FACEBOOK

Mi újság? - Angyal Dániel

Mi újság? - Angyal Dániel
hozzászólás, 2017.01.25.

Elkezdte a úszóedzéseket Angyal Dániel, az Eger 24 éves védője, aki két nappal a Magyar Kupa decemberi négyes döntője előtt szenvedett súlyosnak tűnő vállsérülést.

ANGYAL DÁNIEL (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Szépen gyógyulok, eddig csak lábtempóztam, most már úszok, a jövő héten szeretnék már "mindent" csinálni, ami labdázást is jelent és a kondiban is bátrabb gyakorlatokat, mint amiket eddig lehetett, vagyis már felsőtestre is dolgozni fogok. Másfél-két hete még nem nagyon tudtam felemelni a kezemet, ahhoz képest nagyon sokat fejlődtem. Sokat segít a gyógytorna, Farsang Ildikó irányításával végzem a gyakorlatokat.

- Elevenítsük fel, hogy sérültél meg, mi történt?

- A Magyar Kupa négyes döntője előtt két nappal edzettünk, egy lövőmozdulatnál rányúltak a vállamra, ki is ficamodott. Még aznap este bevittek a kórházba, ahol helyre tették a vállamat, mert a felkarcsont kimozdult a vápából. Ez még Egerben történt, csináltak MR-t és röntgent is, amelyek alapján már látszott, hogy műtétre lesz szükség. Hangody professzor az első konzultációnál jelezte, hogy a műtét közben derül majd ki igazán, mekkora a baj. Január 6-án műtöttek meg az Uzsokiban, jó kezekben voltam. Mint kiderült, csak egy kisebb szakadás történt, eltávolítottak egy apró, letört porcdarabot és kitiszították az egész "környéket". Ha nagyobb felületen lett volna sérülés, akkor már össze kellett volna kapcsolni a különböző részeket, "toldozni-foldozni", az már sokkal macerásabb lett volna, de szerencsére nem volt ilyesmire szükség. Mondta is Hangody László professzor úr, hogy a legjobb lapot húztam a pakliból...

- Fájdalmad volt vagy csak kényelmetlen, hogy nem tudod a karodat használni?

- Nagy fájdalommal járt, igen, de egy férfinek csak a lelke fájhat :-). Amikor a sérülés történt, csak azért nem sírtam el magam, mert a játékostársaim körülöttem voltak, de szörnyű érzés, nem kívánom senkinek.

- Műtét után hogy voltál?

- Az altatás miatt elég "kómásan". Másnap már jött a gyógytornász és mutatta, hogy milyen gyakorlatokat csinálhatok. Láb-, hátizom-, hasizomgyakorlatokkal kezdtem, természetesen a gyógytorna mellett, aztán már mehettem vízbe is, de az úszást csak most vehettem fel újra a napi edzésprogramomba. Hiányzott már ez a fajta mozgás, úgyhogy emiatt is egyre jobban érzem magam.

- Olyan időszakban estél ki, amiben volt egy négyes kupadöntő, egy BL-meccs a Pro Reccóval, a Szuperkupa-döntő és egy válogatott keretedzés...

- Ez most így alakult. Azt mondom, még mindig jobb, hogy most történt, mint ha bajnokság vége felé sérültem volna meg így... Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni a fiúknak sem a Magyar Kupában, sem a Szuperkupa-döntőn. Sajnos egy ilyen sérülés nem kalkulálható dolog.

- A sérülés miatt szóba sem kerülhetett a neved Märcz Tamás első keretének kihirdetésekor. Érdekel, hogy számítottál-e a meghívásra azt megelőzően, hogy kifordult a vállad.



- Úgy dolgozom, úgy élem az életemet, hogy ez a cél - ez eddig is így volt, ezután is így lesz. Ha úgy gondolják, hogy kellek, akkor ott leszek, ha nem, akkor is ugyanúgy csinálom tovább. Meglátjuk, remélem, lesz még lehetőség, s kapok meghívást más alkalommal.

- Szerinted mikor lehetséges a visszatérésed tétmeccsen?

- Február 8-án Barcelonában lesz a következő BL-meccsünk, szeretném, ha akkor már valamit hozzá tudnék tenni a csapat szerepléséhez, még akkor is, ha biztosan nem leszek még százszázalékos. Ez a terv, meglátjuk, hogy haladok. Ha ilyen ütemben, ahogy eddig, akkor ez szerintem abszolút reális.

- Mit mondott neked Dabrowski Norbi, hogy számol veled?

- Azt mondta, hogy "mielőbbi visszatérést", vár nagyon. De megértő mindenki, tudják, amennyi idő kell, annyi kell. Ezúton is köszönöm a csapattársaknak a sok támogatást, sok biztatást, nagyon jólesik.

- A vlv olvasói nevében is teljes gyógyulást, mielőbbi visszatérést kívánunk!