FACEBOOK

Szombat: teljes forduló a BL főtábláján

Szombat: teljes forduló a BL főtábláján
hozzászólás, 2016.12.09.

BL-döntőst fogad a Szolnok, az OSC Nizzában "ejtőzik" (reméljük...), az Eger pedig kicsit meggyötört állapotban vizitál a mindig veszélyes Partizan Belgrád otthonában. A vlv előzetese a szombati BL-fordulóról a programmal és edzői nyilatkozatokkal:

Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló (időpontok helyi idő szerint):

A csoport


20.00 Brescia-Spandau 04 Berlin

18.30 Szolnok-Olympiakosz - Sport 1, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Ez lesz az első hazai BL-meccsünk ebben a szezonban. Már harmadik éve játszunk a főtáblán és még soha senki nem tudott pontot szerezni Szolnokon, pedig sok ellenfelünk volt, kiemelném a Reccót, a Dubrovnikot, a két éve még nagyon erős Primorje Rijekát. Természetesen ennek a "mutatónak" semmi jelentősége nem lesz szombaton, mégis adhat önbizalmat, hiszen volt amikor jól játszottunk, volt, amikor kevésbé, de mindig tudtunk annyira keményen küzdeni, hogy mi győzzünk. Remélem, hogy ez szombaton is így lesz.

Mindig felkészülünk az ellenfelekből, ez az Olympiakosz esetében most kicsit nehezebb volt, mert egyetlen olyan mérkőzésük volt, ami mérvadónak tekinthető és meg tudtuk nézni. Úgy érzem, azután, hogy tavaly BL-döntőt játszottak, idén mindent egy lapra tettek fel. Kicsit cserélődött is a játékosállományuk, a tavalyi helyzettel ellentétben most a horvát olimpiai bajnok Buslje az első számú védőjük, odaigazolt Espanol és Mladan Janovics, s ezzel szerintem sokkal kiszámíthatatlanabbá vált a játékuk.

Készültünk, azt gondolom, tudjuk is, hogy mit szeretnének játszani, a saját játékunkat próbáltuk a héten frissíteni, szeretnénk kemény, agresszív vízilabdát produkálni. Kemény, háromesélyes mérkőzés lesz, remélem, élvezni fogjuk, hogy ilyen meccset játszhatunk Szolnokon - nyilván azzal lennénk elégedettek, ha győznénk. Egyelőre mindenki rendben van egészségileg, senki nem jelezte, hogy problémája lenne.


19.30 Olympic Nice-OSC - DigiSport 3, vlv (szöveges élő)

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Mindenképpen győzni jöttünk Nizzába, nemcsak azért mert ez a győzelem szükséges ahhoz, hogy megőrizzük final sixes reményeinket, hanem azért is, mert minden tekintetben jobb csapatnak ítélem meg az OSC-t a nizzainál és ugyanígy látom a játékosok közötti különbséget is.

- Nyilvánvaló, hogy kötelező a győzelem. Nem helyez ez rátok nagy pszichés nyomást?

- Nyomás mindig van és ez valóban olyan mérkőzés, amelyen mindenféleképpen nyernünk kell. Úgy gondolom, hogy a Szolnok elleni legutóbbi meccsünkön, függetlenül a végeredménytől, rengeteg pozitívummal lehetett találkozni éppen a Szolnokkal vívott korábbi mérkőzéseinkhez képest. Ha ezt tovább tudjuk vinni, és a vízben be is tudjuk mutatni - nyilván e a célunk -, akkor nem tudok elképzelni más eredményt, mint a győzelmet.


B csoport

17.00 Hannover-Barceloneta

19.00 Jug Dubrovnik-Pro Recco


18.30 Partizan Belgrád-Eger - M4 Sport (20.30, felvételről)

DABROWSKI NORBERT (ZF Eger) a vlv-nek:

- Voltunk már ideálisabb helyzetben is, de nyilván meg kell felelni az elvárásoknak. Dubrovnik óta úgy érzem, hogy az eddigi problémáink kicsit "feltornyosultak", ettől függetlenül mindenki tudja, hogy Belgrádban nyerni kell.

- Lehet tudni, hogy milyen jellegű problémákról van szó?

- Azt mindenki látta, hogy Hárai Balázs eddig "hol volt, hol nem volt", Milos Csuk is nehezen kerül vissza a sérülése előtti állapotba, ráadásul a vírusok minket is sújtanak, elég, ha annyit mondok, hogy a csütörtök esti edzésünkre olyan ifjúsági játékosokat is le kellett hívnom, akik nem lesznek ott Belgrádban, de szükség volt rájuk, hogy rendesen tudjunk gyakorolni. Olyan szempontból ez nem volt baj, hogy a Partizan is egy fiatalokból álló csapat, jól tudtuk őket modellezni...

- Az viszont biztos, hogy ezt a szombati meccset előre nektek könyveli el mindenki, hiszen azért ez a fiatal Partizan most nem a final sixbe jutásért küzd...

- Tény, hogy olyan csapatok is fáztak már meg Belgrádban, amelyek az F6-ba kerülésért harcoltak, például tavaly az OSC. Nem lehet a belgrádot félvállról kezelni, ez a Partizan, amely tradicionálisan nagyon erős. A Jadranska Ligában szépen gyűjtögetik a pontokat, a Dubrovnikon kívül mindenkit megvertek. Szervezettek, Jaksics személyében olimpiai bajnokuk és több válogatott kerettagjuk van. Nehéz mérkőzésre számítok, de természetesen csak a győzelemmel lennék elégedett.