FACEBOOK

Na még egy Szolnok-Eger - a Szuperkupáért

Na még egy Szolnok-Eger - a Szuperkupáért
hozzászólás, 2016.12.26.

Megemlegetik a játékosok a Tippmix nevet és ez most nem függ össze a fogadásokkal. Tippmix Szuperkupának hívják ugyanis az év utolsó vízilabda-eseményét és ha már játszani kell a pihenésre tervezett időszak kellős közepén, akkor mindenki komolyan is veszi a keddi meccset. A vlv előzetese edzői nyilatkozatokkal:

Tippmix Szuperkupa, december 27., kedd, Szőnyi út

16.00 UVSE-BVSC női - M4

17.45 Szolnok-Eger férfi - M4, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nem szeretném, ha bárki úgy érezné, hogy nem vesszük komolyan a Szuperkupát. Tény, hogy októberben megvolt az egész szezonra szóló hivatalos versenynaptárunk és ez alapján december 22-étől január 4-éig a csapatnak szabadságot adtam. November végén derült ki, hogy a Szuperkupáért kell játszani az évvégi két ünnep között. Az elmúlt években nem volt ilyen rendezvény, így nem számoltunk vele. Sok olyan játékosunk van, aki az egész évet végigrobotolta, bajnokság, final six, olimpia, megint bajnokság és ha belegondolunk, a válogatottban szereplő magyar játékosaink számára január elejétől a nyári világbajnokság befejezéséig nem lesz lehetőség arra, hogy pihenjenek. Igyekszem erre mindig figyelni, ezért is adtam szabadságot még korábban erre az időszakra. Ezt a mérkőzést a Szuperkupáért most olyan játékosokkal fogjuk lejátszani, akik "elérhető közelségben" vannak.

Ugyanakkor az a véleményem, hogy egy sportolónak minden ilyen lehetőséget ki kell használnia, játszania kell, hiszen a nézőkért, a szurkolókért van az egész sport, tehát egyetértek a Szuperkupa ötletével, még azzal is, hogy a két ünnep között rendezik meg, itt egyetlen probléma volt, hogy nem tudtuk előre.

- Kik azok, akik biztosan nem szerepelnek kedden?

- Biztos, hogy nem lesz itt Nagy Viktor és Aaron Younger. Ugo (Crousillat - a szerk.) valószínűleg visszarepül a meccsre, a többi szabadságon lévő közül aki csak tud, vissza fog jönni, de én sem tudok egyelőre többet, edzést nem tudunk tartani, mert az uszodánk vízcsere miatt zárva van, így közvetlenül a meccs előtt találkozom a játékosokkal.

- Ennek a keddi meccsnek inkább gálajellege lesz vagy sportértéke is?

- Teljesen mindegy, hogy éppen milyen az összetétel, a felkészültség, a csapat mindenképpen meg szeretné nyerni a Szuperkupát. Nem gondolom, hogy gálamérkőzésre megyünk, ez egy nagyon komoly meccs lesz, amin mind a két csapat győzni szeretne. Hozzáteszem: a győzelem mellett nyilván az is fontos lesz, hogy ne sérüljön meg senki, ezt azért kell megemlíteni, mert edzés nélkül ezek a játékosok nem nagyon szoktak tétmeccset játszani. Le is kopogom és tudom, hogy ez szerencse kérdése is, de azért mi Szolnokon a hétköznapok során nagyon sokat dolgozunk azért, hogy a játékosok pihentek legyenek és ne sérüljenek meg, úgyhogy a győzelem mellett ez is szempont lesz a holnapi meccsen.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger):

- Ma este edzünk egyet, az a 14 játékos, aki nevezve lesz a keddi meccsre.

- Kik a hiányzóitok?

- Angyal Dani, Cuckovics és Milos Csuk biztosan nem játszik, utóbbinak most veszik majd ki a kezéből a fémhuzalt, amit az olimpián összeszedett sérülés következtében operáltak be a gyógyulás érdekében.

- Gála lesz vagy komoly tétmeccs?

- Ha már játszani kell ilyen időpontban, az ember természetesen nyerni szeretne. Emellett számomra még egy ok van arra, hogy kíváncsian várjam, mit tudunk így nyújtani: elég valószínűnek tűnik, hogy ezzel a mostani kerettel, tehát ifijátékosokkal kiegészülve kell a tavaszi szezon nagy részét végigjátszanunk, tehát ez a meccs a most következő hosszabb időszak első állomása lesz.

- Ilyenkor van értelme elemzésekkel készülni vagy már úgyis ismeritek egymást?

- Nem annyira elemzésekkel kell foglalkozni, hanem magunkkal. Sok mindent végig kell gondolnom, a két-három hiányzó helyre négy-öt-hat ifjúsági játékos pályázik, velük is alaposan el kell beszélgetnem, emellett egy védő nem aksztható le csak úgy simán valahonnan, tehát valószínűleg szerkezeti változásban is gondolkodnom kell, ezek variációit is át kell tekinteni és az érintett játékosokkal szintén megbeszélni a velük kapcsolatos esetleges változtatást. A fiatalok számára ez egy óriási bizonyítási lehetőség, egyúttal egy állomás abban a munkában, amit így nem januárban kezdünk el, hanem már most.

Éles mérkőzés lesz, komoly tétre megy, nagy lesz a felhajtás, tévés meccsről van szó, ugyanakkor nem bajnoki rangadó, elődöntő, aminek eredménye befolyásolná a későbbi céljaink elérését. Ez jó alkalom, szerencsés helyzet számunkra, s természetesen nem felejtjük el, hogy ebben az évben kétszer már játszottunk döntőt a Szolnokkal, a bajnokságban és a kupában, s mindkettőt elveszítettük. Most szeretnénk ezt a harmadik lehetőséget megragadni, győzni akarunk.