FACEBOOK

OSC-Verona 10:6, Primorje Rijeka-Eger 6:12

OSC-Verona 10:6, Primorje Rijeka-Eger 6:12
hozzászólás, 2016.10.26.

Mindkét magyar BL-csapat nyert, az egriek a rijekai fölényes győzelem után már a főtáblán érezhetik magukat és azt is nehéz elképzelni, hogy az OSC ne jutna tovább négygólos előnnyel a veronai visszavágón. Nyilatkozatok, gólok - folyamatosan.

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, 1. mérkőzés
(a visszavágókat november 9-én rendezik meg)


OSC-Verona 10:6 (1:2, 3:1, 3:1, 3:2)
G.: Nikics, Zalánki, Drasko Brguljan 2-2, Bundschuh, Hegedüs, Bátori, Seman, ill. Mirarchi 3, Deserti, Luongo, Bini

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:
(köszönjük a képanyagot az OSC stábjának)

0:1 - Deserti gólja

1:1 - Bundschuh gólja

1:2 - Mirarchi első gólja

2:2 - Drasko Brguljan első gólja

3:2 - Nikics első gólja

3:3 - Mirarchi második gólja

4:3 - Hegedüs gólja

5:3 - Zalánki első gólja

6:3 - Zalánki második gólja


6:4 - Luongo gólja

7:4 - Drasko Brguljan második gólja

8:4 - Nikics második gólját nem tudjuk megmutatni, mert a felvétele nem sikerült

9:4 - Bátori gólja

9:5 - Bini gólja

10:5 - Seman gólja



Vincze Balázs a vlv-nek


- Balázs jó a kedved... Gratulálok. Azt hiszem, hogy meg is érdemli a csapat a dicséretet. Kérek szépen egy kis értékelést.

- Köszönöm szépen. Igen, hogyha valaki a meccs előtt a négy gólt ajánlja, gondolkodás nélkül elfogadtam volna és nem azért, mert így nyugodt szívvel lehet Veronába utazni, hanem azért, mert egy ilyen szintű csapat ellen, amelyik Egerben nyerni tudott tíz nappal ezelőtt, úgy gondolom, hogy a 2-3 gól is, nem hogy a négy gól, jó eredmény. Nem elegendő, direkt nem ezt a szót használom, hanem azt, hogy jó eredmény.

- Azért ilyenkor az ember már számolgat. Ki tudtok ti ott kapni öttel? Mégiscsak meg kell kérdeznem.

- Adott esetben néggyel is elég a Veronának nyerni, hogyha utána nem vagyunk elég tökösek vagy nem lennénk elég tökösek az ötméteres-párbaj megnyeréséhez. De nyilván a célunk nem az, hogy elvigyük ezt az utolsó szalmaszálig, amibe kapaszkodhatunk,hanem az, hogy akár nyerjünk vagy egy olyan eredményt érjünk el, amivel a főtáblára jutásunkat biztosítani tudjuk, merthogy ezzel az eredménnyel ez a csapat jelezte, hogy a főtáblán a helyünk. Több kommentárt nem szeretnék ehhez fűzni, lépésről-lépésre haladunk, most a Verona a cél, hogy ott megtudjuk őrizni ezt az előnyt.

- Láttam, hogy itt volt a klub teljes vezetése. Mutogatsz ilyenkor a centerekre, hogy lám mi van, hogy ha ilyen centereink vannak...?

- Nem. :-) Nyilván a centerjáték meghatározó, bár a negyedik negyed vége felé elindult a játékvezetéstől az, ami várható lesz az olaszországi játékon és amivel tíz nappal ezelőtt is szembesültünk, hogy inkább a kontrákat, mint a kiállításokat vagy a jobb lehetőségeket fogjuk majd kapni.

Bízom benne és ez volt a célunk ezen a napon, hogy a jövőben is minél nagyobb közönség jön és szurkol nekünk. Érezzék a játékosok a vízben azt, hogy milyen a támogatottságuk. Nyilván az egész utánpótlásunk itt volt, nem volt edzésük. Szerencsére meg tudtuk tölteni érdeklődőkkel, szurkolókkal, utánpótlással ezt az uszodát és nagy öröm volt ilyen környezetben nyerni és bízom benne, hogy  a hátralévő mérkőzéseinken is ugyanilyen támogatottságot tudunk élvezni a szurolóinktól.

- Köszönöm szépen Balázs, Gratulálok.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Gratulálok, Bisztro!

- Köszönöm szépen.

- Szerintem ebből a meccsből kihoztátok azt amit lehetett. Az eleje kicsit nehéz volt. Hogy értékeled?

- Azzal nem akarok foglalkozni, hogy mit hozhattunk volna ki belőle, a lényeg az, hogy kijött az, aminek ki kellett jönnie. Jól játszottunk. Nagyon jól felkészültünk egy nagyon jó csapat ellen. Iszonyúan örülök annak, hogy sikerült négy góllal nyerni. A mérkőzés előtt is mondtuk, hogy ez a párharc nyolc negyed után fog eldőlni. Most az a dolgunk, hogy regenerálódjunk, van négy nap pihenőnk. Utána elkezdünk felkészülni a következő bajnoki mérkőzésekre.

- Elfogadom, hogy azt mondod, nyolc negyed van, de azért a fele után az ember már azért egy kicsit számolgat. Ez a négy gól mire lehet elég?

- Figyelj, most nem akarok a történelemben vájkálni, hogy hány gólos győzelmek, meg vereségek után sikerült továbbjutni csapatnak. Nem szabad ezzel foglalkozni. Ezzel a kérdéssel se kell most már foglalkoznunk .Ha a BL-t tekintjük, akkor a november 9-i mérkőzésre kell odatenni magunkat és ugyanígy felkészülni belőlük.

- Jó napot fogtál ki. Ehhez külön gratulálok. Volt valami külön speciális "hergelés" a felkészülésedben?

- Köszönöm szépen. Nem, ugyanaz volt, a szokásos, a mérkőzésnek a súlyához képest. A két csapat között a center és a védő volt a különbség. Centerposzton nagyon erősek voltunk és a bekkjeink is, Erik és Miki is fantasztikusan fogták az ellenfél centereit és azt gondolom, hogy ez az, ami miatt most ez a négy gól van a két csapat között.

- Köszönöm szépen és gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Primorje Rijeka-Eger 6:12 (1:4, 0:3, 2:2, 3:3)
G.: Radu, Buljubasics, Vrlics, Peros, Vukicsevics, Power McKenzie, ill. Erdélyi 3, Bedő, Kovács G., Milos Csuk 2-2, Hárai, Hosnyánszky, Vapenszki

VLV-VIDEÓK:
(Köszönjük a képanyagot a ZF-Eger stábjának)

1:0 - Buljubasics gólja

1:1 - Bedő első gólja

1:2 - Bedő második gólja

1:3 - Erdélyi első gólja

1:4 - Erdélyi második gólja, ötméteres

1:5 - Hárai gólja

1:6 - Kovács Gergő első gólja, ötméteres

1:7 - Milos Csuk első gólja

2:7 - Radu gólja

3:7 - Vukicsevics gólja

3:8 - Hosnyánszky gólja

3:9 - Kovács Gergő második gólja

3:10 - Erdélyi harmadik gólja

4:10 - Power McKenzie gólja

5:10 - Vrlics gólja

6:10 - Peros gólja

6:11 - Milos Csuk második gólja

6:12 - Vapenszki ejtésgólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Annyiban nem tükrözi az eredmény az ő játékukat, hogy ha a harmadik negyed elején nem vagyunk észnél, ugyanúgy ránk jönnek, mint tették azt a Jug ellen. De profin megoldottuk az egészet, a meccs forgatókönyvét, a játékunkat, az ő játékuk lezárását, örülök, mert azt mondhatom: idén most játszottunk a legjobban.

- Elmentetek 7:1-re, nem volt mese...

- Igen és utána megtartottuk ezt a különbséget végig. Csuk és Hárai gyakorlatilag most tért igazából vissza és mind a ketten sokat hozzá tudtak tenni a csapat játékához, ez nagyon fontos volt.


BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Szerencsére könnyűvé tettük magunknak a meccset, komolyan vettük, mintha nem is lenne visszavágó és egyből, a mérkőzés elejétől az történt a pályán, amit mi akartunk. Ebből a meccsből lehetett volna egy sokkal nehezebb ki-ki mérkőzés is, de nagyon megkönnyítettük magunknak az otthoni viszavágót.

Örülök,hogy újra teljes csapattal tudtunk felállni egy mérkőzésre, Milos és Pufi is nagyon jól játszott.

- Gyengébb volt a Rijeka, mint amire számítottál?


- Nagyjából erre számítottunk, de ahogy mondtam, ha nem vettük volna ilyen komolyan és nem lettünk volna végig ilyen élesek, akkor nehezzé tehettük volna. Örülök, hogy végre sikerült nyernem Rijekában mérkőzést, :-), remélem mostantól ez így lesz a jövőben is. Most kapunk egy hosszabb pihenőt, ami már mindenkire ráfér.


Brescia-Jadran Herceg Novi 14:5 (1:1, 2:2, 5:1, 6:1) - az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Rangyelovics, Paskovics 4-4, Rizzo, N. Presciutti 2-2, C. Presciutti, Muslim, ill. Ukropina, Moskov 2-2, Kovacsics

Hannover-Nagyvárad 12:7 (5:0, 4:2, 2:3, 1:2)
G.: Darko Brguljan, Szekulics 3-3, Radovics, Estrany 2-2, Corusics, Winkelhorst, ill. Gheorghe, Diaconu 2-2, Negrean, Cretu, Costa


A párharcok négy kiesője az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatja, a négy továbbjutó kerül a főtábla két csoportjába, amelynek besorolása már elkészült:

A csoport

Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympic Nice (francia)
Spandau 04 Berlin (német)
Az OSC-Verona győztese
A Brescia-Jadran Herceg Novi győztese

B csoport

Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Belgrád (szerb)
A Hannover-Nagyvárad győztese
A Primorje Rijeka-Eger győztese

A BL final six 2017. május 25-26-27-én lesz Budapesten.