FACEBOOK

OSC-Szolnok szerdán este Budapesten

OSC-Szolnok szerdán este Budapesten
hozzászólás, 2016.11.22.

Ez a meccs szuperrangadó, még akkor is, ha majd csak később derül ki, hogy mekkora az itt megnyert vagy elveszített pontok jelentősége. A vlv előzetesében a két vezetőedző, Vincze Balázs és Cseh Sándor nyilatkozata.

eOn OB1 alapszakasz, 9. forduló

A csoport

Az A csoport állása 8 forduló után:

1. OSC 22,
2. Szolnok 21,
3. Vasas 16,
4. Szeged 15,
5. Debrecen 7,
6. Pécs 7,
7. Szentes 4,
8. KSI 0 pont

November 23., szerda

18.00 OSC-Szolnok
18.30 Szeged-Pécs
19.00 Debrecen-KSI
19.30 Vasas-Szentes (a Tüskecsarnokban!)


VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Ismerve a saját idei kvalitásainkat, győzelmet várok el magunktól, s nem elsősorban azért, mert így sikerülne megerősítenünk az első helyet és az összesítésben jó pozícióba kerülnénk a pontszámok szempontjából, hanem azért, mert úgy érzem, hogy elég jól összeálltunk.

Nem lebecsülve e mérkőzés jelentőségét, azt tudom mondani, hogy ez az egyik meccs lesz a sorban, hiszen nagyon fontos hónapot kezdünk el szombaton. Sok pozitív energiát, élményt várok ettől az időszaktól, amelynek az egyik kiemelt mérkőzése a szerda esti lesz.

- Mindenki egészséges, fárasztó utazással járó, de rendkívül hasznos, komoly terhelést jelentő túrán vagyunk túl, Dubrovnikban és Herceg Noviban játszottunk edzőmeccseket. Ezután egy kicsit közel kerültünk a "megégéshez" Pécsen, ahol egy harcos, jó csapat ellen játszottunk, s ha az aznap nyújtott teljesítményünk nem is volt megfelelő, de elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy nyerjünk. Ezen a mérkőzésen rövid időre előállt a "remegő kéz effektus", utána azonban helyén volt az eszünk, a szívünk, a tudásunk és gyakorlatilag pár perc alatt eldőlt a mérkőzés sorsa.

- Így megyünk bele a szerdai meccsbe amellyel kapcsolatban nagyon bizakodó vagyok. Nem egyértelmű, fölényes győzelmeket várok a most kezdődő sorozatban, hanem azt, hogy kritikus helyzetekben alkalmazott jó megoldásokkal, hátul egy-egy blokkal, védéssel, labdaszerzéssel, elöl egy-egy jó passzal, jó lövéssel döntsük el a következő mérkőzéseink sorsát.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- A szerda esti kemény mérkőzéssel egy nehéz sorozatot kezdünk, ami egészen december végéig tart majd. Amit a lejátszott meccseinken és az edzéseken meg lehetett tenni, azt megtettük - mind fizikálisan, mind taktikailag. Játszottunk edzőmeccseket külföldi és magyar csapatokkal, ezeken a játékunk már úgy nézett ki, ahogy én szeretném. Hogy ez komoly, nagy rangadókon is így lesz-e, az a következő egy-két hétben kiderül.

- Az OSC ellen már játszottunk egyszer a bajnokságban - elég rég volt ez, aminek abból a szempontból van jelentősége, hogy az akkori meccs által kiváltott érzelmekre már nem nagyon lehet építeni. Nem hiszek abban, hogy a statisztika számaival jól visszaadhatók egy vízilabda-meccs történései, de azért...: azon a találkozón 35-ször lőttünk kapura és 27-szer eltaláltuk az ellenfél kapuját, ami nagyon sok, de a mérkőzést nem nyertük meg. A kapusunk 24 százalékos eredményességgel védett és összesen négy blokkunk volt, ami tulajdonképpen semmi. Jól mutatják ezek a számok, hogy min kell javítanunk ahhoz, hogy szerdán az OSC ellen esélyünk legyen.

- "Emberanyagban" nem állunk nagyon jól, bár nálunk általában kevés a sérült. Azt mindenki tudja, hogy Prlainovics a betegsége miatt még nem játszhat és sajnos hétfőn megsérült Zsivko Gocics, azóta nem is edzett, vizsgálják, kezelik.

- Úgy gondolom, lehet a szerdai egy élet-halál meccs is, meg olyan mérkőzés is, aminek semmi jelentősége nincsen. Nekünk igazából semmilyen más eredmény nem jó, csak az, hogyha győzünk.