen. Másodszor meg: biztos vagyok benne, hogy nem. Tehát amikor a felsőház kialakult, ugye egy mai, rajtunk kívülálló meccsnek az eredményeképpen, akkor megállás nélkül csörgött a telefonom, és úgy éreztem, ezt az egész napot elvitte egy másik irányba ez a történés, amit én egyrészt sajnálok, mert biztos, hogy ez egy teljesen más mérkőzés, ugyanakkor meg nyilván örülök is, mert megcsináltuk azt, amire három héttel ezelőtt öt százalék sanszot nem adtunk volna.

- Tudtak figyelni azért valamennyire a meccsre ma a játékosok? Hogy látod? Hogy értékeled ezt a konkrét mérkőzést?

- Nem, inkább azt éreztem, hogy leesett egy hatalmas teher a vállukról. Én azt kértem, hogy játsszanak felszabadultan, meg hát azért nyilván ez a meccs számít a későbbiekben, tehát húzzuk be a három pontot, de az volt az érzésem, hogy ha ezt a meccset holnap reggelig játsszuk, akkor sem tudtuk volna megnyerni.

- Mire lesz képes a BVSC a legjobb nyolc között?

- Arra biztos képes lesz, hogy hasonló eredményeket játsszon, mint például a Honvéd vagy a Fradi ellen, ebben biztos vagyok. Aztán hogy pontokban ez mire lesz elég… Meg hát ugye láttuk, hogy a többi meccs is mindig befolyásolja az adott csapat helyezését, ezért ezt nehéz megmondani. Most már inkább azt mondom, hogy a jövőbe tekintünk és annak egy alapkövét jó lenne most letenni tavasszal.

- Sok sikert kívánok és gratulálok a felsőházhoz!

- Nagyon szépen köszönjük!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Eger-UVSE 18:5 (3:0, 5:1, 6:3, 4:1)
G.: Kovács G. 5, Erdélyi, Lőrincz 3-3, Vapenszki 2, Hárai, Bedő, Hosnyánszky, Milos Csuk, Cuckovics, ill. Korényi 3, Tóth Z., Dávid Z.

FTC-Kaposvár 19:10 (3:1, 6:3, 5:3, 5:3)
G.: Nyéki,Madaras 4-4, Jansik Sz. 3, S. Mitrovics 2, Dőry, Pohl, Katonás, Avramovics, Marko Csuk, Szirányi, ill. Berta 5, Varga II. Zs. 2, Juhász-Szelei, Hegedűs B., Polovic

VLV-VIDEÓK:
(Köszönjük a képanyagot az FTC stábjának, Katona Norbertnek)

1:0 - Dőry gólja

2:0 - Nyéki első gólja

2:1 - Hegedűs gólja

3:1 - Nyéki második gólja

4:1 - Marko Csuk gólja

5:1 - Stefan Mitrovics gólja

5:2 - Varga II. Zsolt első gólja

6:2 - Jansik Szilárd első gólja

6:3 - Berta első gólja

7:3 - Szirányi gólja

7:4 - Juhász-Szelei gólja

8:4 - Pohl gólja

9:4 - Jansik Szilárd második gólja

10:4 - Avramovics gólja

10:5 - Berta második gólja

11:5 - Madaras első gólja

11:6 - Berta harmadik gólja

12:6 - Stefan Mitrovics második gólja

12:7 - Polovic gólja

13:7 - Madaras második gólja

14:7 - Nyéki harmadik gólja, ötméteres

14:8 - Berta negyedik gólja

15:8 - Madaras harmadik gólja

15:9 - Berta ötödik gólja

16:9 - Madaras negyedik gólja

17:9 - Nyéki negyedik gólja

18:9 - Jansik Szilárd harmadik gólja

19:9 - Katonás gólja

19:10 - Varga II. Zsolt második gólja


FRADI.HU:

VARGA ZSOLT vezetőedző (FTC-PQS Waterpolo):


„Most a kezdés nem volt annyira jó, mint az előző mérkőzésen, viszont a korábbiakhoz képest jobban használtuk ki a helyzeteinket. A tíz kapott gólt soknak tartom, de az előzményeket és az előző mérkőzéseket tekintve elégedett vagyok.”

NYÉKI BALÁZS csapatkapitány (FTC-PQS Waterpolo):

„Egyértelmű célkitűzésünk volt a kötelező három pont megszerzése mellett a jobb helyzetkihasználás, mint az előző mérkőzéseken, főleg a BVSC és a Miskolc ellen. Ennek megfeleltünk, de elégedettek nem lehetünk, mert sok a tíz kapott gól, főleg úgy, hogy nem a kapusaink hibáztak, hanem a védekezésünk nem állt össze megfelelően. A lőtt gólok számán tudtunk javítani az előző mérkőzésekhez képest.”

SZÉCSI ZOLTÁN vezetőedző (Kaposvári VK):

„Elégedett vagyok a csapatom játékával, jól kezdtük a mérkőzést, de egy-két gyors gól megfogott minket. Ott megijedtem, mert korábban előfordult, hogy ilyenkor szétestünk, most összeálltunk és tudtunk egy jó meccset játszani a második félidőben.”

BERTA JÓZSEF (Kaposvári VK):

„Szerettünk volna minél jobb eredményt elérni, jól is kezdtünk, de sajnos elment a Fradi. Sok gólt kaptunk, mégis dicséret illeti a kapusunkat, Nemes Balázst, hiszen az első számú kapusunk hiányzott. Nekünk nem a Fradit kell megverni, de a most mutatott játékkal korábban más csapatokat le tudtunk volna győzni.”


A csoport végeredménye az alapszakasz után:

1. Eger 40,
2. FTC 33,
3. Miskolc 27,
4. BVSC 20,

5. Honvéd 20,
6. Kaposvár 9,
7. UVSE 7,
8. Tatabánya 5 pont