FACEBOOK

Honvéd - Posillipo 15-7

Honvéd - Posillipo 15-7
hozzászólás, 2007.03.04.

Egy hónapon belül másodszor is legyőzte a Posillipot a Honvéd, most hazai pályán. A Domino győzelme egy percig sem forgott kockán, és ezzel az eredménnyel továbbjutását is biztosította a csapat. Hárai Balázs 2 gólt lőtt.

Fantasztikus győzelmével bebiztosította továbbjutását a Honvéd, és tulajdonképpen már a csoportelsőséget is nehéz tőlük elvenni..
Az első negyed az 5-1-ekről szólt, ugyanis ennyi volt az állás a záróduda után, és ennyi volt a kiállítások megoszlása is. Elmondható tehát, hogy az első negyed végére a Nápoly 5 gólt és 5 emberelőnyt kapott..na mindegy. Haladjunk sorban. A gólok sorát Molnár nyitotta, őt Kiss követte rögtön. A gyors 2-0-ra még tudott reagálni a Posillipo, Udovicic révén, de utána félidőig semmi.. Az első játékrész
krónikájához még egy Biros bomba, Biros ejtés, és egy Marci gól tartozik.

A második negyed aztán abszolut a magyar együttesről szólt. Sorban Szivós, Benedek, Biros, Hárai, Szivós. Hol időkérés után megjátszott szép figura, hol egy "szimpla" hatalmas lövés (például a utolsó Marci gól, 10 méterről...), méltán őrjönghetett az amúgy nagyon nagy számú közönség. Még az is belefért, hogy Kiss Gergő kihagyta az 5méterest. Ő persze azért nagyon dühöngött miatta..

A "nagyszünet" után aztán kiengedtek a fiúk, nem pörgött úgy a játék. A "közte tizet" azért még összehozták, Kiss Gergő révén, persze csak hogy a lelkes B-közép rászámolhasson az olasz együttesre.. A negyed végére ijesztő közelségbe kerültek a nápolyiak, ugyanis 11-1 után hirtelen 11-3 lett! (Udovicic, Postiglione)

A záró játékrész aztán kiegyenlített küzdelmet hozott, mondanánk, ha csak az eredményt látnánk. 4 magyar gólra 4 olasz volt a válasz (amit mind szerbek lőttek), de az is hozzátartozik a történethez, hogy 4-ből kettőt 5 méteresből lőttek. A Honvéd eközben látványosnál látványosabb megmozdulásokat hajtott végre, Fodor és Hárai is labdát szerzett, és hatalmas gólok születtek: Hárai, Fodor, Molnár és végül Kiss.

A Honvéd tehát biztos továbbjutó (amihez ma, úgy mellesleg, Gergely Pisti is nagyban hozzájárult, gyakorlatilag mindent megfogott, amit meg lehetett..), a Barceloneta 9-8-as győzelmével a Posillipo azonban a harmadik helyre csúszott vissza a csoportban.. A mérkőzés legjobb játékosa Szivós Márton lett.

Honvéd - Posillipo 15-7 (5-1, 5-0, 1-2, 4-4)
Kőér utca
Vezette: Margeta, Vassiliou
Honvéd: Gergely - Benedek (1), Kiss (3), Szivós (3), Hárai (2), Molnár (2), Kovács Csere: Biros (3), Fodor (1), Vári, Bárány, Paján
Posillipo: Violetti - Postiglione (1), Saccoia, Buonocore, Scotti Galletta, Janovic (2), Galasso Csere: Gallo, Udovicic (4), Zlokovic, Di Costanzo, Mattiello, Bencivenga
Emberelőny/gól: 10/6 ill. 13/3
Ötméteres/gól: 1/0 ill 2/2
Kipontozódott: Paján (26.p.), Vári (26.p.), Kovács (27.p.) ill. Bencivenga (29.p.), Gallo (30.p.)

 


Képek

 

 

2007. 01. 27.