FACEBOOK

Vb-sorsolás február 24-én, Budapesten - Magyarország csak a második kalapban

Vb-sorsolás február 24-én, Budapesten - Magyarország csak a második kalapban
hozzászólás, 2017.01.25.

A szerb szövetség honlapján megjelent a nyári budapesti vb csoportbeosztásához szükséges kiemelések listája. Nagyon nehéz csoportba is kerülhetünk, mert a gyenge olimpiai eredmény miatt válogatottunk csak a második kalapba kapott besorolást.


FRISSÍTÉS! A VB KIEMELÉSÉT MÓDOSÍTOTTÁK!


A világbajnokság július 17. és 29. között lesz, Budapesten. A sorsolást február 24-én, 16.30-kor tartják meg Budapesten.

A négycsapatos csoportok első helyezettje közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak ugyanezért.

A kiemelések alapjául az olimpiai szereplés szolgált, az első kalapba a riói torna első négy helyezettje került, mi a második kalapban vagyunk.

A kiemelések:

1. kalap: Szerbia, Horvátország, Olaszország, Montenegró

2. kalap: USA, Magyarország, az amerikai kvalifikációs selejtezőtornáról érkező csapat, Spanyolország

3. kalap: az amerikai kvalifikációs selejtezőtornáról érkező csapat, Oroszország, Franciaország, Ausztrália


4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Görögország


Sok olvasónk érdeklődött, hogy mikor játszik a budapesti vb-n a magyar válogatott, mert úgy szeretne jegyet vásárolni. Nos, a besorolás csak a sorsolás után készülhet el, és az eddigi gyakorlatnak megfelelően a házigazda csapatnak (elsősorban a tévéközvetítések miatt) joga van megváltoztatni a csoportkör meccseinek "automatikusan kialakuló" sorrendjét és este, fő műsoridőben szerepelni. Ennek alapján feltételezhető, hogy a magyar válogatott a csoportkörben minden meccsét (július 17-én, 19-én és 21-én) 20.10 órakor játssza, de ez is csak a program végső kialakításakor válik biztossá.