FACEBOOK

"Venti Volte Pro Recco"

"Venti Volte Pro Recco"
hozzászólás, 2007.03.04.

Egy különleges könyv jelent meg Genovában. A Recco a 2005-06-os idényben begyűjtötte a klub történetének huszadik bajnoki címét, ezzel kiérdemelték a második csillagot is. Ez igencsak ritka Olaszországban, úgyhogy néhányan úgy gondolták erről a szép eredményről illik kellően megemlékezni.

Luciano Angelini, Sandro Castellano és Alfredo Provenzali tollat és fényképeket ragadott és egy gyönyörű albumba összegyűjtötte a Pro Recco eddigi győzelmeit és eredményeit.

A könyv 72 oldalon, rengeteg képpel emlékezik vissza a bajnoki címekre a kezdetekről a tavalyi évig. A könyv első néhány lapján megemlékezik az Euroliga (akkor még Bajnokok Ligája) sikerekről, és többek között a tavalyi olasz kupáról is, amit ugye szintén a Recco nyert meg.

Ezt követően sorra veszi a győzedelmes éveket, egészen 1959-től, amikor megszületett az első siker. Az akkori csapat tagja volt Eraldo Pizzo is, aki a mai napig a klub alkalmazásában áll.

Minden egyes évnél röviden beszámolnak a történtekről és egy csapatfotóval mutatják meg a hősöket, valamint az adott évben lejátszott mérkőzések ereményeit is felsorolják.

A 2006-os győzelem ugye teljesen más volt. Egy óriási csapatfotóval indul ez a fejezet, majd fél-fél oldalban egy rövid írás található minden egyes játékosról, valamint Massimiliano Ferrettiről és Pino Porzioról is. A legvégén egy két oldalas összeállítás látható, a sajtóban megjelent cikkekből összeollózva.

A könyv végén pedig az idei csapatkép, mely fölött csak ennyi olvasható:
"És a történet folytatódik tovább..."

A Marciról szóló részből néhány gondolat: "Marci a meccs-nyerő"; visszaemlékeznek az érkezésére, és, hogy habár év közben hullámzó volt a játék, a rájátszásban lőtt 18 gólja és az, hogy őt választották az Euroliga legjobbjának mindent elmond, hogy milyen játékos is ő valójában. Két góljára térnek ki részletesen, az egyikkel az olasz kupát nyerték meg, a másikkal a bajnokságot. Hát igen, tudni kell jó időben gólt szerezni...
"Márton visszatért a Honvédba, rengeteg szép emléket maga mögött hagyva. Reméljük, egy nap, újra látjuk őt itt játszani..."


A kiadványt december 4-től árusítják az alábbi könyves boltokban 20 euróért (csak közlésképp, ha valaki véletlen arra járna):

- LIBRERIA CAPURRO
Via Assereto 5, Recco (Tel. 0185.722121)

- LA FELTRINELLI LIBRERIE
Via XX Settembre 231/R, Genova (Tel. 010.540830)

- LIBRERIA MONDADORI
Via XX Settembre, 210/R (Tel. 010.585743)