FACEBOOK

Biros Péter a Reggeli Startban

Biros Péter a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.10.11.

Felemelő gesztusnak nevezte a tiszteletére megrendezett vasárnapi gálát Biros Péter, akivel a Reggeli Start készített skype-interjút kedden.

Már tavaly szeptemberben tudta, hogy befejezi, volt ideje felkészülni, elrendezni a dolgokat, jöttek sorban az "utolsók", utolsó edzés, utolsó mérkőzés és végül ez a gála. Zökkenőmentesen tudott átállni az új életritmusra, hiszen már az egri női csapat vezetőedzője. E tisztségében egyéves szerződése van, de hosszabb távra tervez, mert "egy évnek nincs értelme".

Biros Péter szavaiból kiderült: nagyon hálás a vasárnapi program megszervezéséért és annak különösen örült, hogy egyszerre ennyi bajnok lehetett együtt. Mint mondta, a végére mindenki fel is oldódott, "előjöttek azok a dolgok, amik automatikusak voltak azokban az időkben, amikor mi együtt voltunk, kár, hogy vasárnap volt, utána mindenki ment haza, egy jó éjszakát még eltölthettünk volna".

Szombathy Pál megkérdezte, társai közül kik álltak Biros Péterhez a legközelebb pályafutása során.

A világ egykori legjobb vízilabdázója elsőként Molnár Tamás nevét mondta, akivel több helyen és nagyon hosszú ideig játszott együtt, majd Kiss Gergely és Vári Attila következett. Kiss Gergely szinte mindig a szobatársa volt a vidéki és külföldi utakon, s kiszámolták: összesen egy évig laktak együtt közös játékos-pályafutásuk során, Vári Attilával pedig válogatottságának elején nagyon sokat jártak együtt autóval, ez meghatározó időszaka volt az életének. Több játékost nem említett, de hozzátette, csak azért, mert kevés az adásidő... Mint megtudtuk az interjúból, egykori csapattársaitól kapott egy szép emlékkönyvet, amibe mindenki beleírta a gondolatait.

A szűk család számára külön élmény volt, hogy Biros Péter két fia, Samu és Vince, valamint unokaöccse, Barna is vízbe szállt a gálán - ilyen alkalom nem nagyon lesz még egyszer. Külön megköszönte a gála szervezésében végzett munkát feleségének, Juditnak, aki "elvolt a parton, nem az úszásáról híres", de vastagon benne volt abban, hogy ez a gála ilyen jól sikerült.

Péter beszélt Eger városhoz és a klubhoz való kötődéséről is és természetesen a jövőről, a női csapat irányításával kapcsolatos eddigi tapasztalatairól, elképzeléseiről.

"Én most így nagyon jól érzem magam, mind a parton, mind itthon, a vízilabda megmaradt, de már nem az a nagy nyomás van rajtam, mint a vízben volt" - mondta Biros Péter, hozzátéve: "Ha ugyanolyan boldogan, élvezettel fogom csinálni az edzősködést, mint a vízilabdát, akkor nem lehet probléma se nekem, se annak a csapatnak, amelyet én fogok edzeni."

A VLV TUDÓSÍTÁSA A GÁLÁRÓL

A TELJES KEDD REGGELI BESZÉLGETÉS: