FACEBOOK

Vámos Márton szerint nincs ennél értékesebb díj

Vámos Márton szerint nincs ennél értékesebb díj
hozzászólás, 2017.01.10.

Soha ekkora fölénnyel nem lett még az év legjobb vízilabdázója saját játékostársainak véleménye szerint magyar férfi pólós, pedig immár nyolcadik alkalommal szavaztatta meg a vlv az adott évben válogatott meccsen szerepelt összes játékost. Vámos "Marcika" a 22 leadott voks több mint kétharmadával, 15 szavazattal lett első. Mögötte 2-2 szavazattal Hárai Balázs, Madaras Norbert(!) és Nagy Viktor végzett, Erdélyi Balázs egy voksot kapott. Megkérdeztük a Szolnok balkezes játékosát: mit szólt a hírhez?

VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- A társak véleménye értékesebb, mint bármilyen más díj, ez jelenti a legtöbbet, úgyhogy nagyon örülök, boldog vagyok, mert ez nagyon nagy szó. Emlékszem, 2009-ben meghívást kaptam a keretbe, de hivatalos meccsen csak 2010-ben játszottam, s akkor is volt ilyen szavazás. Máig nem felejtettem el, hogy meglepődtem, amikor én is megkaptam a kérdéseket, jó volt, örültem, hogy van ilyen szavazás és részt vehetek benne. Nem azt mondom, hogy álmodoztam arról, hogy egyszer én legyek az, aki a legtöbb szavazatot kapja, de jó így visszaemlékezni arra, hogy amikor bekerültem a csapatba, már szavaztam, most pedig én lettem a győztes.

- Hogy értékeled, milyen éved volt?

- Ki lehet mondani, hogy klubszinten jó évet zártunk, megnyertük a bajnokságot, előreléptünk a Bajnokok Ligájában, megnyertük a 2016-os Magyar Kupát és a Szuperkupát. Ugyanakkor az a bizonyos BL-bronz kicsit keserédes, mert lehetett volna döntő, sőt, arany is, hiszen nagyon jó csapatunk volt. Ami a válogatottat illeti, a belgrádi Eb bronzérmére jó visszagondolni, szerintem kevés esélyünk volt arra, hogy azt a tornát megnyerjük. Viszont a riói ötödik hely - ezt már elmondtam korábban is - nagyon nagy csalódás. Négy év munkáját tetőzte be ez a csalódás, ami külön fájó.



- Sokat mond, hogy a kérdésem tulajdonképpen a te évedre irányult és nem magadról, hanem a csapataidról, a Szolnokról és a válogatottról beszéltél...

- Úgy érzem, tavaly tavaszra nagyon sokat fejlődtem fejben, akkor értem el olyan szintet, hogy azzal - talán lehet így mondani - meghatározó játékosa lettem mind a klubomnak, mind a magyar válogatottnak. Jól éreztem magam a vízben a bajnoki döntő meccsein, bár igaz, hogy kipontozódás miatt az utolsó két mérkőzésen csak két-két negyedet játszottam. A BL final six meccsein jó formában voltam, lövöldöztem a gólokat. Úgy gondolom, hogy Rióban is lehetett rám számítani, de ezt a témát inkább hagyjuk.

Ősszel, visszatérve a klubba, kicsit nehezen rázódtam bele a hétköznapokba, de végül sikerült. Sokat edzettünk, készültünk, hiszen nekünk nem kellett selejtezőket játszani a BL főtáblára kerülésért. Sanyi (Cseh Sándor szolnoki vezetőedző - a szerk.) időzítése a csapattal és személy szerint velem kapcsolatban is nagyon jó volt, az év végére elkaptam a fonalat és jól ment a játék, jó formába kerültem.

- Az elmúlt évre esett a nagy port kavaró szobafestő kontra Picasso ügy is, amelynek részleteit nyilván jól ismerik a vízilabda-barátok. Nem is szeretném most ezt újra felidézni, de az azért érdekel, hogy nem érzed-e úgy, hogy ez a nagy nyilvánosságot kapott vita téged szélesebb körben ismertté tett? A játékostársak nyilván nem emiatt szavaztak rád, hiszen naponta látták, hogy mit produkálsz a vízben, de talán lehetséges, hogy a szélesebb közvélemény e polémia kapcsán értesült arról, hogy van itt egy nagyon jó vízilabdázó, akit Vámos Mártonnak hívnak...

- A negatív reklám is reklám...

- De Marci, ez nem volt negatív! Most kezdjük elölről? :-)

- Én nem úgy fogtam fel, de a visszhangokból ítélve sokan negatívnak tartották. Egyébként már nem jut eszembe, csak ha más felhozza. De annak örülök, ha tényleg így van, ahogy mondod és ennek kapcsán többen megismerték a nevemet.

- Marci, gratulálok a társaktól kapott elismeréshez és sikeres 2017-es évet kívánok!


AZ EDDIGI VLV-SZAVAZÁSOK:

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015


2016