FACEBOOK

Eurokupa-negyeddöntők: BVSC-Verona, Primorje-FTC

Eurokupa-negyeddöntők: BVSC-Verona, Primorje-FTC
hozzászólás, 2016.11.14.

A BVSC nagyon behúzta, ráadásul az első meccs Budapesten lesz. A Fradinak emberi számítás szerint nem jelenthet gondot a Primorje kiejtése. Varga Dani a visszavágón újra a Kantridában! Märcz Tamás, Varga Zsolt és Varga Dániel a sorsolásról a vlv-nek:

Hétfőn Rómában kialakították az Eurokupa negyeddöntőinek párosítását.

A mezőny két részből tevődött össze:

Az Eurokupa-selejtezők továbbjutói:

Posillipo, BVSC, FTC, Canottieri Napoli.

A Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének kiesői:

Verona, Nagyvárad, Primorje Rijeka, Jadran Herceg Novi

A negyeddöntők:

Nagyvárad-Canottieri Napoli
BVSC-Verona
Primorje Rijeka-FTC
Posillipo-Jadran Herceg Novi


Az egyenes kieséses negyeddöntők két meccsének időpontja: november 30. és december 10.

Elődöntők: 2017. január 18. és február 18.

Döntő: március 22. és április 5.


MÄRCZ TAMÁS (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló) a vlv-nek:

- Körülbelül azt tudom mondani, mint amit a Magyar Kupa-sorsolás után, amikor az OSC-t húzták ki nekünk: jó, hogy itt kaptunk erős ellenfelet, hogy az elődöntőben már könnyű jöjjön... A viccet félretéve: megint egy olyan csapatot kaptunk, amely az egyik nagy esélyese ennek az Eurokupa-sorozatnak, a Fradi mellett a legerősebb. Megint olyan ellenféllel kell játszanunk, amellyel idén már találkoztunk, a nápolyi tornán, ahol kikaptunk tőlük, ha jól emlékszem, 6:4-re. Ismerem is őket, az edzőjükkel dolgoztam, szerintem nagyon jó szakember. Jól összerakott csapat a Verona, sok pénzt költöttek arra, hogy esetleg "leváltsák" a Bresciát az olasz bajnoki döntőben és ők játszhassanak az aranyéremért a Pro Reccóval.

Megint nem nyom minket az esélyesség terhe, úgy látszik az Eurokupa-sorozat azt rója ránk idén, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot begyűjtsük, de ez nem baj. A lehető legjobban felkészülünk belőlük és teher nélkül játszunk majd, meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. Maximalista vagyok, megpróbáljuk a lehetetlent, amit már egyszer-egyszer megkíséreltünk az idén.

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Négy erős BL-csapat "jött le" az Eurokupába, nem kezeltem úgy, hogy melyiknek örülnék jobban. Azt mondtam sorsolás előtt: akkor fogunk örülni, ha túljutunk azon, akit kapunk. A Rijekát láttuk játszani az Eger ellen, jó csapatról van szó még mindig. Komoly erősségeik vannak, az Eger ellen is produkáltak egy nagyon jó első és harmaik negyedet. Ki lehet emelni Radut, a balkezes centert, aki román válogatott, a nagyon jól lövő Vukicsevicset, és az ausztrál Powert, aki szintén nagyon ügyes. Én ezt a három játékost tartom a Rijeka legnagyobb erősségének, de mondom, a csapat is jó még mindig.

Ami számunkra meghatározó lesz: ebben az időszakban az Egerrel kezdünk, folytatjuk a Szolnokkal, aztán megyünk Rijekába. Fontos, hogy jól felkészüljünk erre a nehéz hétre, a mérkőzések között pedig megfelelően ki tudják magukat pihenni a játékosok.

- A rijekai út is maga is nagyon fárasztó...

- Igen, mi is gondolkodunk az utazás módján, lehet, hogy inkább kisbuszokkal megyünk, mint egy naggyal, mert talán kényelmetlenebb, de gyorsabban meg lehet tenni így az utat, órákat tudunk így spórolni.

- Nem jelent-e számotokra egy is nyomást, hogy az Eger nagyon megverte ezt a mostani Rijekát, ami azért azt mutatja, hogy ennek a párharcnak mégiscsak ti vagytok az esélyesei...?

- Azért egy BL-csapatról van szó és ne feledjük, az Egernek sokkal nagyobb nemzetközi rutinja van, mint nekünk. Ki kell elemezni a meglévő videókat, aztán "beleállunk" a mérkőzésbe, ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, meg kell vernünk a Rijekát.

- Jelent-e bármit még Varga Dani rijekai tapasztalata?

- Biztos hogy jelent, hiszen azért a játékstruktúra mellett az ottani játékosok egy részét is jól ismeri.

VARGA DÁNIEL (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon örülök és kettős az örömöm. Egyrészt ellenfélként nekünk kedvező a Primorje, ez egy jó sorsolás másrészt visszatérhetek Rijekába, nem kell ragoznom, miért öröm ez, sok jó emlék köt oda.

- Hogy látod, mennyire gyengült meg a Rijeka, biztosra vehető-e a továbbjutásotok?

- Tovább kell jutnunk, abszolút elvárom ezt magunktól. A Rijeka sokat gyengült, a Fradi sokat erősödött, de azért nem lesz akkora különbség a két csapat között, mint amit ennek alapján első ránézésre gondolhat bárki. Nekünk elég, ha továbbjutunk, igaz, hozzáteszem, örülnék, ha most már, november közepén elkezdenénk egy egész mérkőzésen keresztül jól játszani...