FACEBOOK

U19 - Magyaroszág-Hollandia 17:5

U19 - Magyaroszág-Hollandia 17:5
hozzászólás, 2016.09.18.

A magyar csapat győzelemmel, a 7. hely megszerzésével búcsúzott a hollandiai junior Eb-től. Nyilatkozatok, magyar gólok:

U19-es Európa, bajnokság, Alphen aan der Rijn (Hollandia)

Helyosztó a 7. helyért

Magyaroszág-Hollandia 17:5 (4:2, 5:0, 4:2, 4:1) - pdf
G.: Manhercz K., Simon, Burián 4-4, Nagy Á., Szatmári 2-2, Teleki

A mérkőzés alakulása:

1:0,2:0,2:1,3:1,3:2,4:2/5:2,6:2,7:2,8:2,9:2//10:2, 10:3, 10:4, 11:4,12:4,13:4/14:4,15:4,16:4,17:4,17:5

1. negyed

Visszatért az eltiltott Horkai György és Simon Henrik. A kapunkban Sólyomvári kezdett.

Szatmári és Teleki góljával 2:0-lal indítottunk. A holland szépítés után Nagy Ádám talált be. Ezt újabb holland gól követte.

A negyed végén Manhercz Krisztián szabaddobásból ejtésgólt lőtt.


2. negyed

Burián-percekkel kezdődött a negyed. Gergő teljesen kisajátította magának a medencét. Előbb hátulról lőtt nagy gólt, majd labdát szerzett, végigvitte a pályán és a ziccert ejtéssel fejezte be.

Simon előnygólt lőtt, majd hosszabb gólcsend után - időkérést követően - Manhercz Krisztián fórból érte el 8. gólunkat.

Szép támadás végén Burián értékesítette Vadovics passzát.

Sólyom még védett egy lövést hátrányban,maradt a 9:2.

3. negyed


Nagy Ádi nagy góljával kezdődött a negyed, a hollandok két előnygóllal szépítettek, de ezután Szatmári büntetőt harcolt ki, amit Manó értékesített.


Krisztián ezután labdát szerzett, megúszott és belőtte.


Simon Henriké a 13. gólunk és a negyed végén Sólyomvári ismét hátrányban védett.


4. negyed

Az utolsó negyed első felében nem esett gól, ekkor Simon, majd Burián is ziccert értékesített. Ezután Burián fórból volt eredményes, végül pedig Szatmári - szintén előnyből - keretbe foglalta a mérkőzést (bár még jött egy holland gól).

A magyar válogatott a 7. hellyel kvalifikálta magát e korosztály jövő évi világbajnokságára. A helyszín még nincs kijelölve.



Jobbról balra: Vogel Soma csapatkapitány, Biros Barnabás, Lukács Dorián, Vadovics Viktor, Nagy Ádám, Selley Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Csacsovszky Erik, Manhercz Krisztián, Burián Gergely, Simon Henrik, Teleki András, Sólyomvári Márton
Fotó: Catrinel Oprisiu


VLV-VIDEÓK a stáb felvételéből (köszönjük Katona Norbert videóelemző segítségét):


Szatmári első gólja


Teleki gólja


Nagy Ádám első gólja


Manhercz első gólja


Burián első gólja


Burián második gólja


Simon első gólja


Manhercz második gólja


Burián harmadik gólja


Nagy Ádám második gólja


Manhercz harmadik gólja, ötméteres


Manhercz negyedik gólja


Simon második gólja


Simon harmadik gólja


Simon negyedik gólja


Burián negyedik gólja


Szatmári második gólja


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Arra készültünk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, láttam ugyanis a hollandok korábbi meccseit, egyáltalán nem voltak simák. Az első két negyedben szerencsére eldőlt. Soma lába meghúzódott, ezért végig Sólyomvári védett, jól. Jól védekeztünk, ismertük a mozgásaikat és jól lezártuk a területeket, nem volt sanszuk. Értékesítettük a helyzeteinket, sok lefordulásunk volt, szép gólokat lőttünk. A második negyedtől nem volt kérdés, hogy ki nyeri a mérközést. Örülök, mert azért a fiúknak fel kellett állniuk a padlóról, saját magukért és a csapatért kellett küzdeni és bárhogyan is, de hozni az utolsó meccset. Ez sikerült.

- Az egész Eb-ről, gondolom, még nem ülepedtek le benned a dolgok...

- Hát nem. Az biztos, hogy ilyen rosszul szervezett világversenyen még nem voltam, mióta visszatértem, de lehet, hogy egész pályafutásom során sem. Szomorú, hogy ez ilyen lett, nem is érti senki. Rossz körüélmények között, meleg, levegőtlen uszodában versenyeztünk, bemelegítőmedence nélkül, de talán elég, ha annyit mondok, hogy a 150-200 férőhelyes lelátón helyet foglaló néző nem látott semmit a meccsből, mert olyan a lelátó szélének kiépítése... Rengeteg panasz volt az utazásra, a tranzitokra, eleve sérelmeztük, hogy a hivatalosan megadott három szálloda egyikében sem volt hely, pedig a lehető legrövidebb időn belül jeleztük az igényünket. Így kerültünk Rotterdamba, ahonnan minden alkalommal legalább háromnegyed órát kellett utaznunk, akár edzésre, akár meccsre mentünk.

- Köszönöm, Gyuri, itthon folytatjuk, jó utat nektek hazaa!


VOGEL SOMA csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy ilyen magabiztos győzelmet tudtunk aratni. Tudtuk, hogy a hollandok hazai pályan száz százalékot fognak nyújtani, ezért az elejétől fogva keményen kellett hozzáállnunk. Már az elején sikerült ellépnünk és végig uralva a meccset, nyertünk.

Nem erre a mérkőzésre készültünk egész nyáron, senki nem így tervezett, de így alakult. Tanulságos Európa-bajnokságon vagyunk túl, elég sok tanulni válót lehet leszűrni a meccsekből, ezeket megjegyezzük, a kudarcon pedig próbálunk minél előbb túl lenni. Köszönjük mindenkinek a szurkolást és a támogatást!

- Muszáj rákérdeznem az olasz meccsre, mert azóta nem beszéltünk. Hogy láttad a történteket, te is próbáltál szólni az eredmény miatt mint csapatkapitány?

- Én is jeleztem a bíróknak, hogy nem ez a helyes eredmény. Nekem azt mondták, hogy majd meccs után ellenőrzik..., hát ez lett belőle. Ettől függetlenül, ha már a meccs elején úgy játszunk, ahogy az utolsó négy percben, akkor nem kellett volna a történteken mérgelődni.


- Sajnos ez most nem volt igazi mérce nektek így, az a négy között lett volna. Szerinted jövőre, e korosztály vb-jén mi lehet?

- Akárcsak minden világversenyen, bármi megtörténhet, ahogy a mostanin is. Messze van még, a sorsolásunkon is sok fog múlni. A csapatunk szerintem megfelelő. Jővőre újra megpróbáljuk bebizonyítani hol is van az igazi helyünk a rangsorban.


- Köszönöm szépen!


BURIÁN GERGELY a vlv-nek:

- Nehéz mit mondani, sajnos így alakult, így sikerült. Ezt a meccset becsületből hozni kellett. Most tovább kell lépnünk, jövőre világbajnokság lesz, meg kell mutatnunk, hogy a jobbak közé tartozunk.

- Neked személy szerint milyen volt ez az Eb? Nagyon parádés góljaid voltak...

- Csalódás volt, természetesen. És a saját teljesítményemmel sem vagyok elégedett. Egymásután két világesemény elég megterhelő tud lenni, most megtapasztalhattam, de inkább fejben volt nehezebb. Meg az, hogy visza kellett állni a "régi" szabályokra. És volt, ugye az a bizonyos negyeddöntő, nehéz azon túllépni, de muszáj lesz, tanulni kell a hibáinkból.

- Köszönöm szépen.


Az utolsó versenynap további eredményei:

Horvátország-Görögország 6:10
(az 5. helyért)

Spanyolország-Oroszország 12:6 (bronzmérkőzés)

Olaszország-Szerbia 9:12
(döntő)

A torna végeredménye:


1. Szerbia
2. Olaszország
3. Spanyolország
4. Oroszország
5. Görögország
6. Horvátország
7. Magyarország
8. Hollandia
9. Montenegró
10. Grúzia
11. Németország
12. Románia
13. Törökország
14. Málta

A torna gólkirálya és legjobb játékosa: Manhercz Krisztián



Köszönjük az Alphenből küldött képeket és videókat Katona Norbertnek.