FACEBOOK

Dabrowski Norbert pályázik szövetségi kapitánynak

Dabrowski Norbert pályázik szövetségi kapitánynak
hozzászólás, 2016.11.19.

Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője, Benedek Tibor szövetségi kapitány első (világbajnoki cím megszerzésében "közreműködő") stábjának tagja bejelentette: benyújtja pályázatát a szövetségi kapitányi posztra. Nyilatkozat a vlv-nek:

A szakember péntek este hozta meg döntését, előbb klubelnökével, Bárány Attilával konzultált, majd az edzést megelőzően játékosainak is bejelentette, hogyan határozott.

DABROWSKI NORBERT a vlv-nek:

- Mennyit gondolkodtál, hogy elindulj-e?

- Egy napot. A döntést kellett meghozni.

- Mit volt a mérlegelés tárgya?

- Én is úgy gondolom, hogy profi módon ezt a feladatot csak főállású munkában lehet végezni. Ha az ember pályázik egy ilyen feladatra, akkor nyilván meg szeretné nyerni és ha ez sikerül, akkor annak sok minden következménye van, hiszen jelenleg érvényes szerződés alapján az Eger sikeréért dolgozom. Végig kellett gondolni, mindazt, ami egy esetleges sikeres pályázat után következik.

- A kiírás alapján az új kapitány végigviheti a jelenlegi klubszezont a csapatával. Erre célzol?

- Igen. Ha ez a könnyítés nem lenne benne a pályázati kiírásban, akkor biztos, hogy nem indulnék a szövetségi kapitányi posztért folyó versenyben. Egyébként nagyjából erre lehetett számítani, hiszen mindenki tudja, hogy több olyan jelölt is várható, aki OB1-es csapatot irányít, így valamennyire benne is volt a levegőben, számítottunk arra, hogy a feltételek megfogalmazásakor ezt figyelembe veszik. Ráadásul azzal, hogy a magyar válogatott nem indul a most elkezdett Világliga-sorozatban, nagyon nagy jelentősége nincs annak, hogy már az első fél évben főállású legyen a kapitány, hiszen rendkívül kevés idő, lehetőség lenne a válogatott játékosokkal közös munkára.

- Készen van-e már a pályázat a fejedben vagy most kezdesz neki a munkának?

- Az a tervem, hogy legkésőbb hétfő reggelre kész leszek a pályamunkával, ezt a határidőt szabtam magamnak. Nyilván utána még bele lehet majd nyúlni, de a tartalmi résznek - ami természetesen a fejemben van - el kell készülnie.

- Az elnökség szabad kezet ad az új kapitánynak abban, hogy azonnal csapatépítésbe kezd-e vagy majd csak a jövő nyári budapesti vb után. A te konkrét elképzelésed már megvan ezzel kapcsolatban?

- Igen. És értem, hogy ez érdekel legjobban, de én itt most megállnék, a csapattal most utazunk Tatabányára, bajnoki meccsre, az én értékrendem szerint így, hogy ma meccsünk van, máris egy kicsit sokat foglalkoztam más témával, amit nem szeretnék.

- Szerinted mekkora mezőny lesz a posztért folyó versenyben?

- Hat indulóra tippelek.

- Köszönöm a beszélgetést!


Az egriek elnöke, Bárány Attila a klub honlapján elmondta, büszke arra, hogy az a vezetőedző dolgozik a csapat élén, akit ő személy szerint a legalkalmasabbnak tart a szövetségi kapitányi posztra.

"Ez egy nagyon komoly szakmai kihívás, az edzői munka csúcsát jelenti. Mindenben támogatom. Ambiciózus, felkészült szakember, amit itt Egerben nap nap után bizonyít. Úgy emberileg, mint szakmailag kiemelkedő" - fogalmazott Bárány Attila az egrivizilabda.hu oldalnak.


A csütörtökön közzétett pályázat teljes szövege:

PÁLYÁZAT
Az MVLSZ Elnöksége pályázatot ír ki a felnőtt férfiválogatott
SZÖVETSÉGI KAPITÁNYI

posztjára, a 2017. január 01-től 2020. december 31-ig tartó időszakra.

A pályázóval szemben támasztott feltételek:
• vízilabda edzői képesítés,
• angol nyelv ismerete társalgási és levelezési szinten,
• a szövetségi kapitány 2017.05.31-ig klubedzői feladatokat is elláthat. Ezen időpont után csak főállásban töltheti be a tisztséget.

A jelentkezőknek írásos pályázatot kell benyújtaniuk, amelynek az alábbi témákat tartalmazniuk kell:
• a férfiválogatott helyzetének felmérése, program kidolgozása a 2017-től 2020-ig tartó olimpiai ciklusra,
• szakmai célok kijelölése,
• a célok eléréséhez szükséges eszközök, feltételek, személyi pozíciók meghatározása,
• a kapitány jelölt pályázatban részletesen térjen ki arra, hogy hogyan képzeli el az egyesületekkel való kapcsolattartást, hogyan kívánja figyelembe venni az egyesületi érdekeket.

A pályázat beadási határideje, módja és helye:
A pályázati anyagokat legkésőbb 2016. december 9-én 12:00 óráig, zárt borítékban az MVLSZ titkárságára, és a hesz@waterpolo.hu email címre kell eljuttatni.

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG
Budapest, 2016. november 17.