FACEBOOK

BL-mérleg: két győzelem, egy döntetlen

BL-mérleg: két győzelem, egy döntetlen
hozzászólás, 2016.12.10.

A Szolnok itthon játszott döntetlent a nagyon erős Olympiakosszal, az Eger Belgrádban, az OSC Nizzában nyert. Összességében nem volt rossz nap. Eredmények, részletek, nyilatkozatok, gólok, fotók - folyamatosan.

Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló

A csoport


Brescia-Spandau 04 Berlin 9:6 (3:2, 1:1, 3:2, 2:1) - az egyik játékvezető Molnár Péter volt
G.: Paskovics, Nora 2-2, C. Presciutti, Rizzo, Bertoli,  Ubovics, Napolitani, ill. Mateo Csuk 2, Sauder, Gielen, Marzuki, Dedovics

Szolnok-Olympiakosz 5:5 (0:2, 1:1, 1:0, 3:2)
G.: Vámos 4, Prlainovics, ill. Milonakisz 3, Funtulisz, Ntoszkasz

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK (Sport TV):

0:1 - Funtulisz gólja

0:2 - Milonakisz első gólja

1:2 - Vámos első gólja

1:3 - Ntoszkasz gólja

2:3 - Vámos második gólja

2:4 - Milonakisz második gólja

3:4 - Vámos harmadik gólja

4:4 - Vámos negyedik gólja

4:5 - Milonakisz harmadik gólja

5:5 - Prlainovics gólja


CSEH SÁNDOR a Sport TV-nek:

- 5:5 lett tehát a mérkőzés vége. Ez egy nagyon furcsa találkozó volt. Egy nagyon magas színvonalú, nagy intenzitású mérkőzés, ami főleg azért a két csapat védekezéséről szólt. Elégedettek lehettek a végeredménnyel?

- Nehéz megmondani, két érzés van bennem, az egyik az, hogy nem ezért jöttünk ma az uszodába, mindenképpen győzni szerettünk volna, de hát meccs közben borzalmas volt, tehát az egyik, ami eszembe jut az, hogy borzalmas, mert fantasztikusan védekeztünk, mindent betartottunk és egész egyszerűen úgy éreztem, hogy meg vagyunk átkozva elöl. Ugye mi mindig sok gólt lövünk, a játékunk arra épül és ma egyszerűen lehetett érezni, hogy nem megy. Első negyed, második negyed, harmadik, nem akar elindulni, ugyanakkor a meccs alatt elkezdtem nagyon büszke lenni a játékosokra, mert ez nagyon nehéz lehet, hogy érzi a csapat, hogy ennyire nem megy neki és mégis ennyire tud küzdeni akár a döntetlenért, akár csak azért, hogy  azt, amit beszéltük, teljesítsük, mert ez volt végül is a titka, hogy nem ment elöl a játék, de hátul nem csúsztunk szét. Igazából nyilván ezen el lehet gondolkodni, hogy az Olympiakosz ellen jó-e egy döntetlen, de engem ez jelen pillanatban abszolút nem érdekel, egyrészt büszke vagyok a játékosokra, hogy ennyire küzdöttek és végighajtották a mérkőzést és a végén még akár győzhettünk volna is. Másrészt ugye pedig idegenben nyertünk az OSC ellen, tehát egy kemény idegenbeli meccset már megnyertünk. Most nem történt semmi, alapvetően, még mindig azt mondom, hogy egy picit lépéselőnyben vagyunk, hiszen az Olympiakosznak is nyernie kellene az OSC ellen, ami nem lesz könnyű. Ez még egy nagyon hosszú sorozat lesz,  úgyhogy most tulajdonképpen a két csapat között még nem történt semmi.

- Akkor egy új arcát mutatta ma meg számodra a csapatod?

- Nem, nem, mert minket soha nem tudtak megverni, maximum egy góllal vagy szerencsével. Amikor rosszul játszunk akkor is tudunk úgy küzdeni, hogy a végén ott tudunk lenni. Nyilván azért az érződött, hogy nem mentek be a fórok, az emberelőnyöknél még ilyen rosszul nem láttam játszani a csapatot, ez egy ilyen mérkőzés volt, nyilván erre is kell készülni.

- Köszönöm szépen az értékelést, további jó munkát kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VÁMOS MÁRTON a Sport TV-nek:

- Érkezik Vámos Márton aki a csapat öt góljából négyet szerzett. Egészen elképesztő teljesítményt nyújtottál. Arról beszélgettünk itt Cseh Sándorral, hogy ez valami őrületes lehet, amikor semmi, de semmi nem jön össze elöl.

- Azt hozzá kell tenni, hogy nagyon jól védett mind a két kapus. Jól védekeztek a csapatok, úgy azért nehéz volt lőni valóban. Ez egy ilyen nap volt, egy kevésgólos mérkőzés. Előfordul. Nem tudunk mi se mindig tíz gól körül lőni, mert egyébként, ha visszanézzük a múltban, akkor azért tíz gól körül lőttünk, de most így jött ki, örülünk azért ennek az egy pontnak.

- Volt valami előjele annak, hogy adott esetben most egy picit  fásultabb lehetett a társaság? Azért egy nagyon kemény sorozatban vagytok itt decemberben, eddig kijött a lépés, eddig jól ment. Most egy kisebb hullámvölgy talán ez a meccs?

- Mondhatjuk, igen, de kellett, hogy Viktor így védjen, hogy csak öt gólt kaptunk, tehát a védekezésünk, úgy gondolom, hogy az összeállt. Hogy emberelőnyben talán nem is lőttünk gólt, ez lehet, hogy a fásultság. Ugye, volt egy periódusunk, amikor háromnaponta volt meccsünk, most volt egy hét szünet, lehet, hogy ez is megzavart bennünket, de nem szabad ezt túlgondolni. Egy hét múlva Magyar Kupa-elődöntőt meg döntőt fogunk játszani, úgyhogy arra készülünk.

- Különösebben azért nem vagytok elkeseredve, hogy itt most hazai pályán nem sikerült győzni? Meg ahogy talán a meccs képe alakult, nagyon is lehet örülni ennek az x-nek.

- Abszolút, ahogy mondtam az elején, nagyon örülök, de most én már bementem az öltözőbe, beszélgettem pár szót a többiekkel és ők is örülnek neki.

- Köszönöm szépen az értékelést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR a Sport TV-nek:

- Mind a két kapust sokat dicsérték itt az előtted értékelő edzők és játékosok. A védekezésről szólt ez a találkozó elsősorban. Gratulálok a teljesítményedhez.

- Köszi szépen. Örülök annak, hogy ilyen  jól összeállt a védekezésünk. Ez az alapja a csapatunknak. Sajnálom viszont azt, hogy a centerünk nagy nehezen megdolgozott kiállításait nem tudtuk értékesíteni, azt hiszem, hogy csak az utolsó gólunk volt emberelőnyös találat. Én úgy érzem, hogy a munka benne volt, az akarat benne volt. Mindenki megfeszült a győzelemért, nem jött össze, ezért bosszankodunk, de azért az szép munka volt, hogy hátrányból sikerült x-re hozni a találkozót és hát a döntetlen még mindig jobb, mint a vereség.

- Te hogyan éled meg a kapuból, amikor azt látod, onnan hátulról, hogy egész egyszerűen semmi nem megy elöl. Szóval ilyenkor mi játszódik le  az ember fejében, Ilyenkor ez még jobb teljesítményre sarkall?

- Hát igen, de azt nem mondanám itt el, hogy mi zajlik le a fejemben, mert nagyon-nagyon idegőrlő és bosszantó amikor egy velem szemben  álló kapusnak oda lövünk, ahol könnyű préda neki, mert azt szereti, persze az idegesítő, de ugyanakkor meg az jó, hogy visszakapom a pozitív töltést, hogy nagyon jól védekeznek előttem a játékosok és mindent beletesznek a játékba azért, hogy jól csinálják és győzzünk. Úgyhogy szerintem ez a fontos.

- Igen itt arról nem lehet beszélni semmiféleképpen, hogy ne akart itt volna az egész csapat, mert az tényleg érződött, hogy mindent megpróbált mindenki.

- Így van, még az út elején vagyunk, úgyhogy nincs ezzel semmi probléma, nyilván mindig úgy ugrunk be, hogy győzni akarunk. Most bosszúsan megyünk el, de ugyanakkor van mód építkezni és nem kell szomorkodni, mert a jövő hét végén nagyon fontos két találkozó áll előttünk, Magyar Kupa-elődöntő, döntő, úgyhogy kimegyünk az uszodából és el kell felejteni ezt a mérkőzést és fel kell készülni a hétvégére.

- Köszönöm szépen az értékelést és további jó munkát kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

A csoport állása két forduló után:

1. Olympiakosz 4,
2. Szolnok 4,
3. OSC 3,

4. Brescia 3,
5. Spandau 04 3,
6. Nice 0 pont


Olimpic Nice-OSC 7:13 (2:4, 4:3, 0:2, 1:4)
G.: Monneret 4, Rocchietta, Izdinsky, Bruyere, ill. Bátori 4, Salamon 3, Zalánki 2, Drasko Brguljan, Gór-Nagy, Juhász, Nikics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

Bátori első gólja

Gór-Nagy gólja

Bátori második gólja

Drasko Brguljan gólja

Salamon második gólja

Salamon harmadik gólja

Bátori harmadik gólja

Zalánki első gólja

Bátori negyedik gólja

Zalánki második gólja

Juhász Zsolt gólja

Nikics gólja


VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- Az első két negyed alatt is érezhető volt, hogy meglesz ez a mérkőzés, a támadásaink rendben voltak, a védekezésben láttam hiányosságokat, amiket a második félidőre sikerült kijavítanunk, míg a támadásaink hasonlóan erősek voltak. Így is maradt bennünk, kihagytunk ötméterest, ziccereket, akár a 20 lőtt gólt is elérhettük volna.

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ezzel az eredménnyel elégedettek lehetünk. Különösen annak fényében, hogy voltam itt egyszer a BVSC-vel a 2000-es évek elején, talán 2004-ben, s döntetlent játszottunk, pedig a kvalitásbeli különbség akkor is megvolt a két csapat között, de az eredményben ez nem mutatkozott meg. Felrémlett bennem, hogy ez esetleg most is megtörténhet, de szerencsére a játékosok megfelelően domináns játékot nyújtottak ahhoz, hogy ez a hatgólos, megérdemelt különbség kialakuljon.

BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Az első perctől kezdve nem éreztem azt, hogy veszélyben forogna a győzelmünk. Szoross volt a félidő, de szerintem addig is könnyű, talált gólokkal tudták tartani magukat. Ahogy ezeket sikerült megakadályozni a második félidőben, komoly különbséget alakítottunk ki.

- Hogy érzed, ez a francia csapat mennyire erős, fognak gondot okozni másoknak?

- Megmondom őszintén: szerintem nem. Egy hete a Berlin is megverte őket itt, igaz, nem ilyen simán, de szerintem a csoportunkban mindenkinek oda-vissza kötelező a győzelem a Nizza ellen.

- A francia Riviérán vagytok, hogy telik az út azon része, amikor nem vízilabdával foglalkoztok?

- Eddig csak a meccsel foglalkoztunk, videóztunk, elemeztünk, viszont hazafalé csak vasárnap este van járatunk, úgyhogy mindenki kialudhatja magát, és lesz egy kis időnk tengerparti sétára is. Jó idő van, 15 fok, jó lesz.


A győzelem után. Fotó: OSC


B csoport

Hannover-Barceloneta 9:9 (2:3, 3:2, 2:1, 2:3)
G.: Darko Brguljan, Radovics, Szekulics, Estrany 2-2, Winkelhorst, ill. S. Rasovics 3, Munarriz, Tahull 2-2, Minguell, V. Rasovics

Jug Dubrovnik-Pro Recco 8:11 (2:2, 2:6, 1:3, 3:0)
G.: L. Fatovics 3, Perrone 2, Jokovics, X. Garcia, Obradovics, ill. F. Filipovics 3, Mandics, Ivovics 2-2, Di Fulvio, Figlioli, S. Sukno, Echenique

Partizan Belgrád-Eger 8:9 (3:2, 2:3, 2:3, 1:1)
G.: Sztojanovics 4, Jaksics 2, R. Drasovics, Jankovics, ill. Milos Csuk, Hosnyánszky 2-2, Decker Á., Kovács G., Erdélyi, Vapenszki, Bedő

VLV-VIDEÓK:
(Köszönjük a képanyagot az Egernek, Dabrowski Norbertnek)

0:1 - Milos Csuk első gólja

1:1 - Sztojanovics első gólja

2:1 - Jaksics első gólja

2:2 - Hosnyánszky első gólja

3:2 - Jaksics második gólja

3:3 - Bedő gólja

4:3 - Sztojanovics második gólja

4:4 - Hosnyánszky második gólja

4:5 - Vapenszki gólja

5:5 - Jankovics gólja

6:5 - Sztojanovics harmadik gólja

6:6 - Kovács Gergő gólja

6:7 - Decker Ádám gólja

7:7 - Drasovics gólja

7:8 - Erdélyi gólja

8:8 - Sztojanovics negydik gólja

8:9 - Milos Csuk második gólja


DABROWSKI NORBERT a vlv-nek:

- Nem kicsit volt meleg, hanem nagyon... Nem véletlen, hogy azt kommunikáltam a meccs előtt, hogy ez a Partizan nagyon veszélyes, jó csapat, főleg itthon. Mi szerintem nem vízilabdáztunk úgy, ahogy kellene, de jelen pillanatban azért ezt nem is várhattam. Úgy gondolom, a győzelmet nem kell megmagyarázni, nyertünk egy nehéz mérkőzést idegenben a Bajnokok Ligájában... Biztos vagyok abban, hogy ez ellen a Partizan ellen még fognak itt kínlódni a csoportunkban lévő csapatok, úgyhogy örülök. Pihenünk, majd készülönk tovább.

- A meccsről szeretnék kérni azért néhány mondatot, úgy tűnt, hogy a második félidőben azért már magabiztosabbak voltatok.

- Volt egy szakasza a mérkőzésnek, amikor minden fórjukat belőtték. Utána képesek voltunk kivédekezni fontos hátrányokat, lényegében ez volt a különbség. Mi kivédekeztük a fórjukat, ők meg nem, ezen múlt a végén.

A csoport állása két forduló után:

1. Pro Recco 6,
2. CNA Barceloneta 4,
3. Jug Dubrovnik 3,
4. Eger 3,
5. Hannover 1,
6. Partizan Belgrád 0 pont