FACEBOOK

U18 - Magyarország-Japán 15:11

U18 - Magyarország-Japán 15:11
hozzászólás, 2016.08.31.

A vártnál nehezebben, de biztosította helyét U18-as válogatottunk a podgoricai ifjúsági vb negyeddöntőjében. Csütörtökön 17 órakor a görögök következnek, ha nyerünk, akkor pénteken 19.40-kor az Ausztrália-Horvátország meccs győztesével játszunk - már a döntőbe jutásért! Nyilatkozatok, magyar gólok máról, folyamatosan.


A meccsek itt nézhetők (a stream mindig meccskezdéskor indul):


U18-as vb, Podgorica (Montenegró)

Nyolcaddöntő

Magyarország-Japán 15:11 (3:4, 4:2, 4:2, 4:3)

G.: Vadovics 4, Nagy Á. 3, Kósa, Fekete G., Burián 2-2, Zerinváry, Sugár

Csütörtökön 17 órakor Görögország-Magyarország a legjobb négy közé jutásért. Győzelem esetén pénteken 19.40-kor az Ausztrália-Horvátország mérkőzés továbbjutója következik, már a döntőbe jutásért.

VLV-VIDEÓK:

Kósa első gólja

Vadovics első gólja

Nagy Ádám első gólja, ötméteres

Fekete első gólja

Vadovics második gólja

Zerinváry gólja

Sugár gólja

Kósa második gólja

Vadovics harmadik gólja

Nagy Ádám második gólja

Fekete második gólja


(A stream ezen a ponton elromlott és nem is javult meg a meccs végéig.)

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagyon nehéz mérkőzés volt, a japánok ellen sosem könnyű, kicsik, gyorsak, pattognak, megpróbálnak jól helyezkedni, hasonlóan játszanak, mint a felnőtt válogatottjuk. Ha kapnak ehhez némi bírói támogatást, akkor nagyon szorossá tudják tenni a meccset és most nem csalásra gondolok, csak arra, hogy a játékvezetők gyakran "megsajnálják" a kis japán játékosokat és ez az ítéletekben is megnyilvánul. A meccs során 18 helyzetet hagytunk ki, ebből tizet azért illett volna belőni. De mondtam a fiúknak, hogy semmi baj nincs, a 18 kihagyott helyzet bőven elég a következő három mérkőzés megnyeréséhez.

- Mit akarsz ezzel mondani?

- Hát, hogy meccsenként hat-hat ilyen helyzetből belőtt gól éppen elég lesz, el kell oszatni a hátralévő három mérkőzésre. Vagyis mostantól nem hagyunk ki helyzetet.

- Amire a fiúk persze azt mondták, hogy jó...?!

- Így van.

- A görögök jönnek...

- Igen és ez az év mérkőzése lesz ennek a korosztálynak. Mondtam nekik, hogy egyet ne felejsenek el: a felelősség az enyém, ők játsszanak nyugodtan, élvezzék a játékot. Ha olyan teljesítményt nyújtunk, mint az olaszok ellen, annyira összeszedetten, koncentráltan játszanak, akkor rendben lesz, de az biztos, hogy nem lehet úgy kezdeni a mérkőzést, hogy sorban kihagyjuk a helyzeteket. Ebből elég volt mára.

- De hát megbeszéltétek, hogy holnaptól nem marad ki helyzet...

- Igen, ez jó lenne. Számoljunk csak: akkor holnap hat eddig kimaradt helyzet nem marad ki, az éppen elég.

- Milyenek a görögök?

- Nagyon jók, nemcsak a felnőttben, hanem az utánpótlásban is. Egyébként tavaly Bakuban, az Eb-n tőlük kaptunk ki a négy közé jutásért ötméteresekkel, úgyhogy most mindenki ég a vágytól, hogy visszavágjunk...


VADOVICS VIKTOR a vlv-nek:

- Szoros meccs volt végig, de a győzelem kötelező volt és így a 8 közé kerülés is. Szokatlan taktikát alkalmaztak a japánok, amivel többé-kevésbé sikerult megbirkóznunk, csak nagyon sok helyzetet hagytunk ki. A végén sikerült ellépnünk pár góllal és megnyerni a meccset, de holnap ez a játék kevés lesz a görögök ellen. A mai meccset el kell felejteni, örülünk, hogy továbbjutottunk, de ez még nem elég számunkra. Már mindenki a holnapi meccsre koncentrál és azzal a játékkal, amivel az olaszokat is meg tudtuk verni, kell odaállni és megmutatni, hogy be tudunk kerülni a négybe.

- A bakui meccs berémlik nektek? Bosszú?

- Én úgy gondolom, mindenki be akarja bizonyítani, hogy tavaly is be tudtunk volna kerülni a négy közé de az nem sikerült és most itt a visszavágás ideje. Szerintem ez a csapat megérdemli, hogy holnap nyerjünk, meg is lesz, ha úgy játszunk mint az olaszok ellen, de ezt nem elég mondani, meg is kell tudni csinálni.




Fotó: Borisz Brnovics


A további szerdai eredmények:

A 13-19. helyért:

Kolumbia-Kína 10:12 (3:3, 2:2, 3:3, 2:4)
Brazília-Dél-Afrika 15:12 (4:4, 4:4, 4:1, 3:3)
Kazahsztán-Új-Zéland 10:8 (1:1, 4:3, 2:2, 3:2)

A legjobb nyolc közé jutásért:

Oroszország-USA 15:8 (1:2, 5:3, 4:1, 5:2) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt
Kanada-Horvátország 13:23 (4:5, 4:4, 3:7, 2:7)
Olaszország-Spanyolország 13:12 (3:4, 4:2, 3:3, 3:3)


A csütörtöki menetrend:

9.00 Kolumbia-Dél-Afrika (a 16-19. helyért)
10.20 Kína-Brazília (a 13-16.helyért)
11.40 Kazahsztán-Egyitom (a 13-16. helyért)
13.00 USA-Japán (a 9-12. helyért)
14.20 Kanada- Spanyolország

Negyeddöntők

17.00 Görögország-Magyarország
18.20 Szerbia-Olaszország
19.40 Ausztrália-Horvátország
21.00 Montenegró-Oroszország