FACEBOOK

Bajnokok Ligája, Eurokupa - sorsolás

Bajnokok Ligája, Eurokupa - sorsolás
hozzászólás, 2016.10.17.

A LEN elkészítette az európai kupák következő selejtezőkörének sorsolását. A BL-ben az OSC a legnehezebb ellenfelet, a Veronát kapta, az Eger a Rijekával küzd meg. Az Eurokupa-selejtezők csoportbeosztásánál a két magyar csapat elkerülte egymást. Az érintett négy vezetőedző reagálása a vlv-nek:

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, október 26. és november 9.

Primorje Rijeka-Eger
OSC-Verona
Hannover-Nagyvárad
Brescia-Herceg Novi

Az első mérkőzésen az elöl álló csapat a pályaválasztó.

A négy kieső az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatja, a négy továbbjutó kerül a főtábla két csoportjába, amelynek besorolása már elkészült:


A csoport

Olympiakosz Pireusz (görög)
Szolnoki Dózsa-Közgép
Olympic Nice (francia)
Spandau 04 Berlin (német)
Az OSC-Verona győztese
A Brescia-Jadran Herceg Novi győztese

B csoport

Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
Partizan Belgrád (szerb)
A Hannover-Nagyvárad győztese
A Primorje Rijeka-Eger győztese

A BL final six 2017. május 25-26-27-én lesz Budapesten.

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- A legerősebb ellenfelet kaptuk, szerintem, de eddig sem volt könnyű, megyünk tovább, csináljuk. Nagy csatát kell nyernünk ahhoz, hogy utána ott lehessünk a főtáblán és elérhessük célunkat, a final sixet. Bosszantó, hogy ha nem adják meg az olaszok tegnapi, időn túli gólját, akkor a Herceg Novival kerültünk volna szembe...

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Úgy érzem, hogy ez egy jó sorsolás. Ugyanakkor éppen ezért a nyomás rajtunk van, mert ezt kötelező behúzni, de ezzel nem kell foglalkozni. A Rijeka a tavalyihoz képest gyengébb, idegenben kezdünk, aminek nem csak azért örülök, mert általában ez a kedvezőbb, hanem azért is, mert így Csuknak és Pufinak egy kicsit több ideje van, hogy jó állapotba kerüljön. Elégedett vagyok. Ami pedig azt illeti, hogy továbbjutás esetén a Reccóval és a Juggal kerülünk egy csoportba: onnan három csapat jut tovább és utána nem kapjuk meg őket a final six elején...


Eurokupa, 2. selejtezőkör

E csoport, Zágráb (Horvátország)


Mladost Zágráb,
POSK Split,
Posillipo,
BVSC

F csoport, Nápoly (Olaszország)

Canottieri Napoli,
FTC,
Pays D'aix Natation,
Terrasa

A játéknapok: október 28-29-30. A csoportokból az első két helyezett jut tovább, már a negyeddöntőbe.


VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy az esélyesei mi vagyunk ennek a csoportkörnek, de a tavalyi tapasztalatok alapján azt kell mondanom, csak akkor hiszem el, hogy megvan a továbbjutás, ha már túl vagyunk a tornán... Jöhetnek sérülések, sok minden történhet, ahogy tavaly. A Canottierit jól ismerem, több volt játékostáram is játszik ott, a másik két csapatról még információkat kell gyűjtenünk. Készülünk és mindent megteszünk a továbbjutás érdekében.


MÄRCZ TAMÁS (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló) a vlv-nek:

- Nem vártam könnyű sorsolást és látható, hogy nagyon kiegyensúlyozott az mezőny. Első látásra azt mondom, hogy a Posillipo tűnik a legnehezebb ellenfélnek, velük játszottunk két meccset is a bajnokságot megelőző nápolyi tornán, igaz, akkor még nem volt náluk az új centerük, Klikovac. Nem nyom bennünket az esélyesség terhe, felszabadultan játszhatunk és megpróbálunk legyőzni kettőt a három csoportellenfelünk közül, hogy kicsikarjuk a továbbjutást.