FACEBOOK

Varga Zsolt a Reggeli Startban

Varga Zsolt a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.01.11.

A Fradinál zajló csapatépítésről, a válogatottról, az Eurokupában közelgő elődöntős szereplésről beszélt Varga Zsolt, a zöld-fehérek vezetőedzője a szerdai Reggeli Startban. Tudósítás és a beszélgetés teljes videófelvétele:

A statisztikát nézve jó a kép, hiszen 21 mérkőzésből 17 győzelem, két döntetlen és két vereség a mérleg, de az új csapat érési folyamata hullámzó és a két komoly riválistól (a Szolnoktól és az Egertől) elszenvedett vereség aránya a vezetőedző szerint nehezen elfogadható.

Nagyon sokat dolgoztak az új csapat felépítésén, azon, hogy a szezon elején érkezett egyéniségek be tudjanak illeszkedni.

A téli szünet jól jött a Fradinak, hiszen sok meccs volt a szezonban, a játékosok elfáradtak fejben, sérülések is nehezítették a közös munkát. Január 14-én a Tatabánya ellen folytatják a bajnoki szezont.

A válogatott most megkezdett új korszakával kapcsolatban Varga Zsolt elmondta: örült, hogy egykori játékostársát, Märcz Tamást választották szövetségi kapitánynak az elnökség tagjai. Neki is Märcz volt a favoritja, s úgy gondolta, még Dabrowski Norbert, Cseh Sándor és Vincze Balázs pályázott esélyesként a poszt elnyerésére. Szerinte az új kapitánynak nem lesz könnyű dolga, nagy az elvárás, de ez mindig is így volt a szövetségi kapitány esetében.

Gerendás György ismételt felkérése a válogatott melletti munkára Varga Zsolt szerint nem fog gondot okozni "fő munkahelyén", a Fradinál, idén egyébként is könnyebb a helyzet, hiszen a válogatottnál csak néhány összetartás várható a bajnokság végéig, tavaly viszont ebben az időszakban Európa-bajnokság és olimpiai selejtezőtorna is volt.

A Fradinál folytatják a játék gyorsítását, ennek érdekében az edzések menetén, dinamikáján is változtattak. Varga Zsolt örült volna, ha a most következő időszak elején játszhattak volna tétmeccset komoly riválissal, ez segítette volna a Herceg Novi elleni Eurokupa-elődöntőre való felkészülést.

A vezetőedző nyíltan kimondta: a Fradi esélyesebb a január 18-i és február 18-i oda-visszavágós párharc megnyerésére, mindent megtesznek ennek érdekében és mindegy, hogy miként, de be akarnak kerülni a torna döntőjébe.

A teljes beszélgetés: