FACEBOOK

Kedden este Honvéd-Szeged kupavisszavágó

Kedden este Honvéd-Szeged kupavisszavágó
hozzászólás, 2016.11.28.

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a hétvégi négy kupanegyeddöntő vesztesei közül az a csapat indul legnagyobb eséllyel a visszavágóra, amely otthonában kapott ki - de csak egyetlen góllal. A Szeged-Honvéd párharc második fordulóját kedden este rendezik meg, a két vezetőedzőt kérdeztük a vasárnapról és a keddről.

Benu Magyar Kupa

Negyeddöntő, visszavágó

November 29., kedd

19.00 Honvéd-Szeged


VARGA PÉTER (ContiTech Szeged Diapolo) a vlv-nek

- Milyen volt a vasárnap esti meccs, hogy érékeled a látottakat?

- Sok mindenben léptünk előre, de még mindig nem vagyunk elég koncentráltak pontosak, ez sajnos a támadásra és a védekezésre is megállapítható. Már tettünk lépéseket az okok elhárítására, láttam is pozitív jeleket. Kétségtelen, hogy nem vagyunk jó passzban, picit bele is ragadtunk talán ebbe a helyzetbe, de azért vagyunk sportemberek, hogy ilyen szituációban is összeszedjük magunkat és még több erővel menjünk neki a következő megmérettetésnek.

- Muszáj megkérdeznem, hogy ennek a helyzetbe való "beleragadásnak", vagy a nehéz kikászálódásnak mi lehet az oka?

- Lelki, mentális problémákról lehet szó, amelyek feldolgozása terén szerintem rendkívül rutintalan a csapatom. Itt kell nagyon sokat fejlődni, amihez mérkőzésekre van szükség.

- Lehet, hogy csak egy komoly sikerélmény hiányzik nektek, hogy helyrebillenjen az egyensúly?

- Igen, valószínő, hogy egy győztes meccs sokat segítene. Látom a reális esélyét annak, hogy ez a fordulat éppen kedden este következzen be, hiszen a kupapárharc csak nyolc negyed után ér véget, de az biztos, hogy most már teljesíteni kell, eredményesen, jól kell játszani. Úgy gondolom, hogy képesek is vagyunk erre, csak ezt el kell higgyük, bíznunk kell magunkban és a csapattársakban és akkor menni fog.

- Mindennek fényében mire lehet számítani tőletek a Kőérben?

-  Bízom abban, hogy éles meccs lesz, ígérhetem: mindent meg fogunk tenni azért, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Kemény mérkőzésre számítok és arra, hogy a bizakodásra okot adó jelenségek "elszaporodnak" a játékunkban és így idegenben sikerül fordítani a jelenlegi helyzeten.


VAD LAJOS (RacioNet Honvéd) a vlv-nek:

- Gondolom, jókedvűen utaztatok haza vasárnap Szegedről...

- Persze! Még elmentünk az Újfehértói Halászcsárdába, jóllakottan, vidáman értünk haza éjfél körül.

- Hogy értékeled a szegedi győzelmet?

- Egy ilyen kupa-oda-visszavágóban az első mérkőzésen, idegenben nyerni nem rossz..., maradjunk ennyiben. Sokat tettünk vasárnap azért, hogy nyerjünk egy góllal, de tudjuk, hogy még van négy negyed. Annyiból talán jó is, hogy csak egygólos az előny, hogy biztosan nem altat el minket. Óriási bravúr lenne, ha bejutnánk a legjobb négy közé - ezen vagyunk.

- Erre a viszavágóra kidolgozol valamilyen speciális taktikát? Hiszen mégiscsak előnyben vagytok, nem nektek kell rohanni.

- Ahogy mindig, most is saját magunkkal foglalkozunk, hiszen, ha az ellenfelet nézzük, mindenki annyira erős, amennyire hagyják. Megvannak nálunk az alapok, azokat maximálisan hozva próbáljuk kihasználni a lehetőségeinket. Ami a taktikát illeti, annyit elmondhatok, hogy mindenre van lépésünk, és ami a legfontosabb: az egy gól is előny, de nem "gigászi", ezért annak tudatában játszunk hogy borzasztóan észnél kell lennünk.


Ez történt november 27-én, vasárnap

Szeged-Honvéd 8:9 (1:2, 2:1, 3:5, 2:1)
G.: Manhercz K., Manhercz Á., Basara 2-2, Kiss Cs., Sánta, ill. Kiss G., Gyárfás T. 2-2, Simon A., Fazekas, Fejős, Steinmetz B., Simizu

VLV-VIDEÓK:
(Köszönjük a meccs képanyagát a szegedi klubnak, Varga Péternek)

0:1 - Steinmetz Barnabás gólja

1:1 - Manhercz Krisztián első gólja

1:2 - Fazekas gólja

1:3 - Kiss Gergely első gólja

2:3 - Basara első gólja

3:3 - Manhercz Ádám első gólja

4:3 - Kiss Csaba gólja

4:4 - Simizu gólja

4:5 - Fejős gólja

5:5 - Manhercz Krisztián második gólja

5:6 - Gyárfás első gólja, ötméteres

5:7 - Gyárfás második gólja

5:8 - Simon Adrián gólja

6:8 - Basara második gólja

7:8 - Sánta gólja

7:9 - Kiss Gergely második gólja

8:9 - Manhercz Ádám második gólja


A másik három negyeddöntőben:

Szolnok-FTC 14:7 (4:3, 4:0, 4:2, 2:2) - A MECCS GÓLJAI
G.: Vámos 4, Varga Dénes 3, Alekszics, Younger, Fülöp 2-2, Crousillat, ill. Jansik Szilárd, Marko Csuk 2-2, Madaras, Nyéki, Tóth M.

Visszavágó: december 3., szombat, 18.00

OSC-BVSC 13:8 (2:3, 4:1, 2:3, 5:1) - A MECCS GÓLJAI
G.: Bátori, Hegedüs, Bundschuh, Gór-Nagy, Brguljan 2-2, Salamon, Német, Zalánki, ill. Csapó, Szabó Bence 2-2, Czigány, Török, Pásztor, Mátyok

Visszavágó: december 3., szombat, 18.00

Eger-Miskolc 16:7 (3:1, 5:2, 1:2, 7:2) - A MECCS GÓLJAI
G.: Milos Csuk 4, Hosnyánszky, Kovács G. 3-3, Decker Á., Lőrincz 2-2, Angyal, Bedő, ill. Bowen 3, Misics 2, Hornyák, Jakab

Visszavágó: december 3., szombat, 17.00


A győztesek jutnak be a négyes döntőbe. (A következő fázisban is vaksorsolás lesz.)

A négyes döntő tervezett időpontja december 17-18., a helyszín még nincs kijelölve, de valószínűleg Budapest lesz.

A győztes a 2017-18-as Eurokupában képviselheti Magyarországot, amennyiben a bajnokságban nem ér el BL-szereplésre jogosító helyezést.