FACEBOOK

Gyöngyösi András a Reggeli Startban

Gyöngyösi András a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.12.19.

A szövetségi kapitánynak pályázó 13 jelölt egyike, Gyöngyösi András volt a hétfői Reggeli Start egyik vendége. Tudósítás és a teljes beszélgetés felvétele:

Gyöngyösi András komoly öniróniával jegyezte meg, hogy a négy évvel ezelőtti pályázaton jó eredményt ért el, csak ketten előzték meg, Benedek Tibor és Vincze Balázs - igaz, akkor összesen három induló volt...

A szakember azt mondja: teljesen mindegy, hogy egy ilyen pályázatnál milyen a végső sorrend, hiszen csak az számít, ki nyeri el a posztot. Elárulta, hogy ő most Vincze Balázs győzelmére számított, úgy vélte, az edzői munkában már komoly tapasztalatokkal bíró jelöltet választ a szövetség elnöksége, ha nem Vinczét, akkor Dabrowski Norbertet.

Gyöngyösi Kolumbiából tért haza, hogy elmehessen az elnökség ülésére, a személyes meghallgatásra. Ez a sok jelölt miatt végül elmaradt, de Kemény Dénessel találkozott, s beszélgethetett a szövetség elnökével az elképzeléseiről.

Gyöngyösi elárulta, hogy a megválasztott szövetségi kapitányhoz, Märcz Tamáshoz hasonlóan ő is 1+3 évben gondolkodott, szerinte a budapesti vb után elegendő nekilátni az olimpiai csapatépítésnek.

Szombathy Pál felvetésére, hogy őt a szakmában nehéz embernek tartják, Gyöngyösi András elmondta, hogy ő mindig a siker érdekében konfrontálódott a környezetével, s nagyon várja a lehetőséget, hogy egyszer olyan körülmények között dolgozhasson egy csapatnál, amelyek lehetővé teszik, hogy csak a szakmai munkára koncentráljon.

Jelenleg Kolumbiában dolgozik, de megkapta azt a különleges zöld kártyát, amellyel az Egyesült Államokban dolgozhat, így lehet, hogy az útja - bár leginkább itthon szeretne dolgozni - Kaliforniába vezet.

Élete álma továbbra is, hogy elérje azt, amit játékosként nem tudott: az olimpiai bajnoki címet. Szerinte "egy esély mindenkinek jár", ezért továbbra is arra készül, hogy egyszer majd megfelelő, nagy eredményekre képes csapat munkáját irányíthatja.

A teljes beszélgetés: