FACEBOOK

Bisztritsányi Dávid a Reggeli Startban

Bisztritsányi Dávid a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.11.11.

Az OSC válogatott kapusa elsőként vetette fel azt a lehetőséget, hogy a következő szövetségi kapitány esetleg eddigi klubcsapata irányítása mellett végezhetné új munkáját. Reggeli Start, péntek, tudósítás és a teljes beszélgetés felvétele:

Az OSC abszolválta az eddigi legfontosabb feladatot: biztosította helyét a Bajnokok Ligája főtábláján. Az új hivatalos cél a final six-be jutás, amit a játékosok egyébként már a szezon indulásakor megfogalmaztak maguknak.

Bisztritsányi Dávid szerint a BL-főtábla két csoportja nagyjából hasonló erősségű. Saját riválisait úgy rakta erősorrendbe, hogy a játékosállomány alapján az Olympiakosz és a Szolnok a legerősebb, a fennmaradó egyetlen továbbjutó helyért pedig a Bresciával kell majd nagy harcot vívnia az OSC-nek, de természetesen a Nizzát és a Spandaut sem szabad lebecsülni, a velük vívott mérkőzések is nagyon fontosak lesznek.

Szombathy Pál műsorvezető megkérdezte, hogy tavalyhoz képest mennyit változott az OSC játéka, mire "Bisztro" azt emelte ki, hogy támadásban rendkívül magabiztos lett a csapat, mint mondta, nem sűrűn fordul elő, hogy 10-nél kevesebb gólt lőjenek egy meccsen. A védekezés viszont néha "puhább", így történhetett meg például az, hogy egymásután három meccsük is 11:11-re végződött.

A bajnokságban szeretnék legyőzni az alapszakasz visszavágóján, hazai pályán a Szolnokot, s ezzel megnyerni csoportjukat. Az OB1 erős, talán legerősebb a világon. Nálunk négy nagyon jó csapat van, olyan minőségi külföldi játékosokkal, akik hozzásegíthetik a magyar klubokat nemzetközi kupasikerhez is. Ez azért jelent változást, mert, Bisztritsányi Dávid szerint klubjaink sikertelenségét a nemzetközi klubporondon az elmúlt években valószínűleg az okozta, hogy a riválisoknál a legtöbb jó játékos azonos klubban szerepelt, szemben a magyar gyakorlattal.

Az OSC csapatkapitánya úgy látja, hogy 16 csapatos magyar bajnokság esetén elbírja a mezőny, hogy minden klubban három idegenlégiós szerepeljen, ezt a számot talán akkor kellene korlátozni, ha szűkítik az OB1 mezőnyét.

Ami a szövetségi kapitányi posztot illeti, természetesen az OSC-s vízilabdázók között is téma Benedek Tibor utódlása, már csak azért is, mert - mint a műsorvezető megfogalmazta - az újbudaiak vezetőedzőjét, Vincze Balázst az egyik esélyes, talán a legesélyesebb jelöltként emlegetik.

Bisztritsányi Dávid nem tudta megmondani, hogy örülne vagy bánkódna inkább, ha jelenlegi edzője nyerné el a megbízást. Személyesen nagyon szurkol annak, hogy Vincze Balázs elérje a maga elé kitűzött célokat, viszont a szakembernek most van egy olyan csapata, amelynek komoly esélyei vannak, s nemcsak a hazai bajnokságban, hanem a nemzetközi mezőnyben is.

Hozzátette: ha körbenézünk, nagyon sok olyan sportág van, ahol klubedzői poszt mellett látja el a szövetségi kapitányi feladatokat valaki, sőt a vízilabdában is egyszerre volt szerb szövetségi kapitány és a Crvena Zvezda edzője Dejan Szavics...

A BL FŐTÁBLA PROGRAMJA

A TELJES PÉNTEK REGGELI BESZÉLGETÉS: