FACEBOOK

Magyarkupa-sorsolás - Szolnok-FTC már a nyolc között

Magyarkupa-sorsolás - Szolnok-FTC már a nyolc között
hozzászólás, 2016.11.07.

Vagy a Szolnok vagy a Fradi hiányozni fog a kupa négyes döntőjéből. A sorsolás eredménye, Cseh Sándor, és Varga Zsolt reagálása a vlv-nek:

A szövetségben hétfőn elkészítették a Benu Magyar Kupa negyedöntőinek párosítását

OSC-BVSC
Szeged-Honvéd
Eger-Miskolc
Szolnok-FTC

Az első, november 26-i meccsen az elöl álló csapat a pályaválasztó, a visszavágók időpontja december 2. vagy 3.

A győztesek jutnak be a négyes döntőbe. (A következő fázisban is vaksorsolás lesz.)

A négyes döntő tervezett időpontja december 17-18., a helyszín még nincs kijelölve. A győztes a 2017-18-as Eurokupában képviselheti Magyarországot.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nem örülök...  Jobb lett volna ez a párosítás az elődöntőben vagy a döntőben, de egy kupasorozat lényege éppen az, hogy bármi előfordulhat. Ha Madinak (Madaras Norbertnetnek - a szerk.) és Mitkének (Stefan Mitrovicsnak - a szerk) eltörjük a kezét az első negyedben, akkor az esélyeink rohamosan nőni fognak, de azért ennél majd megpróbáljuk szakmaibban megközelíteni ezt a kérdést a következő hetekben. 

Számomra az is nagyon furcsa lesz, hogy a Fradi hét játékosának voltam edzője a korábbiakban... Ez egyben azt is jelenti, hogy nagyon jól ismerik egymást a játékosok és az edzők, ami viszont nem mondható még el a csapatokról, hiszen mi is új csapat vagyunk, kicsit mást is kell játszanunk a tervezetthez képest Prlainovics hiánya miatt, ők is újak, s egyelőre nem voltak olyan rangadók, amelyek lehetőséget adtak volna a másik alaposabb megismerésére. Nyilván a következő két hétben mindkét stáb megpróbálja feltérképezni az ellenfelet, hogy növelje a saját esélyeit.

- Most az első pillanatokban hogy látod a továbbjutás esélyeit?

- Nem tudom, két hasonló szintű csapatról van szó, talán 50-50 százalék. Hazai pályán kezdünk, ami nem éppen a legkedvezőbb, de ez van.

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Ha a célunkat el akarjuk érni, akkor mindenféleképpen le kell tudnunk győzni a Szolnokot is. Jobban örültem volna ennek a találkozásnak később, tudom jól, hogy mennyire erős BL-csapatról, a magyar bajnoki címvédőről van szó. Ez a mostani Fradi két hónapja dolgozik együtt, úgy érzem, akkor tudunk jó eredményt elérni a Szolnok ellen, ha minimalizáljuk a hibáink számát és a 13 szív együtt dobog.

- Pikáns helyzet, hogy három játékosotok tavaly még a Szolnok oszlopos tagja volt. Szerinted ők segíthetnek, azzal, hogy ismerik az ellenfél játékának alapjait, volt társaikat?

- Talán igen, más szempontból pedig azért azt is figyelembe kell venni, hogy az ember jobban kötődik egy olyan közösséghez, amelynek tagja volt és amellyel nagy sikereket is elért. Bízom abban, hogy ezek a játékosok profik, a helyzetet jól tudják majd kezelni.

- Mennyi esélyt látsz a továbbjutásra?

- Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, egy alakulófélben lévő csapat vagyunk, nem tudom, mi a jó válasz..., 20, 30, 50 százalék? Nagyon kiegyenlítődtek a viszonyok az élcsapatok szintjén, lehet, az fog dönteni, hogy az adott két meccsnapon melyikünk lesz koncentráltabb, ki akarja sokkal jobban a győzelmet, ki fog kevesebbet hibázni.