FACEBOOK

U19 - Magyarország-Horvátország 12:13 - ötméteresekkel

U19 -  Magyarország-Horvátország 12:13 - ötméteresekkel
hozzászólás, 2016.09.17.

Lelkileg összetört csapatunk majdnem megynyerte a horvátok elleni helyosztót, de sajnos csak majdnem. Vasárnap 13 órakor Hollandiával játszunk 7. helyért. Újabb botrányos jelenetek az alpheni uszodában. A részletek:

U19-es Európa, bajnokság, Alphen aan der Rijn (Hollandia)

Helyosztó az 5-8. helyért

Magyarország-Horvátország 12:13 (4:2, 3:1, 1:3, 1:3 - 3:4) - ötméteresekkel
- pdf
G.: Szatmári, Manhercz K., Nagy Á. 3-3, Teleki, Csacsovszky, Burián

A mérkőzés alakulása a rendes játékidőben:

1:0,1:1,2:1,2:2,3:2,4:2/5:2,6:2,7:2,7:3//8:3,8:4,8:5,8:6//8:7, 9:7,9:8,9:9

A magyar kispadon Kis István irányította a csapatot, Horkai György az olaszok elleni piros lapja miatt egymeccses eltiltást kapott, akárcsak centerünk, Simon Henrik.

A magyar csapat, mint látható a meccs alakulásának ábrázolásából, végig nagy fölényben volt, többször is négy-öt góllal vezetett. A horvátok feljöttek és három másodperccel a befejezés előtt, emberelőnyből egyenlítettek. Így zajlott az ötméteresdobás:

9:10 - Zovics belövi
10:10 - Csacsovszky-gól
Vogel Soma véd
Szatmári lövését védi a kapus
10:11 - Anzulovics belövi
11:11 - Nagy Ádám - gól
11:12 - Burics belövi
12:12 - Burián is belövi
12:13 - Pejkovics gólja
Manhercz Krisztián ötméterese kimarad, a kapus véd

Vasárnap 13.00 órakor Hollandiával játszunk az Eb 7. helyéért.

VLV-VIDEÓK a stáb felvételéből (köszönjük Katona Norbert videóelemző segítségét):


Nagy Ádám első gólja


Szatmári első gólja


Manhercz első gólja, ötméteres


Manhercz második gólja


Teleki gólja


Szatmári második gólja


Szatmári harmadik gólja


Nagy Ádám második gólja


Manhercz harmadik gólja



Az ötméterespárbaj


KIS ISTVÁN a vlv-nek:

- A mérkőzés előtt kértük a játékosokat, hogy próbálják elfelejteni a péntek este történteket, bármilyen nehéz is ez. Érthető módon még mindig nagyon le voltak törve, ezért külön dicséretes, hogy az első két negyedben nagyon-nagyon jól játszottunk. A védekezésünk teljesen összeállt, szinte nem tudtak mit kezdeni velünk a horvátok, rendszeresen kényszerhelyzetből kellett ellőniük a labdát a támadóidejük végén. Félidőben úgy gondoltam, hogy meglesz a mérkőzés. A fordulat a harmadik negyed végén következett be, amikor mi támadtunk, de elveszítettük a labdát és kaptunk egy utolsó másodperces ejtésgólt. Így fordultunk 8:6-tal az utolsó negyedre, amelynek során már kiütközött mindenkin a fáradtság, szerintem elsősorban a fejekben. Voltak helyzeteink, kaptunk két emberelőnyt is, a fáradtság és a feszültség miatt azonban ezek kimaradtak, s a végén még egy szerencsétlen gólt is kaptunk. Nagyon sajnálom, hogy a jó kezdés után nem sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést.


VLV-INTERJÚ HORKAI GYÖRGGYEL


SZATMÁRI KRISTÓF a vlv-nek:

- A mai meccset jól kezdtük. A védekezés egyben volt, Soma nagyon jól védett, szinte minden a helyén volt. Elöl meg szépen kihasználtuk a helyzeteket az első félidőben, aztán jött egy rövidzárlat és egyszerűen nem jött össze semmi. Ezáltal a horvátok jöttek fel, a mi hibáinkból. Úgy gondolom, hogy fejben nem vagyunk már itt, az Eb-n... A történtek után szerintem ez érthető, arról nem beszélve hogy négy játékosnak a második világversenye volt ez. Még van egy meccs, azt meg kell nyerni.

- A tegnapelőtti balhét mennyire lehetett kizárni, téged személy szerint mennyire vitt padlóra?

- Hát..., szerintem nem nagyon lehetett. Ilyen még nem történt se velem, se a csapattal. Én nagyon rosszul éreztem magam emiatt... Sajnáltam nagyon, hogy így elbántak velünk...


VADOVICS VIKTOR a vlv-nek:

- Jól kezdtük a meccset és sikerült ellépnünk pár góllal már az első negyedben. Aztán a végére felzárkóztak, mi meg kihagytunk olyan helyzeteket, amiket ha belőttünk volna, akkor lezárhattuk volna a mérkőzést. Kicsit úgy tűnt, hogy nem is akarnak csinálni semmit, csak jönnek az eredmény után, majd mikor megérezték, hogy itt akár döntetlen is lehet végeredmény, elkezdtek jobban játszani és felhozták x-re a meccset. A párbajt meg elveszítettük, de én úgy gondolom, hogy nem szabadott volna a párbajig eljutni, már korábban véget kellett volna vetni a találkozónak a mi részünkről.

- Mennyire tudtál koncentrálni a tegnapelőtt történtek után? Az az olaszok elleni befejezés milyen volt? Mit éreztél?

- Biztosan maradt bennem még érzelem az olasz meccs után, amiről nem tudok, mert éreztem a játékomon, pedig a mérkőzés előtt már úgy gondoltam, teljesen túltettem magam rajta.

Hoztak egy döntést, ami szerintem és sokak szerint is igazságtalan, viszont mi csak úgy tudunk belőle hasznot húzni, ha a saját hibáinkra koncentrálunk, mivel abból tudunk tanulni. Természetesen nagyon rossz érzés, mert hónapok óta készültünk gyakorlatilag erre a mérkőzésre, de ezzel már nem tudunk mit csinálni és csak rosszabb lesz, ha rágódunk rajta.

Ugyanakkor ezt a sok munkát, amit beleöltünk, nem csak az Eb-n tudjuk hasznosítani, ha visszamegyünk a klubba, ott is fel tudjuk használni azokat a


Egyik napról a másikra ugrásszerűen megnőtt a rend iránti igény a junior Eb helyszínén. Pénteken még senkit nem zavart, hogy egy fél negyeden át rossz eredményt mutattak a táblán (és a jegyzőkönyvben) - a következmények ismertek. A LEN és a helyi rendezők azonban okultak az esetből, megtanultak gyorsan intézkedni. Például fél perc alatt eltávolították azt a magyar szurkoló által kirakott transzparenst, amely a pénteki mocskos csalásra emlékeztette a LEN magasságos urait és a helyi nézőket. (Dicséretes ez az erélyesség és gyorsaság, van itt szervezőkészség, ha számolni nem is tudnak.) Pedig csak ironikus köszönet volt, nem tartalmazott csúnya szavakat és vélhetően a holland alkotmány betűjét sem sértette. Ennyit az olasz irányítású LEN és a szólásszabadság kapcsolatáról.

Horkai György is pillanatok alatt érzékelhette, hogy itt már megszűnt a tegnapi lazaság. Mivel piros lapja volt, azonnal elzavarták a medencetérből, amikor ott akart lenni játékosai bemelegítésénél, egy órával a meccs előtt... Hiába, rendnek kell lenni. Felküldték a lelátóra, de utána még onnan is feljebb zavarták, mondván, hogy túl közel van. És volt arra is szándék, meg személyi kapacitás, hogy meccs közben figyeljék és figyelmeztessék, amikor - mint egy sima szurkoló - bekiabál. Bravó! Mégiscsak hatékony szervezet ez a LEN!