FACEBOOK

Folytatódik a szolnoki csata

Folytatódik a szolnoki csata
hozzászólás, 2017.01.07.

A második napon is túl van a Szolnokon edzőtáborozó keret. Az esti kétkapu után a szövetségi kapitány úgy nyilatkozott, hogy a dolgok kezdenek letisztulni és már szombat estére fontos tapasztalatokkal gazdagodott. Helyszíni riport nyilatkozatokkal, fotókkal:

A szolnoki edzőtáborozáson készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Délelőtt az úszást követően, kis labdázás után az emberelőnyös és emberhátrányos játék következett - Märcz Tamás este összefoglalta, milyen eredménnyel.

Délután a szokásos tornatermi edzés szerepelt a programban, majd a társaság ismét két csapatra oszlott, s a második kétkapun bizonyíthatta mindenki, hogy helye van a válogatottban.

MIndkét edzés után kameránk elé kértünk játékosokat, Marcz Tamás pedig így értkelte a napot:

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nagyon hasznos nap volt a mai. Azt gondolom, hogy már ilyen gyorsan egy szinttel följebb tudtunk lépni az előző naphoz képest. Délelőtt elég sokat foglalkoztunk az egyszerű emberfór-helyzetekkel meg minimálisan az emberhátrányos védekezést is összeraktuk, de különösen egy-két alapfigurát játszottunk egész sokat, amit viszont délután szerettem volna visszalátni, már itt a kétkapus foglalkozásnál. Ezért az esti játék során  többször játszottuk az emberelőnyös helyzeteket.

- Volt amikor háromszor is...

- Igen, volt amikor háromszor is, 2+1 volt már a végén, plusz a gyors befejezéseket még egyszer játszottuk, azt nem számoltuk ebbe bele.

- Szóval viszont akartad látni a délelőtt gyakoroltakat. Sikerült?

- Igen, amiket reggel prábáltunk, azokat gyakoroltuk meccshelyzetben, már gyorsított tempóban és elég jól működtek. Öröm volt nézni ezt. Sokkal rendezettebb volt maga a játék is, az alapjáték. Sok jó teljesítményt is láttam, egyéni teljesítményt, voltak meglepő dolgok is, néhány újonc is egész jó teljesítményt nyújtott, úgyhogy szépen így alakulgat ki a kép. Nem gondolom, hogy végleges képet kell, hogy kialakítsak a játékosokról, de azért mégis ad ez a három nap egy első tapasztalatot, benyomást mindenkiről.

(Lejegyezte: Kerbi)



vlv-fotók a délelőtti edzésről


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Őszinte szoktam lenni: nagyon nehéz volt elkezdeni ezt az évet az uszodában... Majdnem két hét pihenőből visszatérve, egy újra feltöltött medencében, amelynek vize 23 fokos volt. Szóval voltak nehezítő körülmények, de a hangulat nagyon jó. A második napon vagyunk most túl. Nekem tetszik a hangulata, tetszik, hogy a fiatalok nagyon lelkesek és érezni, hogy mindenki a maximumot akarja nyújtani.

- Mire számítasz az új szövetségi kapitány érkezésétől, nagyon meg fog változni minden? A játékstílus, a hangulat?

- Egyelőre korai erről beszélni, nem ismerem annyira Tomit, hogy meg tudjam ítélni, milyen lesz a most következő időszak. De az biztos, hogy minden ember más, természetes, hogy eltérőek a habitusok, ő is hozza a sajátját és ez más lesz, mint amit eddig megszoktunk, de ez jó. Ha minden ember ugyanolyan volna, nagyon unalmas lenne az élet...

- A csapat azért egész más lesz, nem?

- Még ezt sem tudjuk biztosan. Hazai világbajnokságra készülünk, és bízom abban, hogy Magyarország legerősebb csapata fog majd részt venni a budapesti vb-n.

- Érteni vélem, hogy mire gondolsz...

- Azt tudom biztosan mondani, hogy én a maximumot fogom kihozni magamból és ha mindenki, aki a keretben lesz, ugyanezt megteszi, akkor..., akkor..., akkor jó esélyünk lesz.

- Köszönöm a beszélgetést!


VLV-VIDEÓK:


Mezei Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tamás! Már majdnem a felén túl vagytok az edzőtáborozásnak. Érdeklődöm, hogy hogy érzed magad, mik az eddigi tapasztalataid?

- Jól, köszönöm. Gondolom mindenki ezt mondja a válogatottban :-). Igazából tegnap délelőtt edzettünk egyet. Egy kis rávezető volt, ugye azért mégiscsak új év van, karácsony után mindenki most jött vissza úgyhogy ilyen kis rávezető edzés volt. Tegnap este viszont már játszottunk négy negyedet, úgy hogy az már jó volt, bár kicsit hideg a víz. Ma reggel már elkezdtük a taktikai dolgokat, egy-két fór gyakorlás, egy-két taktikai dolog volt. Kellemesen el fogunk a holnapi nap végére.

- A te sorsod olyan, mint néhányaké, itt a többiek között, akik ott voltak a küszöbön már többször, meccseket játszottál, hivatalos meccseket, de azért most ez egy komoly lehetőség neked is, nem?

- Nem tudom, hogy lehetőségként kell-e felfogni, mert azt gondolom, azoknak a társaknak is a nevében, akik már így kopogtattunk, hogy dolgoztunk mi már eleget azért, hogy esetleg ez sikerüljön is, jól kell játszani  és akkor valószínűleg lesz lehetőség, hogy még jobban meg tudjuk magunkat mutatni.

- Mindentől függetlenül, hogy látod ezt a generációt amelyik most jön. Mire lehet képes?

- Ez egy jó kérdés, mert ugye azért nem csak tőlünk függ, hanem az ellenfelektől is, hogy milyen lesz az ellenfelek játékosállománya. Ez alapján a három nap alapján azért, ugye egy elég fiatal csapattal vagyunk itt, sok a fiatal, sok az újonnan bekerülő. Nem tudom megmondani. Nekem mindig is az volt az álmom, hogy Tokióban vagyis igazából olimpián aranyérmet szerezzek, de hát gondolom, mindenki, aki elkezdte ezt a sportot, azért kezdte el. Azt gondolom, hogy most Tokió a következő állomás, ahol ezt meglehet mutatni, de nyilván vannak még részcélok, amiket a csapat is, meg minden egyes játékos magában szeretne elérni. A csapat szempontjából nyilván a budapesti világbajnokság az első állomás ahhoz, hogy az olimpián tényleg a  legsikeresebbek legyünk majd. Személy szerint pedig, az első lépés a keretbe kerülés volt, a következő lépés a bennmaradás magában a keretben és remélhetőleg a nyári keretben is és majd utána magában a 13-ban. Ezek ilyen részcélok személy szerint nekem, mint játékosnak. Úgyhogy ennyit tudok erről mondani.

- Köszönöm szépen Tamás.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Salamon Ferenc a vlv-nek

- Szervusz Feri! Hát újra a válogatottban és elég különleges körülmények között. Mennyire érzed másnak a légkört, mint régen?


- Hát abszolút más, ha jól számolom, hárman-négyen vannak, akik idősebbnek számítanak, a többiek mind fiatalok. Ez ad egy furcsa légkört, de szerintem hozzá kell szokni, ezt mindenkinek a helyén kell kezelnie. A körülmények, hát igen ahogy mondtad, kint is hideg van és a víz is hideg, tehát nincs mese, ha edzés van akkor edzés van.

- Milyenek az edzések?

- Eddig az alapvető dolgokat vettük át, mind védekezésben, mind támadásban. Nagyobb taktikai dolgokat még nem is lehet egy ekkora kerettel gyakorolni, így inkább az alapfogalmakat vesszük át emberhátrányban emberelőnyben, és ezeket gyakoroljuk elég sokat.

- A kétkapu mennyire volt kemény, az esti? (Még csak egyen vagyunk túl, amikor ezt csináljuk).

- Elég kemény volt, mint minden válogatott kétkapu, ez is kemény volt. Nagy volt a hajtás, mindenki részéről, de hát ez a normális. Így év elején év eleji volt a forma volt, de Tomi is mondta, hogy látta, mindenki nagyon akart, és hát fárasztó volt.

- Mik a reményeid? Miben bízol? Mi az, amit el szeretnél érni még a hátralévő egy napban?

- A hátralévő egy napban? Hogy ne fázzak meg a vízben :-)

- Az fontos.


- Az fontos dolog. A továbbiakra nézve: magamban bízom és próbálom azt nyújtani, amit a klubban nyújtottam eddig, ami alapján megkaptam a behívót, és nem izgulok igazából ezen, játszom a játékomat.

- Köszönöm szépen, és sok sikert kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte Kerbi)



Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz, Krisztián! Nagyon kemény napon vagytok megint túl, szeretném, ha először ezt a mostani kétkaput értékelnéd egy kicsit, milyen volt?

- Fárasztó, jól mondod. Hideg a víz, ami azért megnehezíti a dolgunkat.

- Érdekes, hogy ezt mindenki mondja...

- Persze, nem véletlenül, hátha egy kicsit meg tudjuk rövidíteni a holnapi edzést ezzel. 

- Nem hiszem, hogy ez hatással lesz rá!

- Nem, sajnos én sem! Olyan volt ez a kétkapu, mint amilyenre számítottam, a tegnapi is nagyon pörgős volt, a mai is gyakorlatilag ugyanolyan kemény, dinamikus. Mindenkiben van bizonyítási vágy, és ez látszik is, mégiscsak új a csapat, újak az edzők. Ma már azért egy kicsit több pontosság volt benne mint tegnap, amikor tényleg mindenki bizonyítani akart, és összesűrűsödött az egész mezőny. Sok olyan vélt helyzetet is ellőttünk, amit nem kellett volna, most már kicsit letisztultabb volt az egész. Reggel gyakoroltunk fór-hátrányt, az is egész jól visszaköszönt a mai kétkapun, úgyhogy azt hiszem jól sikerült ez a ma esti edzés is.

- Tartod még az ígéretedet vagy elvárásodat, hogy világversenyről nem akarsz a jövőben hiányozni?

- Abszolút, persze, ezt továbbra is így gondolom, nem változtatok ezen, és ugyanúgy dolgozok most is, ahogy eddig.

- És hogy látod a konkurenciát?

- Konkurencia mindig van, azt nem nekem kell tudnom, hogy a jelenlegi edző hogyan gondolja, én megteszek mindent, és remélem, hogy ez elég lesz ahhoz, amit elhatároztam.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


A szolnoki keret:

Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen), Nagy Viktor (Szolnok) - kapusok,
Bedő Krisztián (Eger), Bátori Bence (OSC), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gábor (OSC), Kovács Gergő (Eger), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Sedlmayer Tamás (Szeged), Tóth Márton (FTC), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC) - mezőnyjátékosok.


vlv-fotók a délutáni edzésről