FACEBOOK

Eurokupa - visszavágók az elődöntőért

Eurokupa - visszavágók az elődöntőért
hozzászólás, 2016.12.09.

Szombaton kialakul az Eurokupa legjobb négy csapatának mezőnye. A Fradinak szinte nyert ügye van, a BVSC-nek bravúr kell Olaszországban. A vlv előzetese:

Eurokupa negyeddöntő-visszavágók.

December 10., szombat


16.00 FTC-Primorje Rijeka - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Az első mérkőzésen a Fradi idegenben győzött 13:9-re.

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- A legeslegfontosabb cél a továbbjutás. Emellett úgy tekintem a helyzetet, mintha 1:0 lenne ide és két nyertes meccs kellene a továbbjutáshoz, mindenféleképpen nyerni akarok. Ezt kommunikáltam egész héten a fiúknak is: mintha 0:0-ról indulnánk vagy hátrányból kezdenénk, úgy kell hozzáállni a meccshez, ekkor tudjuk megfelelő mentális állapotban elkezdeni a mérkőzést. Jó csapat az ellenfél négy negyeden keresztül ugyanazzal a koncentrációval, ugyanazzal az alázattal kell küzdenünk.

Ami az egészségügyi helyzetet illeti, vannak sérülések, betegségek, bízom abban, hogy szombat délutánra mindenki harcképes lesz.


18.00 Herceg Novi-Posillipo

Az első meccsen a Herceg Novi idegenben győzött 9:6-ra.

19.00 Canottieri Napoli-Nagyvárad

Az első mérkőzésen a Nagyvárad 11:7-re nyert.


19.00 Verona-BVSC

Az első meccsen, a Szőnyi úton 14:13-as veronai győzelem született.

MÄRCZ TAMÁS (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló) a vlv-nek:

- Nemcsak reménykedem, hanem kifejezetten arra készülünk, hogy meglepetést okozzunk és idegenbeli győzelemmel továbbjussunk. Nem voltunk esélyesek az első mérkőzés előtt sem, így, egygólos hazai vereség után még kevésbé számít bárki is a továbbjutásunkra. Ennek ellenére úgy látom, van minimális esélyünk arra, hogy az egy esetleges jó játékkal sikerüljön. Ehhez biztosan szükség lesz extra teljesítményre a kapuban is és jó néhány mezőnyjátékosnak az egyéni képessége maximumát kell hoznia.

Hála istennek, elég sokat tudtunk készülni erre a visszavágóra, videóztunk, elemeztük a hibáinkat. Megpróbálunk sokkal jobban kezdeni, mint az első mérkőzésen, ahol mindjárt három-négy gólos előnyt adtunk, amit aztán folyamatosan próbáltunk ledolgozni. Ez lesz a kulcsa, hogy ne engedjük őket az elején dominálni. A csapatban újra mindenki egészséges.