FACEBOOK

Kupaszerda - Lesz-e négy győzelem?

Kupaszerda - Lesz-e négy győzelem?
hozzászólás, 2017.01.17.

Szerda: teljes forduló a BL főtáblán és elődöntő az Eurokupában. Ha minden magyar csapat nyerni tudna..., hát, az nagy sikereket vetítene előre. És van rá esély. Előzetesünkben a teljes menetrend (a tévéközvetítések időpontjával), s a négy vezetőedző nyilatkozata.

Bajnokok Ligája főtábla, 4. forduló (időpontok helyi idő szerint)

Január 18., szerda
 
A csoport


A csoport állása három forduló után

1. Olympiakosz 7,
2. Szolnok 7,
3. OSC 6,

4. Brescia 3,
5. Spandau 04 3
6. Nizza 0 pont

19.30 Spandau 04-Olympiakosz

18.00 Szolnok-Nizza -Sport2 TV, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Novemberre-decemberre összesűrűsödtek a kemény meccseink, ez a  BL-re is igaz, talán valamivel könnyebb most az év elején, ugye a Nizzát fogadjuk, egyértelmű, hogy kötelező a győzelem. Ez a hét is, de tulajdonképpen az egész január-február vegyes készüléssel zajlik, minden hét külön lesz "megkomponálva", ezt a hétfő-keddet is így terveztem, hétfőn délelelőtt-délután kemény edzés volt, kedden pedig pihentetőbb ráhangoló illetve taktikai edzéssel folytattuk.

Megnéztem több meccsét a Nizzának, közösen is fogunk még videózni, de azért nem helyezünk túl nagy hangsúlyt fektetni erre a meccsre. Még azt sem mondom, hogy a saját játékunk összerakása a legfontosabb, mert a Szeged elleni bajnokin bár nem játszottunk nagyon jól, de a játékosok hajtottak, érződött rajtuk, hogy év eleje van, de taktikailag se elöl, se hátul nem voltak olyan nagy problémáink, tehát még a taktikai gyakorlásokat is szeretném inkább pár nappal, egy héttel kitolni.

Jelen pillanatban mindeni egészséges.


19.30 OSC-Brescia - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Jó érzéseim vannak egy nappal a meccs előtt, de azért ez nyilvánvalóan más mérkőzés lesz, mint amikor a csoportkörben játszottunk velük. Akkor csak a mi részünkről volt élet-halál kérdése a győzelem, most mindkét csapat jól tudja, hogy mi a jelentősége a három pontnak. A final sixes pozícióért dúl a harc, nyilvánvaló, hogy a Szolnok, az Olympiakosz, a Brescia és az OSC közül kerül ki az a három csapat, amely eljut a hatos döntőbe. Az első két csapat kedvezőbb helyzetben van nemcsak a továbbjutást, hanem a csoportbeli végső helyezést illetően is, ezért nagyon fontos, hogy a Bresciával szemben most lépéselőnybe kerüljünk. Ehhez pedig hazai környezetben győzelemre van szükség.

- Volt most azért egy viszonylag hosszabb szünet. Ez mennyire borítja fel a kiszámíthatóságot?

- Nem tudom megmondani. A szünetet pihenéssel töltöttük, nagyjából két hete kezdtünk el edzeni. Úgy gondolom, hogy ennek a két hétnek elegendőnek kellett lennie arra, hogy ugyanolyan szintre vagy akár még jobb pozícióba kerüljünk akár lelkileg, akár fizikálisan, mint amilyenben az évet december második felében befejeztük. Én most nagyobb szerepet szántam a feltöltődésnek, a pihenésnek, megpróbáltuk ilyen szempontból is jól kihasználni ezt az időszakot. A múlt héten voltunk Kaposváron, ott egy délelőtti-délutáni edzéssel készültünk, volt ugye a szombati bajnoki meccs, amiről azt tudom mondani, hogy a KSI a Bresciához képest nyilván más kategória, de amit kértem a csapattól, azt megvalósította. Bár..., nehezen indult, ugyanis azt kértem, hogy négy gólnál többet ne kapjunk a meccsen és a második negyed 3. percében a 4:3-as KSI vezetés nem volt túl biztató... Onnantól kezdve viszont rendkívül jól koncentrálva játszottunk. Szerdán ugyanezt a koncentrált játékot kell produkálnunk, különösen védekezésben, akkor is, ha nagyobb lesz az ellenállás az olimpiai bajnokkal, válogatottakkal felálló Brescia részéről.

Sérültünk nincs.


B csoport

A csoport állása három forduló után


1. Pro Recco 9,
2. CNA Barceloneta 5,
3. Jug Dubrovnik 4,
4. Eger 3,
5. Hannover 2,
6. Partizan Belgrád 1 pont

18.30 Partizan Belgrád-Jug Dubrovnik

20.30 Pro Recco-CNA Barceloneta

20.30 Eger-Hannover - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nehéz mérkőzésre számítok, ha el akarjuk érni a céljainkat, akkor kötelező a győzelem, de ugye, mindig az ilyen meccsek a nehezek. A Hannover döntetlent játszott a Barcelonetával és a Partizannak is, azért ez mutatja, hogy bár őket gyenge, "nulla pontos" csapatnak gondolta a közvélemény, ez messze nincs így. A német bajnokságban most a Spandaut is megverték, előttük vannak a táblázaton.

Mindettől függetlenül és azzal is számolva, hogy Angyal Dani és Cuckovics nem játszik, nekünk ezt a meccset hoznunk kell. Így állunk hozzá, mert ez a feladatunk.

- Láttál Hannover-meccseket? Milyenek?

- Persze. Abszolút jellegzetes a játékuk, a négy montenegróira építenek, Darko Brguljanra, Jokicsra, Szekulicsra és Radovicsra.

Begyakorolt konkrét játékstílusuk van, ha ezt tudják érvényesíteni, ahogy a Partizan elleni meccsük második felében történt, akkor megy nekik. Azt gondolom, hogy jó védekezéssel meg lehet őket törni.


Eurokupa, elődöntők, 1. forduló

19.00 Verona-Nagyvárad

18.00 Jadran Herceg Novi-FTC


VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon hosszú út volt, hétfőn reggel 7-kor indultunk és este 9-kor értünk Herceg Noviban a szállodába. Igaz, közben megálltunk Dubrovnikban és edzettünk egyet a BL-győztes Juggal.

Tulajdonképpen múlt hétfőn kezdtünk el teljes csapattal dolgozni, sajnos mindenféle betegségek, problémák miatt csak egy olyan edzésünk volt, amit a komplett csapat tudott teljesíteni. Ez most még meg is látszik a a játékunkon, mondjuk tízórás utazás után nem is várhattam, hogy szétszedjük a Jugot, hiszen nagyon erős csapatról van szó. Arra jó volt, hogy átmozgassuk magunkat, kicsit rálássunk arra, hogy mi az, ami még hiányzik. A keddi nap pont jó arra, hogy apróságokat még helyre tudjunk tenni. Azt mondom, jelen pillanatban az egység a legfontosabb, egy ilyen hosszabb pihenő után mindig fenyeget kicsit a szétcsúszás veszélye, ezt kell elkerülnünk.

- Milyen a Herceg Novi, mire számítasz?

- Jó csapat, BL-csapatról van szó. Tudjuk, hogy fiatalok, erősek, ismerjük őket, veszélyes a balkezesük, Ukropina, ott van, ugye, Petkovics, Scsepanovics, a kapus. Sok jót hallottam az orosz játékosukról, Vidovics is ügyes. Néztem videót is róluk, látom, hogy az edzőjük, Gojkovics ugyanazt a stílust játszatja velük, amit a montenegrói válogatottal is: sokat mennek, agresszívak, harcolnak.

- Mi az, amivel elégedett lennél?

- Nyilván azzal, ha nyerünk, vagy olyan eredménnyel, ami ehhez közel van... Mi is jók vagyunk, nemcsak a Herceg Novi, és ha le tudjuk küzdeni a betegségek okozta gondokat és csapatként tudunk játszani, akkor nem lehet gond azzal, hogy jó eredményt érjünk el.

A visszavágók időpontja február 18.